HEMA neon nagellak review


Persoonlijk heb ik niet heel veel ervaring met HEMA make-up en nagellak, maar toen ik deze neon kleurtjes zag staan kreeg ik toch een beetje kriebels. Die zien er zomers uit! Ik kocht twee kleuren en vertel je er vandaag wat meer over.

HEMA neon nagellak- 3 euro


Ik koos zelf voor een felle roze en felle koraal tint, al lijkt 'ie op foto best oranje. De totale lijn bestaat uit zes kleuren. Er zit bijvoorbeeld ook geel en groen neon bij, maar dat zijn niet echt mijn kleuren. Er is een basecoat en topcoat te koop die samen voor het beste effect moeten zorgen. De basecoat is wit van kleur en werkt dus als grondlaag zodat de kleur feller lijkt. Ik was eigenwijs en dacht 'meh, weer een basecoat kopen die ik thuis al heb', maar daar kwam ik wel van terug.

Dit is de nagellak (drie lagen) met een basecoat van essie. Die glans op mijn middelvinger komt doordat ik Vaseline op mijn nagelriemen heb gesmeerd, anders stoor ik me te erg aan alle velletjes op de foto. Maar, het effect is tof. De nagellak droogt als een matte kleur. Die drie laagjes heb je zeker wel nodig, hij dekt niet goed en zelfs een beetje streperig. Maar hij droogt wel zeer snel.

Nu komt mijn grote probleem met deze nagellak: hij blijft helaas niet zo lang zitten. Als er eenmaal een kleine beschadiging zit na een dag of twee/drie, dan gaat het ook meteen bergafwaarts en bladdert de hele boel gezellig mee. Zodra je de nagellak er af haalt, blijf je zitten met een behoorlijk verkleurde nagel. Ik weet dus niet of dat anders is als je de base coat er wel braaf bij had gekocht, maar zo erg heb ik het nooit gehad. Ik word er in ieder geval niet blij van.


Ik wilde de roze kleur ook nog even vastleggen, maar omdat ik geen zin had in wéér verkleurde nagels heb ik hem even snel op twee vingers op de kiek gezet. Don't hate me.

Tsja, aanrader of niet? Het effect is echt tof en bijzonder voor een budgetkleur. De lak blijft alleen niet echt lang zitten en je zit een paar dagen met een verkleurde nagel. Iets met keuzes en voorkeuren, dus...

Ga jij de neon nagellak proberen?

12 opmerkingen

 1. Balen van de verkleurde nagels.. Dat is altijd zo'n tegenvaller. Kleurtjes zijn wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmmm zo snel al een verkleurde nagel? Terwijl je een basecoat op had van Essie? Nou dat klinkt niet heel fijn haha. Ik gebruik namelijk bijna nooit een basecoat (iets met te lui) en kan me niet voorstellen dat als je een ander merk had gebruikt het anders zou zijn. Laat staat dus als je geen basecoat gebruikt. Jammer want ik vind de kleurtjes wel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt dus toch niet zo verleidelijk... alhoewel de kleuren wel mega gaaf zijn! Keuzes, keuzes.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai dat is wel jammer dat de nagellak je nagels verkleurd. Ik heb dat vaak alleen als ik de lak te lang laat zitten en geen basecoat gebruik. De kleuren vind ik wel heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zonde. Dat klinkt als een heftig middeltje om de neon kleur zichtbaar te maken.. Kleuren zijn wel lekker zomers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goede basecoat helpt wel echt tegen het verkleuren! Daarnaast helpt een topcoat tegen de houdbaarheid van een lakje. Het zijn hele leuke kleurtjes trouwens! Ik heb altijd wel goede ervaring gehad met Hema nagellak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De basecoat van Essie is een van de betere die er bestaat, dus ik denk helaas wel dat het aan de nagellak ligt. Ik geloof persoonlijk niet in topcoats (als nagellak goed is, bijvoorbeeld Zoya of Essie, dan heb je die echt niet nodig), maar ieder zijn ding :-)

   Verwijderen
 7. Ik ben niet echt fan van zulke felle kleuren, geef mij dan maar pastel! Alhoewel ik het op mijn tenen wel tof vind. Toch laat ik ze staan, ik wil geen verkleurde nagels!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn laatste lak van de Hema was helaas ook geen voltreffer. De kleurtjes zijn wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De paarse tint lijkt mij wel tof! Maar verkleurde nagels houden mij dan wel een beetje tegen nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh wat een lekere kleurtjes!! Jammer dat ze ervan verkleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helaas is het niet meer in de verkoop jammer

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!