NIEUW-review: L'oréal Extraordinary Oil ultralichte droge oliespray met bloem olieAl maanden gebruik ik met veel plezier L'oréal Extraordinary Oil. Toch sla ik wel eens een dagje over. Omdat het product een pompje heeft (en je haar er stiekem tóch redelijk snel vet van kan worden als je teveel gebruikt) is het even wennen om er mee om te gaan. L'oréal heeft zich echter verbeterd en komt nu met de Extraordinary droge olie spray met bloem olie. Vanaf nu houden we onze handen schoon, deze olie kun je gewoon lekker op je haar sprayen! Zou het een verbetering zijn?


De verpakking van het product is precies hetzelfde als de vorige versie van de Extraordinary Oil, alleen heeft de opdruk nu paarse accenten. Het is een chique, glazen fles waar 100ml olie in zit. Voor allebei de producten betaal je dezelfde prijs; 10,16 euro. Dat klinkt niet goedkoop, maar bedenk je maar dat je voor een grote fles kappersolie al snel veertig euro neer moet leggen. Met 100ml kun je ook best even vooruit. Kijk, dan klinkt het al beter, toch?Hierboven zie je wat details van de verpakking. Daar staan een aantal mooie beloftes tussen:

- Geeft het haar een schitterende glans
- Universeel gebruik
- Zeer fijne textuur
- Geeft een ongelooflijk zacht en licht gevoel

Net als de andere olie kun je dit product op meerdere manieren gebruiken. Op nat haar, op droog haar, voor het föhnen of als finishing touch. De beloftes klinken in elk geval erg goed! Ik ben heel benieuwd wat het voor mijn haar gaat doen. Om je zo goed mogelijk te informeren (en zodat jij je misschien met mijn haartype kan identificeren) kun je hieronder lezen wat mijn haartype precies is.Mijn haartype:
Mijn haar is recentelijk 'gesnoeid', er is een centimeter of tien-vijftien afgeknipt omdat mijn puntjes zo droog (doodgeblondeerd) waren. Helaas is het geverfde deel nog steeds niet uitgegroeid en blijven mijn haren maar splijten. Heel vervelend! Ik heb dus alsnog veel gespleten en droge haarpunten. Ik gebruik het spul alleen op de onderste helft van mijn haar.

Om te vergelijken laat ik je ook nog even de ingrediënten van de eerste én tweede Extraordinary Oil zien:De ingrediënten van Extraordinary Oil nummer 1 (bovenste foto), en de ingrediënten van de nieuwe olie (foto twee). Bij mijn eerste Extraordinary Oil koos ik bewust niet voor de olie voor gekleurd haar, omdat daar flink wat 'slechte' alcohol in zat, Alcohol Denat. En wat zie ik bij de nieuwe versie... Alcohol Denat op de tweede plaats van de ingrediëntenlijst! Dat vind ik niet zo leuk. Ook benzyl alcohol is niet zo'n hit, en ook dat zit er in. Ik zie verder een stuk minder oliën en extracten dan in de vorige olie. Helemaal onderaan vind je parfum, dat is wel een pluspunt.Genoeg over ingrediënten en andere lastige dingen, ik heb het product gebruikt en het is tijd om mijn ervaring te delen. Het product brengt in elk geval ontzettend fijn aan. Ik heb persoonlijk liever een spray dan een pompje. Een spray kun je altijd gebruiken, ook onderweg, terwijl je met een pompproduct vettige handen krijgt bij het aanbrengen. De spray is lekker luchtig en ruikt echt heer-lijk. Als het een parfum voor de huid zou zijn, zou ik hem kopen. Ik kan bijna niet geloven dat parfum onder aan staat in de ingrediëntenlijst, want de geur is nogal aanwezig. Na het aanbrengen blijft de geur nog een aardig tijdje in je haar hangen.

De spray doet zeker wat 'ie belooft. Het is echt een droge olie die eerder werkt als een soort serum. Bij olie denk je snel 'dat zal wel vet worden', maar dit is heel licht spul. Het trekt snel in en voelt allesbehalve vet aan. Het heeft een mooi ontwarrend effect, mijn haar is makkelijker doorkambaar en net als met de vorige olie merk ik dat mijn haar de dag er na langer in model blijft. Een perfecte toevoeging en verbetering van L'oréal denk ik zo! Toch moet ik wel eerlijk blijven, het product is niet aan te raden als je van natuurlijke ingrediënten houdt. Als je alcohol in je haar niet ziet zitten en voor betere ingrediënten gaat kun je beter de 'oude' versie kopen.


Voordelen:

- Super lekkere geur
- Handige spraykop
- Lichte nevel
- Grote fles waar je lang mee kunt doen
- Verzwaart niet
- Werkt ontwarrend en ontklit goed
- Zowel op nat als droog haar te gebruiken

Nadelen:

- De ingrediënten zijn niet zo 'natuurlijk' als de vorige versie van de Extraordinary Oil

1 opmerking

Thanks voor je reactie!