Review: Urban Africa Naturals shea producten


De tijd van droge handen, lippen en huid is aangebroken! In de winter heeft je huid wat extra verzorging nodig. Dan komen de producten van Urban Africa Naturals goed van pas. Ik kreeg een pakketje opgestuurd met producten die ik vandaag graag aan je wil laten zien!

Shea body butter- 12,50 euro
Lip smoother- 3,50 euro
Shea soft hands- 5,50 euro


Hierboven kun je meer lezen over Urban Africa Naturals. Een mooi bedrijf dat ook teruggeeft aan de samenleving!

Wat wel van toepassing is voor mijn artikel en de producten die ik laat zien, is de shea butter community. Vrouwen werken hard samen aan de productie van shea butter om te voorzien in het levensonderhoud van hun gezinnen en om te kunnen betalen voor de scholen van de kinderen. Urban Africa Naturals levert, door de rechtstreekse inkoop van de ongeraffineerde producten, een bijdrage aan de ‘shea butter community’ in het noorden van Ghana.We beginnen met de shea body butter! Het bevat 250ml product en daarvoor betaal je 12,50 euro. Ik vond het wel grappig, toen ik de deksel er voor de eerste keer afdraaide dacht ik bijna dat het eetbaar was, haha. Het lijkt op een soort meringue in een pot!

Shea butter heeft overigens wel een geurtje. Je vindt het lekker (Eline vond het naar snoep ruiken) of je vindt het niks. Ik sta er zelf neutraal in, maar bedenk je wel: dit zijn producten die echt iets doen. Het is andere koek dan geparfumeerde body butters.

Meer over shea butter: "Ongeraffineerde shea butter beschikt over een hoge concentratie huideigen essentiële vetzuren; bijzonder geschikt voor de verzorging van de droge huid en door zonnestraling beschadigde huid, eczeem, psoriasis en huidirritaties. De huid wordt zachter en is beschermd tegen uitdroging. Het is dus een uitstekend huidtherapeutisch middel boordevol vitamine A+ E, beschikt daarnaast ook over verschillende vetzuren waarbij olie- en stearinezuur de boventoon voeren. Deze vetzuren zorgen voor hydratatie, vochtretentie en verzachting voor de haren."


Ik gebruik dit product nu twee weken en het resultaat is geweldig. Zoals sommige lezers wel weten heb ik last van psoriasis. Het is bij mij (nog) niet zo heel erg, maar mijn vader heeft er bijvoorbeeld heel veel last van. Ik heb het momenteel alleen op mijn onderarmen. Ik ben zo blij dat ik dit én de shea hands heb ontdekt: de schilferende plekken zijn gewoon bijna weg. Als ik het aandurf zal ik er nog een foto van op Instagram plaatsen, maar niet iedereen vindt dit even fijn om naar te kijken.

Ingrediënten: Unrefined shea butter (butyrospermum parkii)
Unrefined cocoa butter (theobroma cacao seed butter)
Cold pressed coconut oil (cocos nucifera oil)
Sweet orange oil (citrus sinensis oil)Dan de shea soft hands! Ik vind dit product qua structuur het meest prettig van de drie. Dit komt omdat deze redelijk makkelijk smelt op je vingers. Het is een heel fijn product voor droge handen en zeker ook voor je nagels! Al na een paar dagen zagen mijn nagels en nagelriemen er een stuk beter uit. Als ik één product moest aanraden, dan zou ik voor deze kiezen (spoiler alert). Dit omdat de structuur gewoon prettig is en je kunt dit ook goed voor de rest van je lichaam gebruiken.

Ingrediënten: Unrefined shea butter (butyrospermum parkii)
Unrefined cocoa butter (theobroma cacao seed butter)
Cold pressed coconut oil (cocos nucifera oil)
Grape seed oil (vitis vinifera seed oil)
Essential oils
Vitamin E (tocopherol)


Dan hebben we als laatste nog de lip smoother. Heel eerlijk: dit is niet mijn favoriet, al zijn de ingrediënten praktisch hetzelfde als die van de shea soft hands. Ik vind het gevoel van 'olie' niet zo prettig op mijn lippen en het product is heel hard waardoor je het lastiger uit het potje krijgt. Dit zegt overigens niks over de werking, want die is heel goed. Ik ben alleen een beetje een zeur als het gaat om de structuur van een product en dit vind ik niet zo geweldig. Maar dat is mijn ding, natuurlijk.

Ik had het al verklapt, maar als ik één product mag aanrader is dat de shea soft hands. Ik vind de body butter ook heel fijn en goed werken. Ik denk dat ik een pot aan mijn vader ga geven om te kijken hoe het effect gaat zijn bij heftige psoriasis, maar voor mijn huid heeft het echt veel goeds gedaan. Misschien zijn dit niet de lekkerst ruikende producten of producten die er mega mooi uit zien, maar ze werken wel. Eigenlijk is dat alles wat telt, toch?

Gebruik jij wel eens producten die volledig natuurlijk zijn?

6 opmerkingen

 1. Wat fijn dat het zo goed voor je werkt! Heb je calendula al geprobeerd? Vast wel; is zon Australisch merk, werkte heel goed bij een vriend van mij; is wel tering duur. Dus als dit werkt dan lekker bij dit blijven! Sorry voor Mn taalgebruik Hahahahaha xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi merk! En wat fijn dat het ook nog eens goed werkt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Shea is altijd wel fijn om te smeren, het lip product spreekt mij het minst aan ook en ik ben niet zo'n handensmeerder maar een bodylotion/butter kan ik wel waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dit merk eigenlijk helemaal niet, maar het klinken als fijne producten! En helemaal natuurlijk is altijd goed natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken dit merk niet maar klinkt heel erg goed. Lijkt me erg fijne producten! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist helemaal niet dat jij psoriasis had joh, wat vervelend voor je. Nu snap ik wel je liefde voor LP haha. Ik heb eczeem en vind daarom om dezelfde reden sommige producten interessant. Dit klinkt ook heel veelbelovend!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!