Maybelline Dream Radiant Liquid foundation review [vette huid]


De Maybelline Dream Radiant Liquid foundation is de nieuwste telg in de Maybelline familie. Het belooft een mooie, hydraterende foundation te zijn met een medium dekking. Via YouTube zag ik er al wat lovende video's over waardoor mijn interesse werd gewekt. Ik had nog niet erg veel ervaring met Maybelline foundation, maar ben nieuwsgierig aan het testen geslagen. Benieuwd? Lees mee!

Maybelline Dream Radiant Liquid foundation- 14,99 euroLet op: dit is niet dezelfde foundation als de Dream Satin Liquid! Ze lijken echt heel erg op elkaar dus kijk even goed in de winkel als je 'm zoekt.

De foundation zit in een glazen flesje. Hij kost 15 euro, prima betaalbaar én vaak in de aanbieding. In het buitenland is de foundation in heel veel kleuren te verkrijgen, dat is in Nederland minder. Ik heb zelf de kleur 010 gekozen en die is niet mega licht. De donkerste kleur is 54 Toffee. Hieronder zie je de ingrediënten, die best wel overeenkomen met een standaard foundation. Er zit wat parfum in. Ik heb er geen last van maar als je een gevoelige huid hebt wellicht iets om rekening mee te houden.Hierboven zie je links mijn favoriete l'Oréal foundation in Vanilla, rechts de Maybelline foundation in 010. Toch wel een stukje donkerder.

De belofte? [tekst Kruidvat]
'De Maybelline Dream Radiant Liquid Foundation geeft je gezicht een stralende gloed. De medium dekkende foundation voelt licht aan op je huid en bevat verzorgende ingrediënten zoals hyaluronzuur en collageen. De verzorgende ingrediënten hydrateren je huid en laten haar er zichtbaar egaler en stralend uitzien. De Maybelline foundation is geschikt voor de normale tot droge huid. Dankzij het pompje is de formule van de hydraterende foundation makkelijk te doseren en is de verpakking hygiënisch afgesloten. De foundation is dermatologisch getest, getest op allergieën en niet-comedogeen.'

Ah, de foundation is dus eigenlijk niet geschikt voor mijn vette huidtype, maar ik wilde 'm toch proberen. De foundation bevat enkele ingrediënten die een positieve toevoeging zijn voor een mooi effect, bijvoorbeeld hyaluronzuur, collageen en lichtreflecterende pigmenten. Het bevat overigens wel dimethicone (siliconen).Ik heb oprecht niet eerder een foundation gebruikt met zo'n mooi effect net na aanbrengen. Ik heb 'm aangebracht met een kwast en ben er daarna even met een sponsje overheen gegaan. Vervolgens heb ik het afgepoederd en wooowwww, het effect is een huid die wel nep lijkt. Zo mooi.
Het nadeel? Ik heb nu eenmaal een vette huid en deze foundation houdt het niet de hele dag vol. Na een paar uur moet ik echt wel een beetje bijwerken en poederen. Dit is in principe niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden. Na de sportschool bleef er al helemaal niks meer van over. 

Het vervangt mijn favoriete foundation niet (alleen door de houdbaarheid!), maar ik ben wel erggg fan van het resultaat. Een mooie huid is voor mij wel belangrijk en ik voel me oprecht beter als ik deze foundation draag. Als jij een normale/drogere huid hebt, is deze foundation absoluut een must-try.

Heb jij deze foundation al eens getest? Wat vond je er van?

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!