Vijf tips waardoor je een betere blogger wordt

Hi allemaal! Ik zou mezelf natuurlijk nooit de beste blogger op aarde noemen. Toch maak ik groei mee en juist dát is belangrijk. Een paar dingen heb ik de laatste tijd (vanaf begin dit jaar) veranderd en ik wil je graag een paar tips geven waardoor je een betere blogger kunt worden! Dit zijn dingen waar ik zelf aan gewerkt heb en nog steeds werk- hopelijk heb jij er ook iets aan.
Houd je pagina en header rustig

Oooh mensen, ik zou zo graag willen dat ik jullie mijn eerste header kon laten zien. Dit was een zelf in elkaar geknutseld Paint-project dat er gewoon niet uit zag. Mijn achtergrond was daarnaast rood met roze, het was geen gezicht! Zorg voor een rustige pagina zonder al te veel schreeuwerige kleuren. Als je uit wil pakken, kun je dat doen in je header of gewoon in je foto's.

Laat je gezicht zien


Zelf maak ik niet de allerbeste full face foto's (ik doe dit nog altijd het liefst met een iPhone), maar geloof mij- het werkt om jezelf te laten zien. Ik blog al vrij lang en vond het in het begin nogal eng om mijn gezicht aan de wijde wereld te tonen, want iedereen heeft natuurlijk een mening over je. Toch is een review eigenlijk niet compleet als je er geen full face foto bij plaatst.

Maak je foto's levendigerOp de bovenstaande foto zie je hoe mijn camera foto's maakt. Scherp, maar er zit nog niet echt leven in. Op de onderstaande foto zie je hoe ik hem (ongeveer) zou plaatsen op mijn blog. De helderheid is hoger, net als het contrast. Daarnaast is de achtergrond lichtjes vervaagd. Kleine dingen die een groot verschil maken! Ik bewerk op mijn HP met een programma dat standaard op de laptop zit, maar je kunt ook Picasa (gratis) gebruiken of als je er bekend mee bent, Photoshop (betaald).

Schrijf (zo goed als) foutloos

Wie oplettend is geweest, heeft vorige week een VRESELIJKE spelfout bij mij kunnen zien (hint, de tandenborstel-review, maar hij is er al uit). Dit overkomt mij bijna nooit. Om heel eerlijk te zijn vind ik blogs met spelfouten zo irritant dat ik ze niet of niet meer bezoek. Dingen als 'ik wordt' en 'meer als' kunnen gewoon echt niet, dat is basis Nederlands! Een foutje kan altijd gebeuren, maar probeer er op te letten. Als je van jezelf weet dat je taaltechnisch geen topper bent, laat het dan even lezen door iemand die het beter kan dan jij.Schrijf over wat je écht leuk vindt

Ik ben voor mijn blog zeker 90% van de tijd bezig met beautyproducten. De overige tien procent praat ik over bloggen zelf of over persoonlijke dingen. Dit werkt voor mij, omdat ik nooit moe word van cosmetica en reviews. Andersom zie jij er misschien wel tegenop om een review te schrijven en vind je persoonlijke artikelen leuker. Stop dan meteen met de onderwerpen die niet dicht bij jou liggen. Bloggen moet geen must zijn, het is je baby en je blog is hét platform waar je jouw interesses kunt delen.

Heb jij nog goede aanvullende tips? Laat het weten in de comments!

7 opmerkingen

 1. Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben ook absoluut geen pro ;) maar denk wel dat het allerbelangrijkste is dat je doet wat je leuk vindt! Zeker als het een hobby is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips! Ben het helemaal met je eens :) zo lang je er plezier in hebt en met passie blogt straal je dat ook uit naar je lezers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips. Ik weet eerlijk gezegd gewoon dat de spelling op mijn blog niet perfect is. Ik ben gewoon heel slecht in Nederlands en sommige dingen zoals bijvoorbeeld dat groter dan gebeuren heb ik nog nooit op school gehad. Heel apart ik weet het maar het is echt zo. Ik snap dat het vervelend kan zijn maar de fouten vallen mij zelf echt niet op en om nu ieder artikel te laten controleren door bijvoorbeeld mijn moeder vind ik ook weer zoiets, daar heeft ze ook helemaal geen zin in haha. Dus mijn excuses voor als je mijn blog gelezen hebt en je je vreselijk irriteert aan het taalgebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Quinty, ik zeg het totaal niet om iemand te beledigen, haha! Ik denk wel dat het kan helpen om er op te letten. Iedereen maakt fouten! X

   Verwijderen
 4. Nou,Iris. Er is niks mis met jou,hoor! Laat de mensen maar kletsen en oordelen. Ieder mens is mooi! Zo zie ik het ;). Trouwens,leuke blogs heb je. Per toeval heb ik jou gevonden,omdat jou naam mij opviel, mijn dochter heet ook Iris,hihi. Groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ojee,een typefout. moest jouw naam zijn ;) hihi

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!