Urban Decay All Nighter setting spray review


Soms ontstaat er zo'n onwijs grote hype rondom een product dat je het wel móét proberen om het zelf te geloven. Een voorbeeld daarvan is de Urban Decay All Nighter setting spray. Daar heb ik zoveel goede dingen over gehoord dat het bijna niet mis kan gaan. Of wel?

Urban Decay All Nighter setting spray- 118ml 27 euro en 30ml 12,90 euro via Ici Paris XL


Dit product is al jaren een ware hype en krijgt over het algemeen veel lovende reviews. De rating op Makeupalley is 3.8/5.0 en dat is meestal erg betrouwbaar. Toch ging ik eerst voor de 30ml versie om te proberen of het iets voor mij was.

Urban Decay is nog altijd lastig verkrijgbaar. Ik kocht dit product aan de Kalverstraat in Amsterdam. Naar mijn weet zijn er inmiddels meer filialen waar het wordt verkocht. Het handigst voor veel mensen is toch om online te bestellen.


De setting spray zou een 'temperatuur control technology' bevatten, waardoor je make-up langer blijft zitten en zorgt voor een soft-focus finish tot wel 16 uur. Ik denk dat er geen beter testpersoon bestaat dan ikzelf, want mijn t-zone verandert soms al na drie uur in een glanzende discobal. Ik heb verder een gemengd huidtype.Een aantal interessante ingrediënten:
Alcohol Denat- uitdrogende vorm van alcohol
PVP (Polyvinylpyrrolidone)- verbetert textuur en vormt een 'film' laagje
Dimethicone PEG-7 Phosphate- vormt een 'film' laagje
Methyl Methacrylate Crosspolymer- vormt een 'film' laagje

Het is echt een 'laagjeslegger', dus. De spray bevat eigenlijk geen verzorgende ingrediënten, behalve een (waarschijnlijk) lage concentratie aloe vera. Als je daar nog op zoek bent of een zeer gevoelige huid hebt, is dit product misschien niet geschikt voor jou.


Dit is wat het belooft! Het klinkt nu alsof ik zo mooi word dat ik spontaan een modellencontract kan tekenen, hahaha.Misschien ben ik wel een veel te kritische testpersoon, maar ik vond de All Nighter setting spray niet heel bijzonder. Een voordeel is dat mijn make-up nét na het sprayen erg mooi zat zonder cake-face effect, maar ik kocht hem voornamelijk omdat ik de houdbaarheid van mijn foundation wilde verlengen. Daar is het product niet echt in geslaagd, in ieder geval niet op de écht shiny plekken op mijn gezicht, het gebied tussen mijn wenkbrauwen bijvoorbeeld. Ik dacht eerst dat het aan mijn nieuwe primer lag, maar ook met mijn standaard/oude primer merkte ik weinig verschil.

Ik kan niet overtuigend zeggen dat mijn make-up het langer uithoudt met de Urban Decay All Nighter setting spray, terwijl ik daar wel op hoopte. Ik denk dat ik de volgende keer dan ook een andere spray van UD ga proberen.

Wat is jullie ervaring met dit product? Let me know!

5 opmerkingen

 1. Ik vind het juist fijn dat je zo kritisch bent! Ik heb zelf geen ervaring met deze setting spray maar bij andere sprays heb ik soms dezelfde ervaringen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm, niet echt long lasting dus.. jammer! Ik gebruik zelf geen setting spray, het idee van nog meer lagen op mijn gezicht lijkt me niet zo'n fijn gevoel zeker omdat ik een best gevoelige huid heb.. Ik vind het ook fijn dat je kritisch bent hoor, daar heb je tenminste wat aan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze ook wel eens getest, maar vond het inderdaad niet heel veel verschil maken. Ik wil het alleen niet geloven, aangezien iedereen er zo gehypt over is.. Maar voor die prijs probeer je het ook niet even opnieuw haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dit! Ik wilde er ook eigenlijk niet aan toegeven dat ik hem niet zo geweldig vond als de rest van de wereld, haha. Maargoed, soms werkt iets voor een ander wel goed en voor jou zelf niet..

   Verwijderen
 4. Oh wat jammer dat de houdbaarheid zo slecht is, ik hoor hier inderdaad alleen maar lovende reviews over. Bij zulke sprays heb ik ook altijd het gevoel dat ze de huid uitdrogen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!