HEMA long lasting nagellak (herfstkleuren)


Nogmaals toegegeven: ik ben een ware essie aanhanger. Dat ik de HEMA long lasting nagellak een kans wilde geven, kwam voornamelijk door de interessante prijs en het onwijs grote kleurenaanbod. Er zijn 100(!!) verschillende kleuren verkrijgbaar, say what? Als je benieuwd bent of het iets is, lees dan verder!

HEMA Longlasting nagellak- 2,50 euro


Deze nagellak wordt volop aangeprezen via (voornamelijk) betaalde reviews. Daardoor ben ik wel een beetje sceptisch, moet ik eerlijk zeggen.

Ik ben er daarnaast wel een beetje klaar mee dat alles als een soort gel nagellak wordt geadverteerd. 'Geen lamp', blabla... Laten we gewoon erkennen dat nagellak en gelnagellak twee verschillende dingen zijn. Amen.


Ik koos twee kleuren uit, Polder Green en Melancholic Mocha. Leuke namen! Daarbij kreeg ik de topcoat gratis. Een mooie deal.

Polder Green is zoals de naam doet vermoeden een donkergroene kleur.
Melancholic Mocha is een bruinige taupe kleur.
De topcoat is glanzend en heeft geen kleur.


Net aangebracht. Het kwastje is redelijk breed en werkt prettig. De lak is dun, twee laagjes geven het mooiste resultaat. Dat merk ik bij allebei de kleuren. Sowieso is de kwaliteit wel consistent.

Ik vind de glans van deze nagellak erg mooi!


Na drie dagen mét topcoat ziet de nagellak er zo uit. Ik vind het niet zo'n beste score: normaal kan ik nagellak toch wel een dag of vijf dragen zonder beschadigingen. Ik ben nu na drie dagen wel zo ver dat ik hem er echt vanaf wil halen. De topcoat zorgt er niet voor dat de nagellak veel langer blijft zitten.

Opvallend? De nagellak presteert beter zonder topcoat. Die gebruik ik dus ook niet meer. Daarnaast merk ik dat de nagellak op dunnere delen van de nagel veel slechter blijft zitten. Een oké product voor iemand met sterke nagels, voor iemand met wat slappere nagels vind ik het geen aanrader. Ik zou de nagellak helaas niet opnieuw aanschaffen. Jammer, want het kleurenaanbod is wel geweldig!

Kende jij de nagellak? Zo ja, wat is jouw ervaring?

7 opmerkingen

 1. Iemand die eerlijk is! Super fijn :D Vind het ook niet een al te beste prestatie. En die topcoat die het alleen maar erger maakt, hoe dan? XD Top Coat, you had one job.

  En inderdaad, 'gel nagellak zonder lamp' is gewoon nagellak xD maar dan glimt het net iets harder, ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn niet echt mijn kleuren helaas. En ik ben bang dat deze nagellak bij mij het niet eens een dag overleefd haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleurtjes.. alleen jammer dat ze zo verkleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die eerste heel mooi! Supergek dat ik die topcoat zo slecht werkt, wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n grote fan van de nagellakjes van de Hema. Ik koop ze liever bij KIKO, voor ongeveer dezelfde prijs ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel mooi kleurtjes maar wat gek dat die topcoat zo slecht zijn werk doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleurtjes maar ik ben niet zo heel erg fan van de nagellak van de hema, ik doe de laatste tijd ook alleen maar gel nagellak gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!