OGX argan penetrating oil review: DUPE VOOR MOROCCANOIL?


Ten eerste: dikke vette sorry als je je opgelicht voelt door mijn clickbait-achtige titel, maar geloof me: het is geen clickbait. Ik heb gewoon een product gevonden wat aan mijn super hoge standaard voor haarproducten voldoet, namelijk de OGX Argan Oil of Morocco penetrating oil. Benieuwd geworden? Lees dan verder!

OGX argan oil of Morocco penetrating oil- 10,99 euro via Etos


Ik geef het gelijk toe: ik ben een draak als het gaat om olie en serum voor mijn haar. Ik heb heel veel geprobeerd: duur, goedkoop en vraag-een-uitkering-aan-duur. Er zijn maar weinig serums en oliën die ik echt blijf gebruiken, behalve eentje: de Moroccanoil treatment light. Helaas kost dat spul je een goudstaaf per jaar.

Al een hele tijd was ik op zoek naar een soortgelijk product, maar ik kon het gewoon niet vinden. De meeste oliën blijven op je haar liggen, zijn te 'zwaar' ondanks spaarzaam gebruik of doen simpelweg niks. Nee, ik ben niet heel snel tevreden. Tot nu. Ik ben een blij mens.De belangrijkste ingrediënten:

Cyclopentasiloxane- siliconenvorm
Cyclotatrasiloxane- siliconenvorm, trekt snel in het haar
Dimethiconol- siliconenvorm
Argania Spinosa Kernel oil- arganolie

Als je een olieproduct verwacht, moet je even omschakelen. Dit voelt in eerste instantie, door al die siliconen, echt aan als een serum. Even ter vergelijking de belangrijkste ingrediënten van het Moroccanoil treatment:

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Butylphenyl Methylpropional, Argania Spinoza Kernal Oil (Aragan Oil)

De samenstelling van deze producten lijkt wel heel erg op elkaar! Eerst siliconen, dan arganolie. Natuurlijk is het niet 100% gelijk, Moroccanoil gebruikt ook een 'signature geur', maar het is close. Erg close.


Waarom ik andere serums/oliën niet fijn vind en deze wel, even op een rijtje:

- Dit product trekt daadwerkelijk in het haar. 
- Het maakt niet echt uit of ik veel of weinig aanbreng, het blijft niet als een vette waas op mijn haar liggen.
- Het maakt mijn haar heel glanzend en zacht.
- De prijs is heel fijn! 
- Het is zuinig in gebruik waardoor de prijs relatief nog lager is.
- Het product ruikt aangenaam, maar niet zo zwaar geparfumeerd als Moroccanoil


Ik vind het altijd een beetje loos om bij een serum-olie review een foto van je haar te plaatsen- het is meestal op het oog geen super revolutionair verschil, maar toch kun je best goed zien dat mijn haar gewoon gezond is. De puntjes zijn niet dun, al is het best wel sterk geblondeerd. Deze foto is overigens van voordat ik met Fudge aan de slag ging en het hartstikke grijs werd. Voor de oplettende kijker ;-)

Overigens wil ik wel real blijven: ik geloof niet in wondermiddelen die je haar van binnenuit kunnen herstellen. Verwacht dan ook niet dat je, wanneer je haar extreem beschadigd is, nog voordelen merkt als je stopt met gebruiken. Daarvoor kun je beter een intense en pure olie/keratine/Olaplex behandeling doen. Toch vind ik OGX een fijne aanvulling op onder andere mijn kokosolie-behandelingen omdat mijn haar er daardoor all-over beter uit ziet en eventuele gespleten punten worden gemaskeerd.

Ik ben een hartstikke tevreden mens. Dit spul kan ik je zeker aanraden als de prijs van Moroccanoil je een stap te ver is (begrijpelijk ook).

Was jij al bekend met OGX?

3 opmerkingen

  1. Ik ken OGX ngo niet. maar de verpakking ziet er wel bekend uit..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kende de shampoo's en conditioners van dit merk, maar deze olie nog niet. Ik was altijd al benieuwd naar de moroccan oil maar vind het ook veel te duur haha. Ik wil deze olie wel eens proberen, je hebt me nieuwsgierig gemaakt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je haar ziet er echt super gezond uit! Ik vind dat altijd heerlijk om te gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!