My school story tag: batterij in bh en spiegels schoonmaken

Hi allemaal!

Laatst zag ik hem weer eens voorbij komen- de 'my school story'-tag. Ik vind het super leuk om deze bij andere mensen te lezen en nóg leuker om zelf herinneringen op te halen! Ik heb vet veel plezier gehad tijdens het schrijven van dit artikel. Benieuwd waarom ik ooit alle spiegels van mijn middelbare school schoon heb moeten maken? Lees dan zeker even verder!Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben nu 23 en ik zit nu iets langer dan een jaar niet meer op school.

Welke niveau's heb je gedaan?
Ik begon op het vwo, maar had telkens net één vijf teveel. Ik was een enorm lui kind en moest daardoor naar de havo. Ook daar heb ik nooit iets gedaan, maar gelukkig heb ik het wel gehaald.

Vond je school leuk?
Middelbare school
Ja en nee. Ik had een best grote vriendengroep in de laatste twee jaar van de havo. Ik was nooit echt alleen in de pauze ofzo, maar toch herinner ik me dat het best saai was met zoveel tussenuren. Ik zat op een school waar men best wel oordeelde op hoe je er uit zag en wat je deed. In het laatste jaar van de middelbare school was ik klaar met die cultuur. Ik voelde gewoon dat ik toe was aan iets anders, naar een eigen leven met andere mensen.

Opleiding
De hele opleiding journalistiek vond ik fantastisch. Inhoudelijk was het niet de meest sterke opleiding die ik had kunnen doen, maar ik heb er voornamelijk dankzij mijn stages erg veel van geleerd. Ik heb er ook mijn huidige werk aan overgehouden.

De mensen waren top. Op het introductiekamp had ik al de tijd van m'n leven en leerde ik de meest uiteenlopende mensen kennen. Sowieso waren de mensen waarmee ik gestudeerd heb, echt mensen die in mijn straatje lagen (op een enkeling na, maar dat houd je altijd wel). Ik heb me daar nooit alleen gevoeld. Dat ik op kamers ging, was de beste keuze die ik kon maken. Ik heb een fantastische tijd gehad in Tilburg en kijk er nog steeds een beetje met heimwee naar terug!

Gekke hoofden maken was mijn hobby.

Wat vond je het leukste vak op school?

Middelbare school
Op de middelbare school vond ik alleen creatieve vakken en talen leuk, voornamelijk omdat ik daar geen zak moeite voor hoefde te doen, haha. Ik was toen al goed in tekenen en schilderen én in taal.

Opleiding
Ik vond eigenlijk al mijn vakken niet leuk (wat erg). Wel vond ik mijn stages héél erg leuk. Hier kon ik eindelijk iets leren in de praktijk.

Wat vond je het stomste vak op school?
Middelbare school
Natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie... ik kon het allemaal best maar vond het allemaal even ellendig. Moeite doen was niks voor mij, hahaha!

Opleiding
Zoals ik hierboven al zei, vond ik eigenlijk al mijn vakken niet zo geweldig. Mijn minor creatief schrijven is dan nog een hoogtepuntje.

Hier kreeg ik mijn certificaat en vond ik het heel boeiend allemaal (not)

Wat voor beautyproducten zaten er in jouw tas?
Middelbare school
Op de middelbare was ik super ijdel, niet normaal! Ik had altijd een halve koffer make-up bij me terwijl dat nergens voor nodig was. Heeft ook deels met onzekerheid van toen te maken, denk ik. Alles moest non stop on fleek zijn en ik droeg veel te veel. Ik kan me herinneren dat ik vaak naast Esther zat en dat zij mijn make-up helemaal leuk vond.

Opleiding
Ik nam meestal geen make-up mee naar de FHJ, hooguit een poedertje voor m'n shiny gezicht.

Wat voor agenda had je vroeger?
Tijdens de middelbare school had ik bijna altijd een PIP agenda, super leuk, helemaal volgekalkt door vriendjes en vriendinnetjes. Later hield ik geen agenda meer bij.

Wat is jouw grootste schoolblooper?
Middelbare school
Dit verhaal doet het altijd goed: ik heb een keer alle spiegels van de volledige middelbare school moeten schoonmaken. Mijn leraar geschiedenis had er een hekel aan dat ik tijdens de les in de spiegel keek óf dat ik uit verveling mijn make-up zat te fixen. Als ik het nog één keer zou doen, moest ik alle spiegels die er in de school te vinden waren schoonmaken. Uiteindelijk viel de straf mee en heb ik niet alles hoeven doen. Haha, ik haat die man nog steeds.

Opleiding
We moesten leren radio maken en ik had een afspraak in the middle of nowhere. Het was super koud en ik had een Marantz (opnameapparaat) meegenomen. De batterij was bevroren door de vrieskou waardoor ik hem in mijn bh moest opwarmen. Ik kwam een half uur te laat door het wachten. Ik heb het ook heel vaak meegemaakt dat ik de Marantz per ongeluk niet had aangezet tijdens een interview. Dan moest die persoon alles opnieuw vertellen, dramatisch!!

Wat ben je geworden nadat je je school hebt afgemaakt?
Ik ben journalist en bloggen is mijn heeeeul erg leuke hobby/bijbaan.


Ooooh, ik vond het zo super leuk om deze tag in te vullen en herinneringen op te halen! Love it. Ondanks dat ik er een paar vragen uit heb gelaten is het alsnog een long read, dus hopelijk ben je er nog!

Vertel me ook zeker of jij net zulke stomme bloopers hebt meegemaakt als ik :-)

4 opmerkingen

  1. Leuke tag! Ik zit direct ook aan vroeger te denken, hoe het was. Ik was een briefje aan het doorgeven en die werd onderschept door de leraar.. er stond iets "onaardigs" over hem op dat briefje, hahaha, ging hij het voorlezen omg.. ik kreeg toch een rooie kop, shame hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk om zo te lezen hoe de hele weg is gegaan! Heel tof en inspirerend :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om dit alles te lezen hoe jij het ervaren hebt! Heel erg tof!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!