Storytime: nieuwe camera miskoop?!, Sinterklaas, uitbundige Kerst

Hi allemaal! Vandaag een artikel waarin ik lekker ga kletsen over allerlei persoonlijke dingen. Zo kocht ik een nieuwe camera voor mijn blog, vierde ik Sinterklaas en ik praat je bij over nog meer dingen die in mijn leven gebeuren momenteel. Lees mee!
Nieuwe camera
Ten eerste: ik heb een nieuwe camera gekocht, namelijk de Nikon B700. Voor mijn blog is dat best groot nieuws en hopelijk een positieve verandering! Bij de Fotolux in Zaltbommel waren er ocassions te koop van spiegelreflex body's en ik zat meteen te azen op een Nikon body voor een mooie prijs. Wat bleek: een nieuwe lens voor deze body kostte minimaal 250 euro. Ik kon dus nog beter een volledig nieuwe systeemcamera kopen. De B700 sprak mij erg aan omdat hij een kantelbaar scherm heeft en WiFi (had ik nooit, dus ik blij!). De prijs was best even slikken, ik heb dat altijd wel met zo'n grote uitgave, maar de camera set is relatief goedkoop (465 euro) in vergelijking met een spiegelreflex.

https://www.ephotozine.com/articles/nikon-coolpix-b700-review-30798/images/highres-Nikon-Coolpix-B700-2_1493974042.jpg

Ik heb hem nu gebruikt voor de foto's van het eos artikel. Daarnaast heb ik een poging gedaan om er close-up mascara foto's van te maken. Om héél eerlijk te zijn: ik moet gruwelijk wennen. De foto's van de mascara op mijn oog waren bijna allemaal mislukt. Ik had eerst een andere Nikon, namelijk de Nikon 1S1. Ik ben daarin zo vastgeroest (ik kan binnen 2 seconden alles op de standen zetten die ik wil) dat ik nog niet zo goed kan wennen aan de nieuwe camera. Mijn vorige camera werkte overigens nog prima, maar had een minder goede lichtsterkte. Ik merkte vooral dat ik, als ik voor mijn werk op pad moest, geen foto's in donkerdere ruimtes kon maken.

Tot nu toe ben ik niet zo blij als ik had gehoopt. Ik zie dat er telkens ook van die gekke randen om foto's heen staan waar ik me gruwelijk aan stoor. Als jij deze camera hebt of een soortgelijke camera, laat het me even weten en stuur me een berichtje via Instagram! Ik wil graag meer lezen over de camera zodat ik er hopelijk wat handigheid in krijg.
Sinterklaas
Dan Sinterklaas! Als je dit leest is het woensdag, dus dan was het gisteren pakjesavond. Ik heb het zelf zaterdagavond al gevierd met familie. We hebben samen lekker gegeten en wijntjes gedronken. Mijn nicht Anne had mijn lootje getrokken en dat betekende iets leuks, namelijk allemaal mooie pakjes met tekeningen er op! Anne houdt namelijk heel erg van handlettering en ze is er ook goed in. Op mijn lootje had ik een snijplank van HEMA staan en ik kon mijn geluk niet op: ik kreeg hem! Zo leuk! Daarnaast kreeg ik nog een leuke handdoek en theedoek, een notitieboek, kaarsjes en natuurlijk een chocoladeletter. Het was een super gezellige avond, ik hoop dat jullie het ook leuk hebben gehad.

Een nieuwe periode
Verder wil ik het hebben over mijn december. Ik zit namelijk in een transitieperiode op het moment- klinkt spannender dan het is! In januari begin ik bij mijn nieuwe baan (eigenlijk banen). Ik ga social media beheren en bij een bedrijf voor 24 uur aan de slag waar ik nog niet al te veel over wil vrijgeven. Ik moest echt even goed nadenken over wat ik wilde doen met mijn freelance bestaan. Na lang nadenken heb ik besloten dat ik niet al mijn werk ga en wil laten vallen. Zeker mijn werk voor de krant vind ik te leuk om nu los te laten. Gelukkig valt het goed te combineren met 24 uur werken. Op dit moment werk ik dus nog een maandje als volwaardig beschikbare freelancer. Dat voelt heel raar en vreemd maar ik ben klaar voor een nieuwe periode. Daarna zal ik af en toe klussen aannemen, maar lang niet zoveel als nu.

Kerst
Als laatste: KERST!! Ik heb hier zoveel zin in. Ik, mijn moeder, vader en zus vieren Kerst heel uitbundig. We kopen af en toe wel eens iets voor elkaar door het jaar, maar nooit iets geks. Ik ben zeker niet zo iemand die elke maand een flink geldbedrag krijgt, haha. Met Kerst pakken we heel erg uit. Zelf ben ik al een paar maanden bezig met cadeau's kopen om armoede in december te kunnen voorkomen :-). Ik werd er heel blij van toen ik mijn zus hoorde praten over iets wat ze heel graag wilde- laat ik dat net hebben gekocht! Het is de eerste keer dat ik Kerst vier terwijl ik niet meer thuis woon. Zoveel nieuwe dingen dit jaar, niet normaal.

Dit was mijn storytime blog! Hopelijk vonden jullie het leuk om al mijn geklets te lezen. Zo af en toe heb ik daar gewoon even zin in :-

Hoe hebben jullie Sinterklaas gevierd?

7 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen! Hopelijk kom je alsog uit met jouw camera. Ik vier kerst lekker met de familie en direct er na vlieg ik even naar Hong Kong voor een bruiloft :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mocht een paar maanden terug een Sony camera testen een maand lang, kon er ook niet aan wennen en na twee weken prutsen heb ik mijn eigen cameraatje er weer bijgepakt. Pfff maar ik wil ook graag een echt goed fototoestel maar wow die prijs. Deze is zeer goed geprijsd moet ik zeggen voor nog geen 500 euro. Hoop dat je eraan gaat wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfff het is echt even wennen he? Dankjewel, ik hoop het ook!

   Verwijderen
 3. Ik weet dat je altijd super goede foto's maakte met jouw oude camera, zeker die foto's van dichtbij met mascara. Ik hoop dat je nieuwe camera went, anders is het zo zonde. Ik ga even googelen op jouw "oude camera" maar ik heb het ook, in donkere ruimtes pakt mijn camera ook slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah dankjewel voor je compliment :D Vind ik leuk! Ik heb mijn oude camera bij Daan Dansen in Tiel gekocht. Ik weet dat dat voor jou niet ver weg is, daar heb je soms echt goede koopjes!

   Verwijderen
 4. Tof meid, die nieuwe camera! Ik had dat met mijn nieuwe camera in het begin ook hoor, en als ik mijn lens wissel merk ik nog steeds dat de helft vd foto's niet scherp is. Misschien kan je een korte cursus doen bij de zaak waar je 'm gekocht hebt? En nogmaals gefeliciteerd met je baan, het is je zoooooo gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat tof je nieuwe camera; en spannend je nieuwe baan! Kan me voorstellen dat je dat heel spannend vind! MAAR wat een uitdaging en wat fijn dat je wel nog de dingen kunt blijven doen die je leuk vind; de krant dus!

  Het is je gegunddd!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!