Wat jij moet dragen deze zomer- curvy/plussize

Afgelopen maandag was ik in Antwerpen en zoals altijd heb ik daar heel veel inspiratie opgedaan. Ik weet niet wat het is, maar in het buitenland lijken ze trends altijd beter, breder en groter op te pikken dan in Nederland. Ik kan me hier namelijk helemaal scheel zoeken naar een goed passende dip-dye spijkerblouse, terwijl ik daar op buitenlandse webshops mee dood word gegooid. Vandaag laat ik je een paar looks zien die ik suuuuper gaaf vind voor deze zomer voor plussize maten (vanaf maat 42). Binnenkort maak ik in samenwerking met een size-zero meisje een 'skinny' artikel. Enjoy!

1. De dip-dye spijkerblouse

Dip dye is al een jaartje hot. Hoewel het in de haarmode een beetje over is, is het in kleding nog steeds trending. Deze zomer heb je dus echt een dip-dye spijkerblouse nodig. Geloof me, dit staat iedereen goed! Let er op dat je, als je wat smaller in je taille bent, een getailleerde blouse koopt. Ben je wat voller, kies dan voor een rechte blouse. Qua kleur kun je zo extreem gaan als je zelf wil (zie foto twee).


BRON: http://img0.etsystatic.com/002/0/6713005/il_fullxfull.356270032_4fqn.jpg


BRON: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6e9lyQeHx1rultolo1_1280.png

2. Aztec print

Helemaal van dit seizoen is de aztec print. Denk aan Mexico, gekleurde sombrero's en zwierende jurkjes en je zit helemaal goed. De aztec print kan ieders gezicht opfleuren. Er is keuze uit talloze patronen, dus als je niet zo extreem wil gaan, kun je ook lekker zwart-wit kiezen. Ben je wat steviger of heb je brede heupen? Kies dan voor een jurkje dat vanboven nauw aansluit en onder lekker speels valt. Qua broeken kan alles, zolang je de bovenkant simpel houdt, liefst in één kleur. Een legging is bij curves wat minder flatterend dan een broek, houd daar rekening mee.


BRON: http://usimages.allsaints.com/downloads/Image/product/xlarge/WDK042-2478-1.jpg




BRON: http://files.fashionlovex3.webnode.nl/200000002-1116312154/Womens-Aztec-Print-Leggings-White-Black1.png

3. De Balmain-style taillerok

Voor deze rok moet je iets meer lef hebben (nog meer dan aztec?! oh shut it...) dus als je een keer lekker wil opvallen is dit iets voor jou. Helemaal upcoming en populair zijn de variaties op de originele hoge Balmain rok. Ik vind Balmain een fantastisch merk, maar onbetaalbaar en lastig verkrijgbaar. De schilderij-achtige rokken staan fantastisch bij een curvy figuur, maar kunnen ook perfect bij een recht figuur. Op Ebay kun je diverse goedkope knock-offs vinden. De meeste zijn nog mooier dan het origineel!


BRON: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLnggKlp_bAHqU60pjTb3o1bsXf8MRp7m1zT5AN_8FKRJj-8DZgCEPoBf-31qhQpLbImErDdY4oWWczZGKhr_0pJbnWOKsATaLE9A_12U7C4m4MIGp4DCJfVMIWB96iBi4iTAZmJQzopzs/s640/baroque.jpg


BRON: http://cdnd.lystit.com/photos/2012/05/01/balmain-black-white-baroque-leather-panelled-skirt-product-2-3406291-163679904_large_flex.jpeg

Hieronder staan drie dingen die ik PERSOONLIJK afraad voor een plussize figuur. Als jij een trend wel helemaal te gek vindt, dan kan dat natuurlijk. Dit is mijn mening en mijn ervaring. De meeste kleding heb ik zelf gehad of gepast op mijn lichaam. Niet de onderstaande kledingstukken, maar wel een zelfde soort stijl. Laat me ook zeker weten wat jouw mening is!

1. De maxi dress met een drukke print

Begrijp me niet verkeerd, ik ben écht wild van lange rokken en jurken. Helaas vind ik een bloemenmotief of een ander druk patroon niet passen bij een lichaam met veel rondingen. Je lijkt er optisch een heel stuk breder door. Als je wel een maxi dress wil dragen, kies dan een jurk in één kleur of in elk geval met de bovenkant in één rustige kleur.

NIET DOEN: (Zie je dat haar buik een stuk boller lijkt? Dat terwijl de jurk erg leuk is!)



WEL DOEN: Één kleur met een aansluitende bovenkant (ik ben niet weg van deze specifieke kleur trouwens, maar het model jurk maakt haar slanker)



2. Hoog getailleerde broekjes

Jammer genoeg staan getailleerde, hoge broekjes totáál niet zodra je een beetje heuppartij hebt. Een hoog model staat veel beter bij een recht, slank figuur. Een vetrolletje boven je high-waisted short kun je je namelijk niet echt permitteren. Bovendien kun je een buikje niet echt verdoezelen met zo'n model, het benadrukt het alleen maar (zie foto hieronder). Kies liever een normale fit die goed aansluit en niet te kort is.

NIET DOEN:



http://d310a9hpolx59w.cloudfront.net/product_photos/931901/IMG_3383_original.JPG

WEL DOEN: (links)


BRON: http://madisonplus.com/wp-content/uploads/2010/05/plus-size-denim-shorts.jpg

3. Crop tops

Crop tops, ik vind ze prachtig. Toch ben ik van mening dat ze niet kunnen bij een plussize figuur. Zodra je ook maar een beetje vet op je ribben hebt zitten is de crop top vaak niet flatterend. Ik zelf zou me er ontzettend onprettig bij voelen als ik met zo'n top rondliep. Sorry, maar dit kunnen de skinny's echt beter hebben dan wij! Heb je dan toch een super gave crop top gezien? Zorg dat je een goede aansluitende (bedekkende!) rok bij aantrekt.

NIET DOEN:


BRON: http://25.media.tumblr.com/tumblr_loabvpkpNE1qiyokeo1_500.jpg

WEL DOEN: (maar iets hoger optrekken die rok!)




3 opmerkingen

Thanks voor je reactie!