Review: Kruidvat Colors to Play kleurcrème plum


Heb jij altijd al willen weten hoe je er uit ziet met roze, paars of blauw haar, maar durf je niet direct naar de kapper te stappen? Kruidvat got your back! Met de Colors to Play kleurcrème kun je je helemaal uitleven, zonder dat je weken of maanden aan je trendkleur vast zit. Ik probeerde de kleur plum voor je en veranderde in een suikerspin. Nieuwsgierig? Lees verder!

Kruidvat Colors to Play kleurcrème- 3,99 euro via Kruidvat
Ten eerste een dikke vette sorry, want ik heb eigenlijk geen goede foto's gemaakt van het flesje zelf. Het was zo'n impulsieve actie van mij dat ik maar gewoon begonnen ben. Gelukkig heb ik wel de persbeelden en alle informatie voor jullie. De volgende keer moet ik misschien iets meer nadenken bij wat ik doe (eh, geloof je het zelf?). Goed. De Colors to Play wash out zijn dus uitwasbare kleuren voor blond haar. Zo kun je een trendkleur een keertje proberen, zonder dat je vast zit aan een permanente kleur. Het flesje staarde mij al de hele tijd aan, maar ik durfde niet, bang om m'n net gekleurde haar te verpesten. Maar ik deed het maar, uit liefde voor mijn blog.

Een paar dingen moet ik je alvast vertellen:
- Neem dit product serieus. Ik bracht het aan met mijn blote handen, maar ik DWING je hierbij om handschoentjes te dragen. Het geeft namelijk heel erg af op de huid.
- Zorg dat je genoeg product in huis haalt. Mijn haar komt iets over mijn schouders en ik heb één flesje gebruikt. Een extra flesje was geen overbodige luxe geweest.
- Het gaat niet werken voor jou als je erg donker haar hebt.

Speciaal voor jullie een fotoshoot met mezelf:


Hier kun je zien hoe licht mijn haar nu is, ik kom net terug van de kapper :-) Mijn aanzet is donkerder.


Hier heb ik het product nét gebruikt en heb ik mijn haar uitgewassen zonder shampoo.


Heb heb ik een stomme arm en heb ik mijn haar drie keer gewassen. Het is er nog niet helemaal uit, maar al wel een stuk minder. De tweede keer heb ik mijn haar ook met zeep gewassen om de kleur meer te vervagen.

Ik heb het product ongeveer twintig minuten laten intrekken omdat ik het daarna een beetje benauwd kreeg, haha! Ik schrok van hoe donker het leek, maar bij het uitspoelen viel het reuze mee. Dat uitspoelen duurt wel even, dus neem er de tijd voor. Er blijft lange tijd roze uit je haar komen. Bij mijn aanzet vond ik het resultaat wat rommelig, verder leuk!! Inmiddels heb ik mijn haar nog een keertje gewassen en het wordt steeds minder roze. Stiekem ben ik daar wel blij mee. Het is leuk om te proberen, maar met serieuze journalistieke opdrachten wil ik toch liever 'normaal' haar, haha! Daarom is dit concept leuk bedacht: je zit er niet permanent aan vast.

Ik vind ze helemaal leuk, die Colors to Play kleurtjes! Ik denk dat ik het nog wel eens zou gebruiken, de violet pastel lijkt me ook heel tof.

Wat vind jij van de Kruidvat Colors to Play?

17 opmerkingen

 1. Oh ik vind de leuk!! En dat voor maar een paar euro. Beter dan die sprays van L'Oreal haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het er leuk uitzien, maar mijn haar is te donker voor dit soort kleuringen vrees ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik ook bang voor! Heb er expres in gezet dat het op donkere haarkleuren niet zo sterk gaat werken. Het wordt ook aangeraden om het op blond of geblondeerd haar te gebruiken. Jammer he?

   Verwijderen
 3. Super leuk! Als ik blond zou zijn zou ik elke keer een andere kleur gebruiken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het resultaat erg leuk, als ik wat jonger was geweest had ik het zeker ook gedaan. Ik was hier vroeger ook wel voor te porren. 1x mijn haar groen laten verfen door mijn nicht die toen kappersopleiding deed. Guess what, werd ik de volgende dag gebeld of ik met spoed op een sollicitatiegesprek kon komen oeeepppsssiiee. Kreeg wel de baan. De nieuwe baas (een Amerikaan) vond het vooral heel grappig en ik maar verontschuldigen dat ik er 'normaal' niet zo uit zag hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het resultaat bij jou vind ik echt tof! Ik ben benieuwd naar hoe het product zal uitpakken op mijn haar. Ik ben alleen wel van plan om alleen wat plukjes van mijn haar te doen (ik heb een overgevoelige hoofdhuid, meh :/). Dat je handschoentjes moet gebruiken was ik gelukkig wel al bekend mee haha! Vind het echt toffe producten om een keer uit te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik ben daar ook heel benieuwd naar! Gok dat het een beetje gaat tegenvallen om eerlijk te zijn...

   Verwijderen
 6. Ik vond het resultaat wel tof! Je ziet de kleur goed, maar het is niet zo van "wow, wat heb jij gedaan". Stoer dat je het hebt geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zo was het in 'het echt' wel eigenlijk! Maar thanks!

   Verwijderen
 7. Ik wist niet dat Kruidvat dat ook zelf verkocht! Wat een leuke tip :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. girls, when you colored your hair and it washed out did it leave any shades? i want to do it in purple on my whole hair but im afraid that i wont be able to get my light blonde color again

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It has a been a couple of weeks now (i also washed my hair a couple of times ofcourse) and it did not leave any color in my hair! Safe to try! x

   Verwijderen
 9. Ziet er heel mooi uit! Ik heb zelf de violet gekocht en ben heel benieuwd om die te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij mijn dochtertje gedaan. 1 keer paars bleef niet zitten je zag er echt niks van. En dan nog de roze versie. Zag je ook niks van. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb subtiele mahonie (meer lichtbruin zonder rode gloed, maar wil meer rood erin en wil dus eigenlijk rode haarverf kopen. Maar wil eerste weten hoe dat eruit ziet voor ik het ga verven Natur)

  Zou deze colorcreme ook op lichtbruin haar pakken? Kleur rood dan

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!