Review: NYC Cityproof anti-shine foundation


Noem een foundation 'Cityproof matte foundation', zet 'anti-shine' op de verpakking en ik ben verkocht. De NYC Cityproof anti-shine foundation zou het allemaal moeten hebben: een perfect matte finish die tot tien uur houdt. Ik heb hem eens even grondig getest!

NYC Cityproof anti-shine foundation- 4,99 euro via Kruidvat


De foundation belooft dus mooie dingen: het zou moeten zorgen voor een perfecte, matte finish, het blijft tien uur zitten, is olie en parfumvrij en verstopt de poriën niet. Ohja, het is ook nog een lichtgewicht formule.
De kleur 001 is de lichtste kleur die je kunt krijgen. Hij is meer geel dan roze- iets om rekening mee te houden als je je kleur kiest. Als je veel lichter ben dan ik of een flink stuk donkerder, dan is er helaas geen passende kleur voor jou. De structuur is vrij dik, je hebt maar weinig product nodig. De dekking kun je vergelijken met de L'oréal Infallible matte foundation. Sowieso lijkt 'ie daar op geïnspireerd te zijn.ZOEK DE VERSCHILLEN EN WIN NIKS! Grapje. Ik was deze dag heel veel lipswatches aan het maken en de ene keer ging dat beter (en meer buiten de lijntjes, haha) dan de andere keer.

Als ik de foundation net heb aangebracht, ziet het er echt super mooi uit. De kleur is daarnaast nagenoeg perfect voor mij, wat me best gelukkig maakt. Mijn gezicht heeft inderdaad echt een matte finish zonder dat ik er levenloos of vlak uit zie.

Het valt me wel direct op dat lijntjes en pukkels door deze foundation extra opvallen. Dat komt natuurlijk door het matte effect. Een hydraterende crème of een goede primer is zeker geen overbodige luxe. Ik 'voel' de foundation wel zitten: ik merk dat ik iets op mijn gezicht draag.


Hoi mooie close-up. Na een tijdje dragen krijg ik toch het gevoel alsof ik urenlang friet heb staan bakken: er zit een flinke glans op mijn gezicht. Je ziet ook dat het mijn poriën en fijne lijntjes meer benadrukt. Het duurt helaas niet lang voordat de glans doorbreekt. Na twee uur heb ik toch zeker een matterend poedertje nodig. Of twee. Of 37.

Ik vind deze foundation een mooie dupe voor de L'oréal Infallible matte foundation. Het vervelende van alles is alleen dat ik veel sneller ga glimmen met de NYC foundation, en daar zit ik niet echt op te wachten. Mijn huid reageert er helaas niet zo goed op. Daarnaast kan ik hem je niet aanraden als je houdt van een levendige en voedende finish.

Helaas is deze foundation niet mijn nieuwe favoriet, maar ik denk wel dat het leuk is om deze te proberen als je de L'oréal Infallible matte foundation te duur vindt.

Was jij bekend met de foundation?

10 opmerkingen

 1. Ah wat jammer. Had gehoopt dat die niet glanzend zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer! Het klonk zo veelbelovend. Ik hou van foundations met een lichte substantie en voel het liever niet op mijn gezicht zitten, dat geeft zo'n vies gevoel! Fijne review Iris :) Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het anti-shine moet zijn, dan moet dat inderdaad zo zijn. Ik zie de glim en dat is inderdaad niet de bedoeling. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kleur prachtig maar als ik lees dat je een foundation voelt dan haak ik al af. Dat vind ik echt drie keer niets. Als ik dan ook nog iets lees over patatbakken dan houd het definitief op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee ik sla over als ik het zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat hij niks is! Ik zou hem zelf ook overslaan met mijn discoballenhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm nee vind deze foundation niet geweldig! Ik houd wel van een beetje glanzend, maar niet te erg..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat ie het niet helemaal is! Ik gebruik ook graag L'Oréal foundation, alleen dan de true match.. ook niet goedkoop. Nog geen goedkope dupe voor gevonden ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De kleur past goed, jammer dat hij toch glanst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat hij je niet echt heel erg bevalt. Ik vind hem opzich niet lelijk op de huid, maar wel jammer dat je er toch nog snel door gaat glimmen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!