Review: Yase Cosmetics serum & dagcrème

Een tijdje terug, toen ik nog in Oslo zat, kreeg ik een mailtje van Yase Cosmetics. Of ik het leuk vond om hun gloednieuwe producten te testen? Natuurlijk! Ik laat je vandaag twee bijzondere producten zien, namelijk een serum en een dagcrème.

Yase Cosmetics dagcrème Hematiet extract- 59 euro*
Yase Cosmetics serum Rodochrosiet extract- 59 euro* via Yase Cosmetics

*This product was send to me by a Polish company, but Dutch is my first language. I wanted to write in English as well but Google translate does that for you nowadays, so i decided not to. I hope you'll understand!


De producten zijn best wel prijzig (59 euro per flesje), maar dit begrijp je beter wanneer je een blik werpt op de ingrediënten. Deze zijn allemaal natuurlijk en vers. Dit betekent (helaas) wel dat het product in de koelkast bewaard moet worden én slechts drie maanden houdbaar is. Ik vind dit niet echt fijn. De koelkast staat beneden in de keuken, en ik doe mijn make-up boven. Je raadt het al: ik vergeet gewoon constant dat ik de producten terug in de koelkast moet zetten.

Laten we beginnen met mijn favoriet: de dagcrème!Ingrediënts: Aqua, Glycerin, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondise (Chinensis) Jojoba Seed Oil, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hematite Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Gluconolactone, Sodium Benzoate

Wat Yase Cosmetics zegt: "Lichte crème met actief extract van hematiet, bevat een complex van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke plantenextracten en mineralen die essentieel zijn voor het dagelijks verzorgen van de huid op het gebied van voeding, hydrateren en beschermen.

De ongelooflijke doeltreffendheid is te danken aan de aanwezigheid van vloeibare kristallen, waardoor alle onderdelen van de crème zeer snel en effectief doordringen tot in de diepste lagen van de huid. Bovendien is de olie in de crème verrijkt met een rijke dosis vitaminen A, E, F en B5, H, K, PP."


Als ik de geur van de dagcrème zou moeten omschrijven, zou ik zeggen 'katoen'. De structuur is best vol maar absoluut niet vet. Ik ben erg dol op deze crème omdat hij snel intrekt, niet sterk ruikt en een fijne basis vormt onder mijn make-up zonder te rullen. Mijn huid glimt wat minder snel gedurende de dag wanneer ik dit product heb gebruikt. Yassss(e), i like!

Over naar het serum!


Ingrediënten serum: Aqua, Glycerin, Rhodochrosite Extract, Panthenol, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Tocopheryl Acetate, Ginkgo Biloba Extract, Coffea Arabica Seed Extract, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Mentha Viridis (spearmint) Leaf Oil, Limonene

Wat Yase Cosmetics zegt: "Het serum met actief rodochrosietextract bestaat uit een zeer geconcentreerd, natuurlijk preparaat van plantaardige en minerale oorsprong voor onmiddellijke actie. Zelfs een relatief kleine dosis van de stof veroorzaakt een sterk effect waar het de vernieuwing, stimulering en snel herstel betreft.

Het extract stimuleert de aanmaak van collageen en heeft ontspannende eigenschappen. Dit doet het door middel van het stimuleren van de microcirculatie die betrokken is bij de voeding van het steunweefsel van de huid. Hierdoor verbetert de huidstructuur duidelijk; de huid wordt steviger en gladder."Het serum heeft een gel-achtige structuur. Dit is een minder goede basis voor make-up, meerdere lagen gaan namelijk rullen. Je kunt het product daarom beter in de avond gebruiken. Het product ruikt fris naar menthol, voelt ook fris aan (te verklaren door het ingrediënt Mentha Viridis Leaf Oil) en trekt iets minder snel in dan de dagcrème. Mijn moeder (53 jaar) is overigens groot fan van het serum en heeft hem van me gestolen. #okay

Bij veranderingen in mijn gezichtsverzorgingsroutine kan het drie kanten op gaan: ik krijg er een slechtere huid van, ik merk niet echt verschil óf ik merk een revolutionair verschil. Bij deze crème zit het tussen 'geen verschil' en 'een goed verschil' in. Mijn huid is namelijk nóg rustiger dan voorheen. Ik heb misschien eens in de twee weken een keer een klein puistje maar verder niet. Good signs! Echte anti-rimpel resultaten bespeur ik niet bij mijn moeder, maar hey... we weten allemaal dat 'genezen' wat moeilijker is dan voorkomen.


Als je dol bent op 'all natural' producten én wat meer geld uit kunt geven aan cosmetica, kan ik je de producten van harte aanbevelen. De werking is prima! Zelf vind ik de prijs wat aan de hoge kant. Mijn budget laat best wat toe, maar als ik vier keer per jaar drie producten zou moeten aanschaffen (er is ook een nachtcrème), dan kost me dat 720 euro. Tsja... zoals ik al zei, het is maar net wat je er voor over hebt.

De producten zijn verkrijgbaar via Yasecosmetics.com voor 59 euro. Het verzenden gaat via Fed-Ex. Als je een product wil aanschaffen, moet je even naar de productiedatum kijken. Het product wordt namelijk 'vers' naar je opgestuurd. Het kan een paar dagen duren voordat het product naar je wordt opgestuurd.

Wat is jouw eerste indruk van deze producten?

*Ik heb deze producten ter review ontvangen van Yase Cosmetics. Dit heeft geen invloed op mijn mening, check mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. Klinkt heel erg goed! Alleen niet helemaal binnen mijn budget vallend. Cosmetica in de koelkast bewaren is ook wel even wennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijken me erg fijne, natuurlijke producten. Wel jammer dat je het in de koelkast moet bewaren en dat het niet zo lang houdbaar is, maar dat betekent natuurlijk wel dat er absoluut geen troep in zit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De prijs is inderdaad hoog, maar dat het "vers" is is wel weer heel goed. Dan hoeven er geen overbodige stoffen in te zitten. Je moeder heeft gelijk, haha, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!