Catrice Poreless Perfection Mousse & Instant Awake Concealer review


Het is weer tijd voor een nieuwe Catrice review! Ik probeerde de Poreless Perfection foundation en de Instant Awake concealer, twee nieuwe producten voor een egale basis. Van één van deze producten werd ik heel blij en van de ander, tja... wat minder. Ik vertel je er alles over in deze review.

Catrice Poreless Perfection Mousse - 5,99 euro
Catrice Instant Awake Concealer - 4,99 euroWat Kruidvat zegt: 'De siliconenvrije Catrice Poreless Perfection Mousse 010 Neutral Nude Foundation geeft je huid een egalere teint, verfijnt de poriën zichtbaar en laat een matte finish achter.
De lichte mousseformule smelt als het ware in je huid en laat roodheid en kleine imperfecties verdwijnen.'

Ik heb de kleur 010 ontvangen, prima voor mij! Er zijn meer kleuren verkrijgbaar, 005, 010, 020 en 030, maar echt donkere kleuren zijn er helaas niet. Het unieke aan deze foundation is dat 'ie geen siliconen (dimethicone op de lijst) bevat. Ik kan hier zelf wel tegen maar weet dat sommige mensen er puistjes van krijgen. 


Hierboven de ingrediëntenlijst. Het grappige is, vroeger vond ik mousse foundation helemaal geweldig. Essence had er toen eentje in een potje, net als Maybelline. Ik was er grootverbruiker van en smeerde mijn huid praktisch dicht terwijl ik dat niet eens nodig had. De kleur was toen ook nog super oranje waardoor mijn nek en gezicht last hadden van Donald Trump perikelen. Het probleem vind ik (achteraf gezien he, toen zag ik dat niet) dat de textuur er voor zorgde dat het eerder op je huid lag dan dat het er egaal uit zag. Dus een beetje streperig. Ik was benieuwd of ik nu wel blij en enthousiast zou worden.


Het antwoord op een foto: nee. Ik vond dit echt een verschrikkelijke foundation, het gevoel, de textuur, het trok in mijn poriën en oogde droog. Ik kan er om eerlijk te zijn niet zo veel goeds over zeggen, ik heb het zelfs van mijn gezicht afgehaald omdat ik het gemengd met mijn beste foundation niet eens kon redden. Deze gaat naar iemand anders! Misschien wat voor jou als je een egale huid hebt met weinig zichtbare poriën.

Over naar de Instant Awake concealer!
Ik heb even een plaatje van internet afgehaald omdat ik zelf het sponsje er af heb geknipt. Dit doe ik bij mijn Maybelline Age Rewind concealer ook altijd, het is hygienischer en voor mijn gevoel verspil je ook minder product. Aanrader voor iedereen om dit te doen! Maar het sponsje zelf heb ik wel getest, deze is niet zo stevig (als je rond je ogen gaat stippelen voel je wel dat er plastic onder zit) maar werkt prima.

Ik heb kleur 005 ontvangen, wederom prima, de kleurkeuze is beperkt maar helaas is dat een redelijk bekend 'probleem' bij Catrice. Ik merk echter wel dat het de laatste jaren beter wordt.


Zo ziet mijn concealer er dus uit. Je draait wat aan de onderkant, het product komt er uit en ik stippel het onder mijn ogen.

Tip voor iedereen: gebruik geen concealer die lichter is dan je eigen huidskleur op puistjes, valt alleen maar meer op. Onder je ogen kan dit soms ook opvallen (als een lichte kring).


Op deze 'in progress' foto van de Ardell magnetische wimpers kun je de concealer zien. Niet de beste foto maar je kunt het effect van de concealer wel goed zien. Van mezelf heb ik geen hele donkere kringen, eerder lichte kringen. Ik ben 26 en helaas heb ik wat droogtelijntjes zoals je kunt zien. Als je na de concealer wat poeder gebruikt, trekt het niet in de lijntjes.

Ik vind dit een hele goede concealer. Mooi vloeibaar, niet té dekkend en je kunt er zelfs mee zweten/sporten zonder dat je er crusty uitziet. De concealer heeft uiteraard iets weg van de Maybelline AR maar is wel anders. Ik vind de Maybelline concealer meer dekking geven en het sponsje daarvan is steviger. Het is maar net wat je zoekt, ik vind ze allebei heel fijn en deze is een stukje goedkoper. Ik koop 'm zeker opnieuw!

Er zijn best wat hits & missers in de nieuwe Catrice collectie. Dat merk je wel aan mijn reviews. Ik hoop dat ik je hiermee een richtlijn kan bieden die je helpt bij het maken van een keuze!

Heb jij een van deze producten getest?

1 opmerking

Thanks voor je reactie!