Review: Skin79 Green Tea Mist TonerZoals jullie wellicht weten ben ik een groot fan van de make-upproducten van Skin79. De golden BB cream heeft een vast plaatsje in mijn dagelijkse make-uproutine en ook de shining pearl BB gebruik ik met veel plezier. Ik was al een tijdje benieuwd naar de gezichtsverzorging. Tijdens een verwoede koopbui op Ebay ben ik eindelijk overstag gegaan: ik ging eindelijk voor een huidverzorgingsproduct! Vandaag laat ik je dus de Green Tea Mist Toner zien. Ik kocht hem voor 9,22 dollar (rond de zeven euro) op Ebay.


Ik moet jullie ten eerste wel even inlichten over iets. Ik bestelde dit product dus op Ebay. Normaal gesproken is alles altijd netjes bij mij aangekomen. Bij dit product was de zegel gebroken en hij was duidelijk gebruikt (misschien heeft 'ie wel gelekt, kan ook). Ik zou bij dit product dus goed opletten bij wie je koopt. Ik raad je verder aan het product toch via een webshop te kopen.

Ik had verder nooit eerder een toner gebruikt, terwijl ik er best wat goede dingen over heb gelezen. Het zou je huid diep reinigen en de resten weghalen die jouw reinigingsgel er niet af krijgt. Deze toner belooft te hydrateren, verfrissend te zijn en de poriën te verkleinen (ik hoop dat wonderen bestaan). Het klinkt, met deze beloftes, bijna als een onmisbaar product.


Hierboven staat hoe het product gebruikt moet worden. Het werkt als een soort haarlak voor je gezicht, gewoon sprayen dus. Het product is ook te gebruiken na het aanbrengen van je make-up. Dat klinkt wel prettig, maar ik ben redelijk sceptisch. Als ik het over mijn make-up aanbreng, blijft het dan niet als een laagje liggen? Of gaat mijn make-up uitlopen?

De verpakking vind ik trouwens prima. Het is een fijne spraykop waar lichte nevel uit komt. De groene kleur slaat natuurlijk op de groene thee.
Een ingrediëntenlijst kan ik helaas niet vinden op de site van Skin79, maar ik heb wel wat specificaties gevonden waar enkele ingrediënten in staan. (Mijn god wat staat er trouwens veel spelfouten op de website van bbcreamshop)

- Groene Thee extracten geven energie en frisheid terwijl het tevens de huid hydrateert.
- Witte Thee extracten beschermen de huid tegen beschadigingen als gevolg van vervuiling en de zon.
- Vermindert overmatige talg en verkleint de poriën.
- Porcelein zal de huid kalmeren en houdt de huid zacht en comfortabel.
Ik heb het product gebruikt na het reinigen, na het aanbrengen van mijn make-up en op de hele warme dagen vorige week (van die dagen dat je foundation van je gezicht af druipt). Ik vond het zelf wel prettig twee keer te sprayen op een watje en daarmee over mijn gezicht te wrijven. Dat werkt ook wat zuiniger dan een paar keer sprayen over je gezicht. Het gevoel van de toner is heel fris! De geur is ook super lekker fris, denk maar aan reinigers waar komkommer in zit. Heerlijk!

Wat ik jammer vind is dat het verkoelende gevoel niet zo lang duurt terwijl dat juist heel prettig is, zeker op warme dagen. Wel is het spul prima te gebruiken over je make-up, terwijl ik daar eerst over twijfelde. Het trekt snel in de huid, ook als er al een laag make-up op zit. Het reinigt goed en voelt gewoon lekker aan. Je poriën worden niet verkleind- ook niet op langere termijn, maar eerlijk, ik had het ook niet verwacht. Wel heb ik de afgelopen twee weken beduidend minder puistjes, maar dat kan heel veel oorzaken hebben.


Kortom: ik vind de spray echt hartstikke lekker. Wel vind ik het jammer dat er geen grotere verpakking bestaat dan 60ml. Dit flesje gaat niet echt lang mee. Hij was al wat leger dan normaal, maar dit is mijn gebruik na één week. Dat gaat hard! Ik hoop er één, hooguit twee maand(en) mee te kunnen doen. De spray is geen musthave, maar als je je huid af en toe lekker snel wil verfrissen of reinigen, is het zeker fijn spul. Ik ga hem in elk geval opnieuw aanschaffen, maar niet meer via Ebay.

Voordelen:

- Fijn reisformaat
- Prettige ingrediënten (voor zover ik die kon vinden)
- Lekkere geur)
- Fijne nevel
- Verfrissend effect
- Ook over make-up te gebruiken

Nadelen:

- Niet heel zuinig in gebruik
- Niet groter verkrijgbaar
- Verkleint de poriën niet

3 opmerkingen

  1. lijkt me best een fijn product :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die van de tattoo-artiesten die het moeilijk hebben om de kunst te leren, kunnen dit in plaats daarvan gebruiken complete set tattoo machine te koop omdat deze de beste is om die reden in een goedkopere prijsklasse. Ik heb dit leren kennen tijdens het zoeken naar een betere printer.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!