Review: Eyes Lips Face (ELF) baked highlighter blush gem


Zolang als ik op de website van Beautyjoint kijk, zolang had ik deze highlighter van Elf al op het oog. Ik heb het over de baked highlighter in de kleur Blush Gem. CONSTANT was hij uitverkocht waardoor ik naast het net viste. Twee weken terug had ik geluk: back in stock! YES! Direct in mijn winkelmandje, dus.

Eyes Lips Face baked highlighter in blush gem- 3,99$


Blush gem komt in een katoenen doosje. De highlighter is verkrijgbaar in meerdere kleuren (maar deze zijn ook constant uitverkocht, heel vervelend). De prijs is erg goed! Het gebakken bolletje bestaat uit vijf gram product- daar doe je lang mee!

Ik zat lang op blush gem te azen omdat hij me ergggg deed denken aan Soft&Gentle van Mac. Of dat zo is, lees je zometeen!


Met de eerste keer swatchen werd ik érg blij van het product. Het is mooi, glanzend, gepigmenteerd, niet te koel én niet te warm. Ja! Ik was fan. De kleur zit tussen perzik en champagne in en is daarmee echt perfect voor mijn lichte huidskleur.


Met het aanbrengen was ik ietsje minder enthousiast. Hij is toch niet zo gepigmenteerd als ik hoopte! Maar nu komt het:

Als je met een kwast over het product 'strijkt', komt er serieus niks van af. He-le-maal niks. Het is een ongelooflijk stroef poeder. Ik weet niet of ik toevallig een slechte badge heb, maar dit is niet best... alleen als ik mijn vingers gebruik komt er product los.


Toch weet ik er op mijn gezicht (met mijn vingers, dus) nog best iets van te maken. Beweeg je scherm op en neer om de kleur beter te kunnen zien :-) Het effect is inderdaad vergelijkbaar met Soft&Gentle van Mac- heel mooi! De textuur van een Mac MSF is wel véél zachter.


Ik vind het jammer dat het poeder zó stroef is dat je het alleen met je vingers kunt gebruiken. Om die reden zou ik hem niet opnieuw aanschaffen, maar het effect is wel super mooi! Jammer Eyes Lips Face, ik wil een zachtere textuur, geef het mij!

Kende jij de baked highlighters? Hoe was jouw ervaring?

4 opmerkingen

 1. Jammer dat het zo stroef aanbrengt, ik vind de highlighter wel mooi :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was hier ook al benieuwd naar, maar mijn voorkeur gaat toch iets uit naar lichtere highlighters. Toch blij dat ik het niet gedaan heb! Ik heb een hekel aan stroeve structuren, wat helaas vaak terugkomt bij gebakken poeders. Gelukkig kan je er iets van maken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, maar jammer van de stroefheid! Ik heb zelf ''Pinktastic'' (officieel een baked blush, maar het is toch écht een highlighter haha) en die moet ik inderdaad ook aanbrengen met m'n vingers, want anders zie je er niet zo veel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er wel heel mooi uit! Jammer dat 'ie stroef aanbrengt.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!