Kruidvat Baobab huidolie review


Kruidvat is heel goed bezig en heeft de Originals lijn uitgebreid met wat nieuwe producten, waaronder huidolie en wat nieuwe maskers. Ik kon me niet inhouden aangezien ik zo'n beetje geobsedeerd ben door olie voor het gezicht. Vandaag laat ik je één van de nieuwe olieproducten zien, namelijk de Baobab huidolie.

Kruidvat Baobab huidolie- 1,99 euro


Als jij net als ik problemen hebt met een glimmende huid gedurende de dag, is het misschien een goed idee om over te stappen op een huidolie. Het klinkt niet zo logisch (olie+olie klinkt als meer olie), maar dat is het wel. Als je olie gebruikt op een vettere huid, 'strip' je je huid veel minder. Als je bijvoorbeeld een reiniger met agressieve ingrediënten gebruikt, kan de huidbarrière verstoord raken. Zo komt je huid alleen maar tekort in plaats van dat het in balans blijft. Je kunt hier wat meer over lezen in mijn Supernaturals Jojoba olie review.

De uitleg is misschien wat vaag, maar hopelijk begrijpen jullie me. Dit is dus niet alleen mijn persoonlijke ervaring, maar het is echt zo ;-)


Goed, over naar de olie. De baobab olie staat bekend om hydraterende en huidconditionerende eigenschappen. Het zou een fijne, lichte olie zijn die snel intrekt.

Het product heeft een pipet. Dit is denk ik de handigste verpakking voor een olie, want een pompje wordt nogal een kliederboel. Het doseren gaat goed. Je hebt maar een paar druppels nodig. De kleur is doorzichtig en de geur is... sterk.

Laten we wat dieper ingaan op de ingrediënten!Ingrediënten
Ethylhexyl Stereate: verzachtend middel
Isopropyl Palmitate: verdikkend middel dat textuur verbetert, kan problemen geven bij een vette huid
Adansonia Digitata Seed oil: Afrikaanse baobab olie
Olea Europaea fruit oil: anti-oxidant, verzachtend
Argania Spinosa kernel oil: arganolie
Tocopheryl Acetate: een vorm van vitamine E olie, voedend
Parfum
Limonene: geurstof
Benzyl salicylate: geurstof die in kleine hoeveelheden irritatie kan geven

Er gingen bij mij wat alarmbelletjes rinkelen toen ik meer ging lezen over de Afrikaanse baobab olie. Zo heeft de originele olie een lobbige structuur en ruikt het naar noten. Dit product van Kruidvat is erg dun en heeft juist een heftige parfumgeur. Dat is niet per se gek als je de laatste drie ingrediënten ziet.

In gebruik vond ik de olie prettig. Het is inderdaad dun, niet heel vettig en trekt redelijk goed in. Ik stoor me alleen ontzettend aan die parfumgeur- waarom is dat nou nodig? Ik wil dat niet op mijn gezicht. Het is dan wel weer lekker om de olie op je armen en benen aan te brengen. Het ding is misschien dat ik een 'pure' olie verwachtte zoals je die bij bijvoorbeeld De Tuinen of Supernaturals aanschaft, maar dat is het helaas niet. Een prima lichaamsproduct dus, voor mij wat minder ideaal voor het gezicht.

Ben jij benieuwd geworden naar de huidolie?

6 opmerkingen

 1. He balen dat er parfum in zit.. dat smeer ik ook liever niet op mijn gezicht. Als lichaamsolie lijkt het me wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed vandaag meegenomen bij kruidvat opgebracht na een Neoderma biologische peeling
  Dun trekt niet zo snel in en de parfum valt reuze mee.
  Feit het kalmeert direct dus ik ben alvast favoriet van deze olie waarvan de prijs ongelooflijk is.Ja heb vaak dure serums van 80 euro aangeschaft bv na microneedling je betaald het commerciele incl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het werkt voor jou! Het klopt dat je grotendeels voor naam/verpakking betaalt. Ik vind dit product ook erg fijn, maar blijf er bij dat ik die parfum toevoeging niet nodig vind.

   Verwijderen
 3. hallo heeft iemand er ervaring met deze product ik ben 19 jaar zou ik dit gebruiken of is dat niet gepast voor mijn leeftijd

  nog een vraagje hoe gebruik je het juist: aanbrengen + dag crem en make up of ga het te vettig zijn als ik dag crem op smeer? graag tips aub

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!