Mijn grootste falen als blogger?

Hi allemaal! Ik zag bij Amy van 'Twintigennogwat' een leuke tag over bloggen die ik ga invullen! Ben jij benieuwd naar mijn falen op bloggebied, mijn beste kwaliteiten én hoe ik om ga met privacy? Lees dan verder!
Hoe lang blog je al?
Ik blog hier sinds 2012, maar in totaal al veel langer. Ik denk 7-8 jaar ongeveer.

Wat vind je het allerleukste en het allerstomst aan bloggen?
Het allerleukste is dat het mijn Nederlands heeft verbeterd, mijn fotografieskills zijn er op vooruit gegaan en sowieso ben ik online beter geworden. Spulletjes ontvangen is ook leuk, maar wel bijzaak (echt). Het stomst vind ik dat ik niet dagelijks kan posten, al zou ik dat graag willen.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Je zult bij mij niet zo snel een fout in m'n tekst vinden, hooguit een woordje dat ik vergeet. Dat vind ik persoonlijk heel belangrijk- een leesbare tekst. Ik vind dat mijn foto's altijd beter kunnen.Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Veracamilla en Cynthia van Misslipgloss. Buitenland Jaclyn Hill, Jeffree Star en Manny Mua, maar dat zijn YouTubers. Ik lees niet in het Engels, over het algemeen.

Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Alle limited editions van Essence en Catrice zijn heel vaak gelezen, maar een artikel dat bijna ontplofte was dit artikel over Kruidvat kleurshampoo. Die is echt duizenden keren bekeken binnen korte tijd. Als ik dat had geweten, had ik meer m'n best gedaan op de voor-na foto's.

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Dat het weinig werk is. Het is namelijk echt veel werk. Mooie foto's, stukken typen, het is bijna een baan.

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Dat ik een achterlijk grote stash heb en héél veel geld uitgeef aan cosmetica. Oh en, ik houd van Starbucks, marmer, koper en alle andere cliché decoratiedingetjes.Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Ik doe alles zelf! Ik zou best graag willen samenwerken met een andere blogger, maar het is er tot nu toe niet van gekomen.

  Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Beautyblogs! Ik ben niet zo'n lifestyler. Als het gaat om écht diehard volgen, dan volg ik alleen Veracamilla, Misslipgloss, Manny Mua, Jaclyn Hill en Jeffree Star. Daarnaast heeft een ex-klasgenootje van mij (Puck) een blog die ik leuk vind en dus ook check.

  Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Ik post alles live. Om heel eerlijk te zijn begrijp ik niks van plannen in Blogger, dat is in Wordpress veel makkelijker, haha.  Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Een rustig ogende pagina is het halve werk... Ik heb vreselijke headers gehad. Daarnaast, ken je SEO. Het is makkelijk en helpt de vindbaarheid van je blog.

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Met Van der Wal vond ik heel tof! Moroccanoil, hmmm. Daarnaast vond ik het heel vet dat ik een hoofdkussen mocht uitzoeken, maar eigenlijk zijn alle samenwerkingen leuk. Oh, en het event van The Body Shop. Die goodiebag was ongelooflijk.  Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Ik heb veel foto's gemaakt die ik achteraf afschuwelijk vind. Dat ik denk van vreselijk meid, die wenkbrauwen zijn véél te donker, of dat m'n mascara één grote spin leek. Soms vind ik foto's van vorige week al erg. Maargoed, al doende leert men, toch? 

  Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
In het begin wilde ik mijn gezicht niet laten zien, maar ik besef me dat je veel minder hebt aan blogs waar geen full face foto's bij staan. Toen ik dat eenmaal veranderde, kreeg ik ook veel meer volgers. Ik deel daarnaast niet heel veel persoonlijke informatie. Gewoon omdat ik vind dat niet iedereen hoeft te weten waar ik woon en wat ik doe :-)

  Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Eigenlijk vind ik alle samenwerkingen die ik tot nu toe heb gedaan tof, maar een samenwerking met een reisbureau/reisorganisatie zou ik totaal niet erg vinden, haha!

Steel de tag gerust! Altijd leuk om meer te weten te komen over jullie :-)

6 opmerkingen

 1. wat super leuk om te lezen meid en wat leuk dat je van beautybloggers houd! hihi! ik rommel ook erg graag met make-up en nieuwe beauty producten en patrick star, manny en jaclyn hill zijn ook mijn favs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag :) ik merk wel dat je foto's beter zijn geworden idd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dit echt een leuke tag! Leuk om zo meer te weten te komen over je! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tag! Ik heb hetzelfde, ik ben op het moment zelf best tevreden met mijn foto's, maar als ik terugkijk... ai!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk om dit te lezen! Ik herken echt wat je zegt: ik kan één week nadat ik bepaalde foto's online heb gezet al denken: nou.. dat had ik graag anders willen doen. Maar inderdaad, al doende leert men!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thanks voor de mention! ;D Leuke tag dit! Ga hem zeker overnemen in de toekomst! Veel herkenbare dingen trouwens, vooral dat van die foto's. Mijn fotografiekunsten laten helaas nogal wat te wensen over haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!