Wat er wél leuk is aan bloggen (anti-klaag blog)

Hiii allemaal! De laatste tijd heb je me best vaak zien klagen. En sommige mensen reageren daar weer op (hoi Tom), wat ik eigenlijk wel fijn vind. Soms moet ik ook gewoon even uit mijn hatelijke spuugmodus en mezelf er aan herinneren dat bloggen best wel heel leuk is. Vandaag daarom een POSITIEF artikel! Wie had het ooit gedacht.


Laat ik vooropstellen: alles wat ik schrijf, hier en op Instagram, schrijf ik vanuit mijn hart. Soms zeik ik dus ook best veel, maar dit komt grotendeels doordat het mijn eigen platform is. Dit is een plek op het internet waar ik echt 100% mezelf kan en mag zijn- dat kan ik verder nergens. Soms verlies ik mezelf ook een beetje en zie ik alles zwart en negatief. Terwijl er ook heus wel leuke kanten aan het bloggen zijn-anders had ik het nooit zo lang volgehouden. In dit positieve artikel vertel ik je meer over de dingen die wél heel leuk zijn aan bloggen! Hoera, een anti-klaag blog.

Toffe mensen leren kennen
Oké, toch een kleine kanttekening: sommige mensen wil je liever niet heel goed leren kennen, want dan komen er wat vervelende details naar boven. Er wordt ook echt geroddeld in blogland. Maar! De laatste tijd zit ik in een leuke Instagram-groep met andere bloggers. Ik heb oprecht het gevoel dat we elkaar iets gunnen en elkaar beter willen maken. We kennen alle ins and outs als het om bloggen en samenwerkingen gaat en er is onderling gewoon veel herkenning (behalve bij Chelsey. Grapje he). Ik kan met niemand zo goed over bloggen praten. Deze mensen had ik zonder Instagram of zonder blog niet leren kennen.

Nederlands verbeteren
Soms schrik ik een beetje van mezelf. Ik heb potverdorie vijf jaar (ja, je ziet het goed, een jaar te lang zelfs) gestudeerd om de Nederlandse taal tot in de puntjes te beheersen. Opvallend genoeg maak ik soms de domste fouten, al komt het gelukkig niet heel vaak meer voor. Bloggen houdt me scherp, door veel te blijven schrijven kan ik mijn Nederlands blijven ontwikkelen.

Samenwerkingen met écht leuke bedrijven
Ook hier een kleine kanttekening: niet alle bedrijven gaan netjes om met bloggers. Maar er zijn gelukkig ook veel bedrijven die onwijs goed met bloggers omgaan. Ik kreeg laatst een pakketje van de PR-dame van Kruidvat en daarin lag een briefje met 'beterschap'. Ze had opgevangen dat ik ziek was. Dit zijn eigenlijk maar hele kleine dingen, maar ik vind dat zo tof! Er zijn dus nog genoeg bedrijven die echt moeite doen om leuk contact te onderhouden. Mij maakt het in ieder geval gelukkig, faith in humanity hartstikke restored.

Mijn creativiteit kwijt kunnen (en dus ook soms kunnen klagen)
Zoals ik al eerder zei: dit is de enige plek waar ik kan schrijven wat ik wil. Mijn werk bestaat ook uit schrijven, maar dat is toch ietsje anders dan wat ik hier doe. Ik kan mijn creativiteit kwijt, zowel in woorden als in fotografie.

Dingen leren over de online wereld
Ook tof: toen ik begon hoefde je me niks te vragen over SEO. Ik had je waarschijnlijk een beetje schaapachtig aangekeken. Ik weet nu veel meer over het leven online, van posities in Google tot do-follow links en samenwerkingen. Staat (hopelijk) ooit nog een keer prominent op mijn cv. Er valt nog zo veel te leren en ontdekken! De blogwereld staat nooit stil.

Wat zijn jouw favoriete kanten aan het bloggen? Let me know!

11 opmerkingen

 1. Ook weer heel herkenbaar! Ik vind vooral het leren kennen van nieuwe mensen heel leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn voor mij zoveel leuke kanten aan bloggen dat ik er een aantal artikelen over heb geschreven haha. Maar ik ben van mijzelf erg creatief en ook vanuit mijn werk, maar daar kan ik niet altijd alle kanten mee uit. Met mijn blog heb ik een extra creatieve uitlaatklep en dat vind ik echt super fijn! Ik heb nog zoveel dingen die ik wil doen, dat ik alleen een tekort heb aan tijd haha. Maar ja dat is meer een luxeprobleem toch? :) Wel echt super lief van Kruidvat zeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat nog niet heb meegemaakt, dus geniet er lekker van! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om te lezen dat je ook nog positief bent 😜 Ik moet nog veel leren! Ik kijk wel nog schaapachtig bij 'SEO', maar dat komt vast allemaal goed. Leuk dat je een groepje hebt om over dit alles te kunnen babbelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, komt zeker goed denk ik! Je leert echt elke dag een beetje bij, dat maakt het ook leuk!

   Verwijderen
 4. Om te bewijzen dat ik dit echt allemaal heb gelezen: hoi Iris!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor je lieve woorden over mij, Iris hahaha. Gelukkig kan je toch nog positief zijn! Maar als ik ook niet in het Instagram groepje had gezeten, was het allemaal wel heel anders geweest. Blij met jullie hoor! (Ik tenminste wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker creatief zijn en mensen leren kennen vind ik toch wel het leukste van het bloggen. En je Nederlands onderhouden is toch ook wel een leuke bijkomstigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn gelukkig ook veel positieve dingen inderdaad! Het onderlinge contact vind ik zo fijn :-) dat maakt de boel een stuk gezelliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaa, die creativiteit kwijt kunnen herken ik heel erg bij mijzelf en sommige samenwerkingen met bedrijven zijn ook zo fijn: meer van die, please!
  Heerlijk artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik werk al ruim 25 jaar dagelijks in het Engels voor mij was een NL blog starten ook een verbetering voor mijn Nederlands. Het is nog steeds lastig voor me soms maar het gaat steeds beter. Verder ben ik het ook met je andere punten eens. Ik geniet er echt van.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!