Estée Lauder Double Wear Light 1.0 review


Toen ik bij DA was afgelopen week, viel mijn oog op de Estée Lauder Double Wear Light foundation. Ik wilde eigenlijk de gewone Double Wear, maar ik had al eerder gelezen dat deze behoorlijk dekkend was. Ik ben daar zelf iets minder van, dus de light! Deze werd me ook aangeraden. Ik laat hem aan je zien.

Estée Louder Double Wear Light- 45 euro via DA DrogistDe Double Wear Light foundation kost 45 euro voor 30ml. Ik wil dat bedrag wel neerleggen voor een foundation, maar dan moet het écht heel goed en bijzonder zijn. Ik ben in elk geval blij met de verpakking (geen bacteriën en lucht bij het product), al was een pompje nóg beter geweest omdat je deze verpakking door moet knippen als hij bijna op is.

Ik heb kleurnummer 1.0 en ik zag op Makeupalley dat er in Amerika ook 0.5 te koop is (in Nederland is 1.0 de lichtste kleur). De 1.0 is perfect voor mij.


Zo ziet dat er uit!


Een tikje aan de gele kant. Gelukkig pakt dat op mijn gezicht meestal wel goed uit. Als je een meer roze ondertoon hebt, zou ik een andere foundation kiezen.


Hierboven draag ik geen make-up. Ik heb geen onzuiverheden, maar ben na het reinigen een beetje rood en mijn poriën zijn vrij wijd. Dat gaan we proberen te bedekken!


Zo ziet dat er uit! De kleur is super licht, daar ben ik blij mee.


Een close-up (let op mijn neus, de poriën zijn een heel stuk minder zichtbaar!)


En een full face. Uiteraard blijf je textuur zien, op mijn wangen (poriën) en tussen mijn wenkbrauwen (droogte) het meest. Dit komt ook deels door mijn matterende poeder. Toch vind ik de foundation mooi! Het matteert, maar niet overdreven. Daarnaast vind ik niet dat je een flinke laag ziet en het voelt ook prettig en licht. Het allermooiste: DEZE FOUNDATION BLIJFT DAADWERKELIJK LANG ZITTEN. Ik heb eigenlijk nog geen één foundation meegemaakt -op L'oréal Infallible Matte na- die zo goed bleef zitten. Ik krijg geen overdreven glans na een paar uur en dat maakt me blij.

De foundation is wel aan de prijs. Ik gok dat ik er vier maanden mee doe bij dagelijks gebruik, dus dat zou 135 euro per jaar kosten aan foundation. Ik zou daarom, als je een kleiner budget hebt en niet heel snel gaat glimmen, toch voor de L'oréal Infallible Matte foundation gaan. Deze is qua werking en dekking vergelijkbaar. Als je gewoon voor lekker luxe wil gaan én snel gaat glimmen, kan ik de Estée Lauder Double Wear Light zeker aanbevelen! Ik zou hem persoonlijk wel opnieuw aanschaffen, maar een beetje korting is dan toch wel fijn. :-)

1 opmerking

  1. Het resultaat ziet er goed uit en het klinkt als een fijne foundation :)!
    X

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!