Alles over wenkbrauwen verven: tips, Refectocil en meer!


Sinds een jaartje verf ik mijn wenkbrauwen. Dat was, zeker de eerste keer voor mij, enorm spannend. Inmiddels kan ik echt niet meer zonder mijn wenkbrauwverf en ik wil je er graag alles over vertellen! Benieuwd naar hoe, wat, de kleur en meer? Lees dan zeker even verder!

Waarom verf je je wenkbrauwen?


Bovenstaande foto is ongeveer een jaar oud. EYELINER MALFUNCTION! Ik had bijna geen wenkbrauwen (helemaal weg geëpileerd, verschrikkelijk!) en de haartjes zijn zéér lichtblond, bijna tegen het witte aan. Ik besloot daarom mijn wenkbrauwen te laten verven bij de schoonheidsspecialiste, in mijn geval Amanda Hoogland uit Zuilichem. Er ging echt een wereld voor me open, wow! Tegenwoordig doe ik het zelf. Het is makkelijk, bespaart tijd én geld.

Als je zulke lichte wenkbrauwen hebt, ziet zelfs het bijtekenen er erg onnatuurlijk uit. De haartjes zijn niet zichtbaar, alleen de 'shape' die je zelf tekent. Ik heb een paar foto's van mezelf waar ik met kippenvel naar terug kijk! Mijn wenkbrauwen waren niet echt on fleek (al dacht ik van wel, lol!)

Ook handig: als je je wenkbrauwen weer aan wil laten groeien, is verven een zeer geschikte optie. Het valt een stuk minder op dat er wat verdwaalde lichte haartjes bijgroeien.

Waarmee verf je?Je kon het hierboven al zien, een tubetje Refectocil. Deze verf gebruik ik. Momenteel gebruik ik kleur 3.1, dat is light brown. Ik heb eerder ook blond gebruikt, maar deze pakt beter. Je kunt het online kopen bij onder andere John Beerens. Ik heb deze tube gekocht bij Hair Mix in Tilburg- een fantastische kappersgroothandel. Deze verf kun je niet op zichzelf gebruiken, je hebt nog iets nodig:


De oxidant van Refectocil. Dit is een soort ontwikkelingsvloeistof, hetzelfde als bij gewone haarverf. Je hebt per keer verven ongeveer twee centimeter verf nodig en tien druppeltjes ontwikkelingsvloeistof. Dit betekent dat het héél zuinig in gebruik is. Dit kost bij elkaar minder dan tien euro- het is het echt dubbel en dwars waard, dus!

Hoe werkt het verven? 

Je gebruikt 2 centimeter (ongeveer) Refectofil verf en ongeveer tien druppels ontwikkelingsvloeistof. Dit meng je in een bakje. Van tevoren moet je zorgen dat je al wel een gewenste shape in je wenkbrauw hebt. Je brengt vervolgens wat Vaseline aan op een wattenstaafje en gaat het gebied rondom je wenkbrauwen 'invetten'. Dit zorgt er voor dat je je dons- of verdwaalde haartjes niet meeverft.

Vervolgens is het voornamelijk opletten! Ik plaats zelf geen timer, ik kijk gewoon goed naar wanneer ik denk dat alle haartjes gekleurd zijn. Ik schat dat het ongeveer 5 minuten duurt. Je verwijdert het makkelijk met een wattenschijfje.

Om de hoeveel tijd moet je verven? Hoe lang blijf je resultaat zien?

Dit verschilt per persoon om een paar redenen. Ik ben echt pro-schone huid, dus ik reinig in de ochtend en in de avond. Daarnaast gebruik ik make-up en skincare. De verf  slijt daardoor uiteraard wel sneller. Ik krijg na een week of drie een beetje 'uitgroei' en het resultaat loopt dan terug. Ik verf dus ongeveer om de 3-4 weken.

Is het nodig om te verven? Welke kleur heb ik nodig?

Nodig, nodig... ik vind het voor mezelf nu wel onmisbaar, ja. Als je al heel volle en donkere wenkbrauwen hebt KUN je wel verven, maar het móét niet.

Welke kleur je nodig hebt vind ik lastig. Ik zou je laten adviseren bij Hair Mix. Als je bij John Beerens (bijvoorbeeld) wil bestellen, kun je het best niet te ver afwijken van je eigen haarkleur. Iemand met blond haar moet dus niet voor donkerbruin kiezen. Ik zou maximaal 1 tint donkerder dan je eigen kleur aanraden. Bij echt donkere haartjes zou ik je eigen kleur kiezen.

Kan het verven misgaan?

Het is bij mij wel een keer zo geweest dat ik het resultaat minimaal vond. Blonde verf pakt bij mij iets minder goed, toen moest ik het twee keer opnieuw doen. Verder is het bij mij nooit misgegaan. Thank god. Ik zou zeggen, test het goed voordat je er aan begint.


Ik zie dat je nog wel bijtekent. Waarom?

Met de verf kleur je je haartjes. Grotendeels bepaalt dit wel de shape van je wenkbrauwen, maar je blijft altijd wat kalere plekjes houden. Ik ben niet gezegend met dé perfecte, volle shape, dus ik teken alsnog bij. Dat is mijn keuze, het hoeft in principe niet.


Je kunt wel een geverfde wenkbrauw hebben, maar dat ziet er redelijk 'wild' uit.


Zo ziet het er uit als het wat meer is 'uitgegroeid' én bijgetekend. Dit is bijgetekend met het Eyes Lips Face potlood. Persoonlijk vind ik dit een beetje te hoekig, hoor!


Zo ziet het er nu uit, inclusief bijtekenen. Mijn favoriete manier: met Anastasia Brow Powder duo.

Zo, ik hoop dat ik je wat heb kunnen leren over wenkbrauwen en het verven ervan! Als je vragen hebt, stel ze gerust!

4 opmerkingen

  1. Verven maakt een groot verschil en met invullen is het helemaal compleet! Netjes hoor :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er mooi uit! Ik had niet verwacht dat verven er nog zo natuurlijk uit zou zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedw review. Ik heb rode ondertoon wat gebeurt er als je dat blondeert. Ik verf mijn haren blond. Nu staan die wenkbrauwen echt lelijk. Wat zou ik kunnen doen?

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!