Mijn favoriete en super gemakkelijke vegetarische recepten (pannekoeken, wraps)

Hola! Niet iets wat je heel vaak ziet op mijn blog: eten. Terwijl het een super belangrijk onderdeel is van iedereens leven, dus ook dat van mij. De laatste tijd wil ik me meer richten op vegetarisch eten. Beter voor mij én voor de wereld. Ik laat je vandaag drie van mijn favoriete manieren zien (én daar weer een afwisseling bij) om super gemakkelijk iets lekkers zonder vlees op tafel te zetten, bijvoorbeeld pannekoeken!

In een eerdere blogpost schreef ik dat ik het moeilijk vond om volledig vegetarisch te eten. Dat is inmiddels drie jaar geleden, toen at ik dus al regelmatig vegetarisch, maar er waren nog niet zo veel vleesvervangers op de markt als nu. Hoewel het ook best makkelijk is om geen vlees én geen vleesvervanger te eten. Ik vertel je meer.1. De pannekoek
De pannekoek! Hoe kan die ontbreken in de lijst van gemakkelijke vegetarische recepten. Met de pannekoek kun je namelijk écht heel veel kanten op. Zoet of hartig, allebei is even lekker.
Zoete pannekoek
Soms heb je gewoon even geen zin in hartig. Althans, ik heb er soms geen zin in. Dan is deze bananenpannekoek met fruit heerlijk. Je kunt de bananenpannekoek gemakkelijk zelf maken met een rijpe banaan en twee eieren, of je koopt ze kant en klaar. Voeg een boel gesneden fruit toe en je hebt weer een super snel gerechtje op tafel staan. Als je het helemaal zoet wil maken, kun je nog een beetje ijs of slagroom toevoegen.
Hartige pannekoek met vega spekjes
Voor de hartige pannekoek denk je misschien meteen aan spek. Geluk: er bestaan vegetarische spekjes van De Vegetarische Slager die qua smaak erg realistisch zijn. Voeg deze, wat kaas, tomaat en eventueel prei of ui toe voor een hartige pannekoek zonder vlees, maar wél met de smaak van vlees.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor de lekkerste pannenkoeken? Kijk dan eens op de pagina van Jumbo over pannenkoeken maken! Hier zie je ook hoe je pannekoeken zonder behulp van een pakje maakt.


2. Wrap met vegetarische ingrediënten
De wrap is misschien wel mijn favoriete eten of all time omdat je ze zo gemakkelijk klaar maakt. Mijn favorieten zijn:
- Wrap met falafel 
Hierboven zie je het begin van de wrap met falafel. Plaats de falafel balletjes onder de grill tot ze goed warm zijn. Beleg de verwarmde wrap met ijsbergsla, cherrytomaat, komkommer, stukjes rode ui en een beetje knoflooksaus. Ik vind knoflooksaus en falafel samen erg lekker, komkommer verfrist het geheel wat meer. Je kunt ook een kwart avocado of guacamole toevoegen. Dit snelle gerecht is echt heerlijk, gezond en je maakt het super snel!
- Bietenwrap met vegetarische kipcorn
Dit is de iets minder gezonde variant met vegetarische kipcorn van Mora. Voor mij persoonlijk een ontdekking: super lekker en bijna niet van echt vlees te onderscheiden. Het fijne is dat de bietenwrap geen opvallende smaak heeft ten opzichte van een volkoren wrap. Maak de bietenwrap warm onder de grill en plaats de vegetarische kipcorn in de oven voor ongeveer 15 minuten. Beleg de wrap met sla naar keuze, ik ben zelf fan van botersla, veldsla of ijsbergsla, tomaat, komkommer en hete of milde chilisaus naar smaak. Chilisaus is een wat minder calorierijke saus maar het geeft wel veel smaak!

Gevuld stokbrood (favoriet van mijn zus!)

Ik vroeg mijn zus, een ware vega-goeroe tegenwoordig, om een goed recept zonder vlees. Haar favoriet is een gevuld stokbrood met maarliefst twee vleesvervangende producten. Hol een stokbrood uit. Bak ui, vegetarisch gehakt, champignon, tomaat, courgette bij elkaar. Vul het holle stokbrood met dit mengsel (even uitlekken als je veel vocht hebt). Voeg dan vegetarische salami en kaas toe. Een soort van pizza, maar wederom zonder vlees. Heerlijk!!

Als je nou echt geen zin hebt om thuis iets voor jezelf te maken, kun je ook altijd nog naar bijvoorbeeld Bagels & Beans gaan. Daar heb je ontzettend veel vegetarische opties.


Als laatste wil ik je nog een leuke blog meegeven als tip, namelijk De Hippe Vegetariër. Hier vind je ook reviews van nieuwe vleesvervangers. Ik word hier erg blij van omdat de ene vleesvervanger de andere niet is, haha.

Wat is jouw favoriete, simpele gerecht? Eet je wel eens geen vlees of vleesvervangers?

*samenwerking

4 opmerkingen

 1. Ik eet graag vegan en probeer graag uit! Erg leuke blog! Leuke recepten, makkelijke recepten! Stokbrood kende ik nog niet! Zie graag nog meer van deze leuke blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super lekker, vooral de pannenkoek met fruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De laatste tijd eet ik niet echt super veel vlees meer, gewoon omdat ik er niet echt zin in heb. Maar deze vervangers klinken wel heerlijk! Ga ze misschien toch eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeeeh dit ziet er allemaal zo lekker uit! Ik eet steeds vaker vegetarisch en ik vind het en lekker en het geeft mij een fijner gevoel. Elke dag vlees eten hoef echt niet van mij!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!