L'oréal La Manicure Omega Boost Grow reviewHet hebben van een stel mooie, lange nagels is al lang mijn droom. Mijn nagels zijn namelijk altijd al kort en breekbaar geweest. Het enige spul dat ooit iets voor mij deed was van Sally Hansen, maar had een verschrikkelijke geur (en kwam dus vrij snel in de prullenbak terecht). Gelukkig heeft L'oréal hun nagelassortiment gigantisch uitgebreid met verzorgingsproducten. Ik probeerde de Omega Grow Boost-lak. Deze lak kost 7,99 euro. De lak is nog niet overal verkrijgbaar.De verpakking ziet er hartstikke strak uit, maar ik ben niet anders gewend van L'oréal. De lak zelf is blauw en dat komt in detail terug. Het blauwe powerserum belooft de nagels te voeden en langdurig te versterken. De transparante basecoat zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten. Voor alle duidelijkheid, de lak bestaat dus uit twee delen. Denk maar aan zo'n olieremover voor make-up met twee delen. Ik vind de base coat persoonlijk geen toevoeging, maar het is wel prettig dat het hetzelfde werkt als een nagellak (en dus geen vettige olie die na vijf minuten overal en nergens zit).Bovenstaand de ingrediënten van de lak. Eerlijk gezegd heb ik niet heel veel verstand van nagellak en wat er in zit, maar mocht je geïnteresseerd zijn, zoek het vooral even op. Er zitten in elk geval twee soorten olie in, prunus amygdalus dulcis oil en almond oil. Vrij laag onderaan de ingrediëntenlijst, dat helaas wel.
Ik heb het product expres wat langer getest. Dit omdat je niet na één dag resultaat merkt als het om nagelverharders gaat. In totaal heb ik ongeveer drie weken getest. Er wordt alleen wel aangeraden om elke dag een nieuwe laag aan te brengen, dat heb ik niet gedaan. Ik had er soms echt geen tijd voor of ik vergat het. Ik heb het, in een week genomen, ongeveer vier keer aangebracht (de eerste week vijf). Ik zie, na drie weken gebruiken, wel wat verschil. En of dat positief is?De lak brengt fijn aan, net als andere L'oréal lakken. Het spul lijkt een beetje een blauwe gloed te hebben, maar eenmaal aangebracht op je nagels zie je dat niet terug. Vandaar dat ik ook geen nagelfoto's heb (je ziet praktisch niks, ook geen glans). Het spul droogt ontzettend snel in. Na drie dagen netjes aanbrengen merkte ik dat er nog steeds niets van mijn nagels was afgebroken. Dat klinkt niet heel bijzonder, maar voor mijn nagels is dat een klein wonder. Meestal spot ik toch zeker één keer per dag een vette scheur in een nagel. Dat vond ik heel positief!

Helaas ontdekte ik, na een dag of vijf (ik werd ook slordiger met aanbrengen!) dat ik wel weer problemen met mijn nagels kreeg. Daarmee bedoel ik dat de zijkant inscheurt en je dus eigenlijk verplicht je hele nagel er af moet knippen. Over het algemeen voelen mijn nagels wel sterker aan dan voorheen. Toch denk ik dat ik wat meer had verwacht. De lak slijt er snel af dus je bent sowieso 'verplicht' om elke dag een nieuwe laag aan te brengen. Daar heb ik persoonlijk geen zin in, hoewel ik best moeite wil doen voor mijn nagels. Er bestaan ook genoeg nagelverharders die je een paar dagen kunt laten zitten zonder vervanging. En of mijn nagels nou echt sneller groeien? Misschien héél minimaal, maar ik merkte geen explosief verschil. Wil je echt resultaat boeken (tegen inscheuren) zul je zeker één/twee keer per dag moeten lakken.


Voordelen:

- Transparante lak
- Droogt snel
- Minder inscheuren van nagels bij goed gebruik
- Hardere nagels bij goed gebruik

Nadelen:

- De prijs had van mij wat lager gemogen
- Het effect is niet heel snel merkbaar
- De lak slijt heel snel van je nagels af
- Wil je echt resultaat boeken, moet je echt iedere dag (liefst meerdere malen) lakken

1 opmerking

  1. Hmm jammer dat je zovaak moet lakken voor resultaat dat is toch niet zo handig!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!