Huid verbeteren met Jojoba olie van Supernaturals?


Aloha allemaal! Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Supernaturals met de vraag of ik iets wilde reviewen. Ik zat al een tijdje te azen op een fles jojoba olie en zie hier! Een fles jojoba olie. Ik leg je alle voordelen van deze olie uit en geloof me, it's good!

Chi Jojoba olie via Supernaturals.nl - 21,95 euro


Wat Supernaturals zegt over de olie:

"Jojoba Olie: dé olie voor de huid. Jojoba Olie helpt de huid te verstevigen, te herstellen, glad te maken en te verzachten. Daarnaast geeft het ondersteuning bij het reguleren van de talgproductie en bij het op peil houden van het vochtgehalte van je huid. Jojoba Olie wordt eenvoudig en snel opgenomen in de huid en blijft niet vet.

Jojoba wordt ook in veel haarproducten gebruikt. Het helpt het haar te beschermen en maakt het haar zacht, glanzend, anti-statisch en gezond. Jojoba is eigenlijk een was en is daardoor niet geschikt voor inwendig gebruik."

Jojoba olie wordt tegenwoordig ook vaak genoemd als oplossing voor een vette of snel glimmende huid. Dit klonk mij als muziek in m'n oren natuurlijk. *Shine, shine, shine on*
Ik heb het product zelf enkele dagen gebruikt totdat ik ineens aan mijn nichtje Nienke moest denken. Ik heb haar rond mijn verjaardag wat producten geadviseerd omdat haar huid onrustig was geworden. Er ging een lampje bij mij branden: wie kan dit product beter testen dan Nienke? Nou, niemand dus. Ik laat je dus eerst haar mening zien en vervolgens de mijne.

Nienke: "De afgelopen twee weken heb ik iedere avond jojoba olie van Chi gebruikt. Ik heb de laatste tijd vrij veel last van en onzuivere huid (vlekjes, bultjes, puistjes). Van Iris kreeg ik de vraag jojoba olie te testen om te kijken of dit mijn huid zou verbeteren. Ik heb de olie gebruikt in combinatie met facewash (Kruidvat) en rozenwater (Holland & Barett). Als laatste gebruikte ik de olie.

Het is bijna geurloos, wat ik heel fijn vind. De olie zit in een flesje met een pipet. De pipet is heel handig omdat je anders heel snel teveel krijgt. Het is minder handig dat het in een glazen flesje zit omdat je het snel kan laten vallen als je olie aan je handen hebt. De olie smeert goed uit over het gezicht. Als je een dunne laag aanbrengt trek het redelijk in. Eventueel na het aanbrengen met toiletpapier of een watten schijfje afdeppen.

Na twee weken merk ik verbetering in mijn huid. Ik heb minder puistjes en ze zijn minder rood. Ook heb ik minder bultjes op mijn voorhoofd. Het ziet er rustiger uit. Mijn huid is nog niet perfect maar ik blijf de olie voorlopig wel gebruiken!"


Hierbij nog een voor en na foto van Nienke. Ik zie echt wel degelijk verschil! Zeker 'in het echt'. Haar huid heeft minder structuur en de oneffenheden zijn meer en meer aan het indrogen.


Zelf heb ik het product natuurlijk ook even getest. Ik vind het net als Nienke erg prettig dat je met een pipet kunt werken, zo gebruik je niet te veel. Het product is erg zuinig en dat maakt de prijs ook aantrekkelijk. Het is ten slotte een vervanger van je nachtcrème. Helaas trok het product wat minder goed in dan ik eigenlijk hoopte. Het blijft toch een beetje op je huid liggen waardoor je hoofdkussen en haar wat kan gaan plakken. Dit los je op door je haar op te steken en je beddengoed regelmatig te verschonen.

Toch merkte ik ook wel verschil. Niet qua textuur in mijn huid (die is al best goed op orde), maar wel in hoe snel ik ging glimmen. Dat was beduidend minder snel. Het is dus echt een fabel dat mensen met een gemengde of vette huid geen olie moeten gebruiken. Juist wel!


Hier zie je wat informatie over de olie. Vinden jullie het ook zo grappig dat ze het woord 'ranzig' gebruiken? Het klinkt zo... ranzig? Haha.

Ik heb ervaren en gezien dat je mooie resultaten kunt bereiken met de jojoba olie. Wel denk ik dat daar tijd voor nodig is. De huid moet wennen aan een nieuw product en heeft natuurlijk ook een cyclus van vernieuwen. Ik ben heel benieuwd naar de nóg langere termijn, maar na drie weken is er al genoeg 'te zien' om enthousiast van te worden :-)

Waren jullie al bekend met jojoba olie?

7 opmerkingen

 1. Hahaha, dat woord ranzig op het label. Die had ik niet verwacht :P ik heb nog ergens een potje Jojoba olie staan maar van een ander merk, zou dat nete zo goed werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt mij als muziek in de oren! Het is dus een vervanger voor nachtcreme?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt wel erg goed!
  Heb zelf ook hetzelfde als Nienke dus deze ga ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat klinkt dit goed! Heel fijn dat dit product zo werkt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, verschil is goed te zien zeg! Mooi effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat het werkt, dat is ook echt goed te zien! Ik kende jojoba olie wel maar heb het nog niet uitgeprobeerd. Ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!