Review: Vichy Idéalia creme


Hallo, skincare verslaafde hier. Vichy is één van mijn favoriete merken als het gaat om gezichtsverzorging. Ik probeerde de Vichy Idéalia crème, een gezichtsproduct dat voor een stralende huid zou moeten zorgen. Dat klonk uiteraard als muziek in m'n oren! Ben ik er ook blij mee? Lees verder!

Vichy Idealia- +- 23 euro via de apotheker


De Idéalia crème van Vichy zit in een redelijk zware pot. Zoals altijd zeg ik het nu weer: een pompflacon had ik prettiger gevonden, maar die bestaat wel voor de Idéalia in crème-gel vorm. Ben zelf de sukkel geweest die voor de pot koos ;-). De optie is er in ieder geval wel!

De Vichy Idéalia crème belooft een stralende huid met kleiner ogende poriën én rimpels die als sneeuw voor de zon verdwijnen. Die laatste belofte hoefde van mij niet (naar mijn mening werkt alleen botox tegen rimpels), maargoed. Het werkzame ingrediënt is kombucha.

Kombucha werd door de Laboratoires Vichy geïdentificeerd als het eerste actieve bestanddeel dat de kwaliteit van de huid kan verbeteren. Kombucha wordt gewonnen door een biotechnologisch gistingsproces van zwarte thee en bevat van nature AHA + vitamines + polyfenolen, voor een veelvoudige werking op de homogeniteit van de teint en de glans van de huid.


Hier is waar het helaas mis gaat bij mij: de ingrediëntenlijst. De crème lijkt bijna meer op een primer dan op een verzorgend product. Hoog bovenaan de lijst staan glycerine (verzachtend), dimethicone (siliconen) en alcohol denat, de slechtere vorm van alcohol. Ik begrijp de keuzes voor de ingrediënten omdat je huid er vrij zacht en glad van wordt, maar dit effect is tijdelijk én mijn huid kan er niet goed tegen.

Ik merk namelijk dat ik veel sneller ga glimmen als ik deze crème onder mijn foundation draag. Dat vind ik echt extreem jammer omdat de Vichy Idéalia SUPER fijn in gebruik is. De crème ruikt waanzinnig, smeert goed uit, trekt snel in en zou in dat opzicht een perfecte basis zijn. Mijn huid ziet er gezond uit net na aanbrengen, maar helaas wordt de glans na een paar uurtjes iets té heftig. Ik heb de crème aan mijn moeder gegeven; die is er wel heel blij mee. Idéalia is ideaal voor jou als je een wat droger huidtype hebt en wel wat gezonde glans kan gebruiken.


Helaas was dit product van Vichy het niet helemaal voor mij, maar dat wil niet zeggen dat de crème niet oké is! Sterker nog, ik vond hem fijn in gebruik, maar niet voor mij persoonlijk. Gelukkig ben ik momenteel een andere crème van hetzelfde merk aan het testen die wél super goed bevalt. Stay tuned for that!

Kende jij dit product van Vichy al? Denk je dat het iets voor jou zou zijn?

7 opmerkingen

 1. Nee, ik denk het niet helaas. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is er ook een Idealia in gel vorm? Hmmm, dat lijkt mij wel wat! Ben benieuwd naar de ingrediëntenlijst daarvan, want ik weet nu al vrijwel zeker dat dit voor mij ook niet echt wat is haha. Ben trouwens ook benieuwd naar je nieuwste tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat jammer! Vichy is zo'n fijn merk, maar deze crème zou denk ik ook niks voor mijn huid zijn. Mijn moeder zou het ook wel fijn vinden haha, zij heeft een droge huid dus dan zou dit wel ideaal zijn. Fijne review Iris!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat dit 't niet voor je is. Voor mij ook niet vrees ik. Als het even kan mijd ik siliconen. Al heb ik momenteel wel een creme die ook siliconen bevat die ik wél prettig vind. Wellicht is dat een andere dosering.. Anyway, toch een fijne review en ben benieuwd naar de andere creme.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er ook niet tegen. Begon toch weer een op siliconen gebaseerde primer te testen en had meteen een gezicht vol pukkels haha.

   Verwijderen
 5. Wat jammer dat alcohol Denat zo hoog op de lijst staat. Ik vind het ook niet helemaal meer van deze tijd. Ze weten toch wel beter tegenwoordig (en de consument ook). ik had het helaas laatst met de producten van The Body Shop is gelijk even uit de gratie bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens! Is toch een ingrediënt dat je liever niet ziet in je gezichtsverzorging.

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!