Review: LE Estée Lauder Bronze Goddess parfumPak je zonnebrand, lipbescherming en goede geur maar in, het is tijd om naar het strand te gaan! Een gebronsde godin worden willen we natuurlijk allemaal dit jaar, en met de eerste zonnige dag achter de rug lijkt dat deze week helemaal goed te komen. Is Nederland niet warm en exotisch genoeg voor je? Kom dan in tropische sferen met Estée Lauder's Bronze Goddess Eau Fraiche parfum. Het parfum kost 56,99 euro.De Pina Colada in een flesje zit verpakt in een simpel kartonnen doosje. Ik vind de verpakking niet heel bijzonder. De vorige edities van deze geur zaten verpakt in een bronzen doosje, en ja... dat past gewoon net iets meer bij het hele sfeertje van het parfum. Maar oké, dat maakt het flesje dan weer helemaal goed. Het vierkante flesje is goudkleurig en verandert in een doorzichtige fles met een groenblauwe waas als 'ie in de zon staat. Een echte godin!

Wat Estée Lauder zegt over het parfum:

'Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 100ml is a fragrance that worships every inch of you. A sensuous, sun-drenched blend of Bergamot and Mandarin, cooled with Tahitian Gardenia Petals and Coconut, warmed with Amber, Sandalwood and Vetiver. All heat. All desire. All woman.'

Kortom, Estée Lauder houdt van ons (ik ook van haar). De zongedrenkte mix van bergamot en mandarijn is gekoeld met Tahitische bloemblaadjes en kokosnoot. Verder zitten er warme tonen van amber, sandelhout en vetiver in. Dat kokosgedeelte sprak me direct aan!Ik was al een tijdje op zoek naar een tropische geur die me deed denken aan een zonnige vakantie. Via Mascha (Beautygloss) las ik over Monoï de Tahiti van Yves Rocher en ik was meteen enthousiast. Vol goede moed en hoop (zou het mijn droomparfum zijn?) ging ik langs Yves Rocher. Helaas was Monoï de Tahiti me écht iets te zonnebrandachtig en ik werd er zelfs misselijk van. Ik liet mijn zus ook nog even keuren-ligt het aan mij?- maar ook zij vond het niks. Aaah! Ik droop teleurgesteld af en vervolgde mijn zoektocht.
Gelukkig bestaan er bloggers, want dankzij Lily Melrose (LLYMLRS) las ik iets over dit parfum. Ik ben op zoek gegaan en heb hem geroken. Ik hoefde niet lang na te denken, dit was mijn geur! Hij is me op het lijf geschreven. De geur is echt een tropische cocktail die je meeneemt naar een wit strand met helder blauw water. Denk jezelf al in met een ijskoud drankje, een zonnehoed en je tenen in het zand. Heb je het beeld voor je? Goed! Voeg dan dit geurtje nog toe en je ideaalplaatje is compleet.

Maar waar ruikt een tropische cocktail nou naar? Deze geur is niet zo heel lastig te beschrijven. Denk je notenmelk in van een goed merk (geen chemische troep) met een vleugje kokos en je hebt de geur te pakken. Hoe de geur van MdT mij misselijk maakte, is dit een échte geur, geen zwaar chemische zooi die té overdreven naar zonnebrand ruikt. Je weet meteen dat je kwaliteit te pakken hebt.
Het mag duidelijk zijn dat ik verliefd ben op dit geurtje, maar naast het geweldige droomplaatje bestaat er natuurlijk ook nog zoiets als realiteit. Helaas heeft elk voordeel een nadeel, en zelfs deze godin kent haar minpunt. De geur is namelijk érg snel van je huid weggevlogen waardoor je na een uur of twee alweer hevig verlangt naar een verfrissingsbeurt. Het is daarmee bijna een bodysplash voor mij. Verder vind ik het jammer dat de fles alleen verkrijgbaar is in een 100ml versie. Ik vind 57 euro voor 100ml prima betaalbaar, maar het is een aardig bedrag in één keer. Het zou voor velen fijner zijn om een flesje van 30ml te hebben (ook fijner meenemen!) voor een zachter prijsje. Misschien een tip voor volgend jaar, Lauder?

PS. Als je er dit jaar naast grijpt, wees niet getreurd! Volgend jaar heb je weer een kans.

Voordelen:

- Unieke geur, er bestaan weinig tropische (luxe)geuren
- Redelijk betaalbaar voor een grote fles
- Mooie, bijzondere fles
- Het is wel een limited edition, maar komt elk jaar in een ander jasje terug

Nadelen:

- Er bestaat alleen een 100ml variant

3 opmerkingen

  1. Klinkt heel lekker! Zelf heb ik 2 dingen van de Monoï de Tahiti lijn besteld, omdat mascha die zo goed vond en het klonk zo lekker, maar ze zijn nog niet binnen. Hopelijk vind ik ze wél lekker haha :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed:) Ik draag eigenlijk heel weinig parfum! Maar deze lijkt mij best goed:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's! Ziet er goed uit:)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!