Review: essence Lash Princess false lash effect mascara: is het de hype waard?


Opeens was 'ie daar (weer): de essence Lash Princess mascara. Door een foto die redelijk viral ging, wilde IEDEREEN, maar ook echt IEDEREEN deze mascara ineens proberen. Ik kan me herinneren dat ik eerder een versie van deze mascara heb gebruikt, maar ik heb geen idee wat ik er toen van vond. Tijd voor een herziende blik!

essence Lash Princess False Lash effect mascara- 3,39 euro


De hype kwam allemaal door een foto van een meisje dat op één oog wel mascara droeg, en op het andere oog niet. Zie hier een artikel. Ik denk dat dit meisje wel geluk heeft dat ze sowieso al lange wimpers heeft, maar oké. Een mascara werkt voor iedereen anders!


De verpakking vind ik persoonlijk wel schattig: het lijkt alsof de dop een soort korset draagt. De details zijn mintgroen. Je betaalt voor deze essence mascara 3,39 euro en dat is natuurlijk heel weinig geld! De mascara is er overigens niet in een waterproof variant. Voor mij geen probleem.

Wat essence zegt:
"koninklijke zus! dit is een geweldige nieuwe aanvulling op de lash princess mascara familie. het bijzonder gevormde cobraborsteltje biedt superlange wimpers en dramatische volume met valse-wimper-effect! net zoals haar zusje wordt de mascara gepresenteerd in een prachtige avondjurk – deze keer in zwart-mint. prinsessence deluxe!"


Het borsteltje is niet eens heel bijzonder. Het is eigenlijk een vrij traditioneel borsteltje, nothing special. Over het naar het resultaat! Daar zijn we natuurlijk het meest benieuwd naar.

Ten eerste sorry, ik heb dus een nieuwe camera. Ik moet zo wennen met het vasthouden van het enorme ding dat mijn foto's zonder eyeliner vet bewogen waren. Ik doe het niet voor minder, dus hierbij wél scherpe foto's, maar helaas niet zonder eyeliner.Ik heb gefotografeerd op verschillende dagen. Op de bovenste foto heb ik alleen de lash princess mascara gebruikt. Op de onderste foto heb ik er een andere mascara bijgepakt om de klontjes er uit te halen. Dit vind ik namelijk wel een probleem: de mascara is behoorlijk heftig en klonterig met meerdere laagjes. Hij geeft wel veel lengte en volume.

Persoonlijk ben ik geen mega fan van de mascara om twee redenen. De mascara vlekt namelijk best wel op een vettere huid én je kunt klontjes bijna niet weghalen. Als je van jezelf weinig en dunne wimpers hebt, is dit denk ik wel de mascara voor jou. Ik vind hem best fijn, maar niet waanzinnig.

Ga jij deze gehypete mascara proberen? Wat vind je van het resultaat?

8 opmerkingen

 1. Ik heb toen die roze variant geprobeerd en die vond ik wel fijn voor de prijs, maar deze heb ik nog nooit getest. Fijn review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het resultaat wel mooi, maar jouw wimpers zijn sowieso prachtig. Vlekkerigheid is wel echt een reden om hem te laten liggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond 'm niet zo geweldig. Doe mij maar de groene van NYC <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat ik deze had maar ik heb de paarse, die heeft een kromming in het borsteltje die werkt echt top

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer van de klontjes. Ik kon hem telkens niet proberen omdat bestellen/kopen niet mogelijk was omdat hij overal uitverkocht was. Nu ik weet hoe jij er over denkt ga ik hem gewoon lekker links laten liggen. Man man man, spinnenpoten daar droomt toch niemand van? ;o

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lengte! Ik was toch best even flabbergasted... Jammer van de klontjes maar voor dat geld toch zeker leuk om te kopen. Ik denk dat ik dan wel één laagje erop doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is wel mooi! Jammer dat je er een andere mascara bij moest pakken om de klontjes eruit te halen. Ik zou hem persoonlijk niet echt willen proberen omdat ik bij voorbaat al weer dat 'ie gaat vlekken op mijn huid :')

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de roze variant hiervan gehad, die vond ik wel prima, maar niet bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!