Review: Miss Sporty Insta Glow foundation


Vorige week viel er ineens een verrassing op de deurmat met producten van NYC en Miss Sporty. Super vet, want deze merken zijn nog aardig onbekend terrein voor mij (jaha, ik kan héél enthousiast worden van drugstore, misschien nog meer dan van iets duurs). Ik had veel hoop en laat je vandaag de Insta Glow foundation zien!

Miss Sporty Insta Glow foundation - 4,99 euroIk ontving, voor zover ik weet, alle kleuren uit de lijn. Super fijn, dan heb ik wat om uit te kiezen! De prijs en verpakking zijn in ieder geval al goedgekeurd. Vijf euro is natuurlijk niks voor een goede foundation. 


Hierboven zie je de kleuren. Van links naar rechts ivory - light - medium - dark. Voor mezelf kon ik wel even blij zijn, want de lichtste kleur is écht heel licht. Maar de medium en dark kleur zijn dus echt niet donker genoeg voor getinte of écht donkere dames. Jammer, maar helaas een bekend probleem bij Nederlandse drogisterijen.

Alle kleuren hebben een meer gele ondertoon. Ik gebruik zelf de eerste en tweede kleur gemengd.


Op de bovenstaande foto's heb ik de foundation aangebracht en de rest van mijn make-up. Een paar dingen vallen me op:

- De foundation dekt niet heel goed en is onmogelijk aan te brengen met een kwast.
- De foundation werkt niet met bepaalde primers. Mijn primer op basis van water en glycerine was echt een ramp! Het ging helemaal rullen, bah. Je hebt echt een siliconenprimer nodig, terwijl ik die persoonlijk liever niet gebruik.
- Je moet heel snel zijn met blenden en het liefst een écht natte beautyblender gebruiken. En eerlijk? Zelfs dan vind ik het resultaat niet mooi. Ik werd echt niet vrolijk toen ik dit product ging testen.
- De rest van mijn make-up (poeders) zit ook minder goed.

Pas als de foundation een tijdje zit en begint te mengen met mijn 'natuurlijke oliën', ziet het er opzich oké uit. Maar eenmaal aangebracht is het om te janken. De dekking is onregelmatig en slecht en de foundation kruipt in mijn poriën.


Op deze bovenstaande totaal niet charmante foto draag ik de foundation al een paar uurtjes. Man, wat is dit een drama. De camera is nog lief. Het is zo in mijn lijntjes getrokken, het ziet er gewoon niet uit. Ik voelde me ook gewoon minder mooi met deze foundation, haha.

Ik was zo blij toen ik weer mijn 'oude vertrouwde' L'oréal Infallible foundation kon gebruiken, je wil niet weten! Zou bijna een bedankbrief naar andere foundations gaan schrijven. Na dag drie wilde ik van woede gaan gooien met de Insta Glow foundation. Ik kon me er niet bij neerleggen dat het niet werkte bij mij. Normaal gesproken kan ik ook wel bedenken voor welk huidtype het product wél geschikt zou zijn, maar nu vind ik dat heel lastig. Ik denk voor een gemengde huid zonder poriën en zonder oneffenheden. En die bestaat bijna niet ;-) Tenzij je Kate Moss bent, of Romee Strijd. Maar eigenlijk kun je dan beter geen foundation gebruiken.

Ik had iets anders gehoopt, maar ik vind deze foundation echt drie keer niks. Daarnaast is de kleurkeuze ook niet zo aantrekkelijk. Jammer! Dit weerhoudt me er niet van om nog meer van Miss Sporty te gebruiken, want ik hoop toch nog wat verrassende items tegen te komen.

Zijn jullie bekend met Miss Sporty? Zo ja, wat is je favoriete product?

*Ik heb dit product gekregen van een bedrijf/PR-bureau. Omdat ik veel waarde hecht aan een eerlijk oordeel, heeft dit geen invloed op mijn mening.

13 opmerkingen

 1. Jeetje wat vervelend dat die zo in de lijntjes trekt, jammer!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er inderdaad totaal niet mooi uit.. Heel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jakkes! Dit ziet er niet zo goed uit.. Vreselijk als een foundation begint te rullen, brrr. Deze laat ik liggen, maar heb wel een favoriete product van Miss Sporty; de Tan up Your World bronzer in de kleur 010 Hawaiian Flower <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh die ga ik zeker even onthouden, dank voor je tip! X

   Verwijderen
 4. Oei!!! Nee!! Ik heb ook wel eens eerder een foundation van miss Sporty gebruikt maar daar was ik ook niet zo enthousiast over. Jammer, want het prijsje is fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hoe je hem afzeikt haha! Ik heb hem ook gehad. De eerste keer toen ik hem aanbracht, vond ik het wel oké. Maar inderdaad na een paar uurtjes, bahhh. Toen ik hem een tweede kans wilde geven, werd ik tijdens het aanbrengen al verdrietig. Meteen een enkeltje naar de prullenbak. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een huid zonder poriën bestaat niet alleen 'bijna niet'...die bestaat zelfs helemaal niet. Iedere huid heeft poriën uiteraard ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een foundation die om te huilen is, is nooit leuk... Echt zonde want ik had eerst nog een beetje hoop dat het goed bij je ging uitpakken. Zulke producten zijn er helaas ook op de markt. Hopelijk de volgende keer een betere ervaring met miss sporty!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoopte het ook, maar gelukkig valt er nog veel meer te proberen van Miss Sporty :D

   Verwijderen
 8. Jammer dat hij niet zo fijn is, maar fijn dat jij zo eerlijk erover bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is inderdaad geen fijne foundation zo te lezen. Jammer, want de verpakking ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat jammer dat de foundation niet fijn is! Ook moet ik eerlijk zeggen dat de kleuren inderdaad niet erg veelzijdig zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!