Ik heb een nieuw logo!

Aloha allemaal! De oplettende kijker had het naar alle waarschijnlijkheid al lang gezien, maar ik heb een nieuw logo in mijn header staan. Het nieuwe logo is gemaakt door Anouk van Blogchick.nl en ik wil je daar vandaag wat meer over vertellen! Wie weet loop jij ook wel met het idee rond voor een nieuw logo en kom je er zelf niet helemaal uit.
Even over mijn oude logo: die heb ik niet zo lang gehad. Misschien heb je dat wel opgemerkt. Ik was niet zo blij met de resolutie van het oude logo. Het logo was te klein opgeslagen en ook te klein voor op mijn pagina. Het viel andere mensen op en mij ook! Erg jammer, maar het was niet anders. Ik gebruik het oude logo nog wel op mijn visitekaartjes (ik vind afwisseling sowieso leuk).

Ik besloot om de 'hulp' van Anouk in te schakelen. Anouk heeft nog niet zo heel lang een blog met tips over bloggen, namelijk Blogchick.nl. Neem zeker even een kijkje als je zelf blogger bent, super informatief! Toen ik op haar Instagram keek zag ik af en toe wat leuke tekeningen voorbij komen (bijvoorbeeld van een konijntje) en toen dacht ik, why the hell not. Ik benaderde Anouk en ze reageerde eigenlijk meteen! Ze begreep m'n wensen goed en kwam meteen met wat ideetjes. Ik vind het leuk je mee te nemen in het proces.


Ik heb Anouk het bovenstaande 'moodboard' gestuurd. Ik weet best goed wat ik mooi vind, maar ik weet niet hoe ik dat moet uitwerken. Om eerlijk te zijn ben ik een grote kneus met Photoshop (ik weet dat ik het als journalist zou moeten kunnen, maar hey).


Anouk kwam toen met de volgende ideeën. Ik was hier eigenlijk al best enthousiast over! Ik vond nummer 1 erg leuk met de bloemen, maar ik vond de blaadjes een beetje too much.

Logo vier en vijf vielen voor mij af. Deze vind ik wel mooi voor mijn zakelijke pagina, maar te simpel voor mijn blogpagina.

Na een beetje verder brainstormen kwamen deze logo's naar voren! Ik vind het heel cool om te zien dat Anouk me echt begreep. Daardoor verliep het contact ook vlekkeloos. Ik vond deze logo's alle drie erg leuk en het kiezen was lastig.

Ik vroeg daarom aan iedereen op Instagram welk logo het meeste aansprak. Dat vind ik natuurlijk ook belangrijk- jullie kijken er ook tegen aan. Mensen kozen massaal voor logo twee. Dit vond ik een goed idee, maar ik 'voelde' het roze niet zo. Het past niet bij mij, ik ben niet zo'n prinses. Twee kleuren later kwamen we op mijn huidige logo. Het is een logo waar ik me echt in kan vinden en waar ik erg blij mee ben!

Wat ik eigenlijk met deze hele post wil zeggen is dat je niet bang moet zijn om hulp van iemand te vragen. Sommige dingen kun je beter zelf doen, terwijl je andere dingen beter kunt uitbesteden. Zo zou ik nooit iemand anders mijn teksten laten schrijven, maar ik ben weer geen held met logo's, coderen en dergelijke dingen. Iemand anders kan soms heel verfrissende ideeën hebben waardoor je weer verder kunt met je blog of website. Let wel op dat je heldere afspraken maakt over betalingen. Als je voelt dat het nergens heen gaat of je bent niet tevreden, zorg dan dat je dat tijdig uitspreekt. Dit kan je ook aardig wat geld besparen.

Dit is overigens helemaal geen gesponsorde post, ik heb betaald voor dit logo, maar ik kan het je zeker aanraden om samen te werken met Blogchick.nl!

10 opmerkingen

 1. Wat leuk om te zien! :) Ik vind hem erg mooi geworden <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heeft Anouk goed gedaan, het resultaat is super tof geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt heel mooi! leuk ook om al die concept logo's te zien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, super mooie ontwerpen! Je logo is heel erg tof geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi logo. Ik vind de kleuren heel erg mooi. Het deed me tegelijkertijd ook een beetje aan het boek "Liever met Lef" van Dagmar Valerie denken. Ik heb pasgeleden ook weer een zakelijk logo ontworpen voor mijn zusje. Een poosje geleden deed ik het ook wel vaker voor bloggers en dat vond ik toen ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo blij dat je het mooi vindt! :D En bedankt voor de reclame hihi. Mooie boodschap ook aan het einde. Soms is het inderdaad beter om hulp te vragen, dan om zelf aan te klooien. Jij trouwens nog heel erg bedankt voor de fijne samenwerking. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind hem heel mooi! Ik zou ook niet voor roze kiezen, dat past ook niet bij mij. En soms is het lastig om hulp van buitenaf te vragen, maar soms kom je er zelf niet uit..technische dingen en echt fotoshoppen, daar snap ik ook weinig van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw heel mooi geworden!! Inderdaad prima om gewoon wat hulp in te schakelen, juist elkaar kwaliteiten inzetten brengt mooie resultaten. Dat zie je hier maar weer! ;-)

  Liefs, Merel
  www.healthywanderlust.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!