Review: Kruidvat Curl & Care 32mm krultang


Het vinden van een goede, betaalbare krultang is als het vinden van een speld in een hooiberg, de prins op het witte paard tegenkomen, de parel in een oester vinden... ga zo maar door. You get the point. Ik probeerde een krultang van Kruidvat met een verdomd goed prijsje, namelijk de Curl & Care 32mm krultang. Maakt 'ie mij blij? Lees verder!

Kruidvat Curl&Care krultang- 14,99 euro


Op de website spot ik twee verschillende formaten, waarvan deze (32mm) de dikste is. Er is ook nog een 19mm. Ik geef de voorkeur aan óf hele kleine krulletjes a la chopstick óf juist wat lossere krullen. De chopstick curler heb ik al, dus mijn keuze viel op de 32mm krultang. 


Het is een beetje een oldskool krultang met een klepje. Tegenwoordig zijn er meer krultangen zonder dat klepje, omdat je er een vouw van in je haar kunt krijgen. Maar als je een beetje je best doet, ervaar ik dat niet. Op de verpakking staat verder dat 'de keramische coating bijdraagt aan het beschermen van het haar'. Dat zullen we nog wel eens zien...Sorry voor alle vingerafdrukken op de foto, dat zie je altijd pas als je hem groot en duidelijk voor je snuf hebt. In ieder geval: de krultang heeft verschillende standen, waarvan 200 graden het meest warm is. Hoger dan dit is naar mijn mening ook echt niet nodig, tenzij je je haar wil frituren. Met de plus en min kun je jouw voorkeur aangeven. Ik ga zelf voor 200 graden. Ik heb veel haar en geen zin om twee uur over deze klus te doen.


Hierbij een voor foto van twee weken geleden, zodat je kunt zien hoe mijn haar normaal is.


Dit is mijn haar na het gebruik van de krultang. Ik vind het mooi! Het lijkt heel natuurlijk, alsof ik net naar de kapper ben geweest of dat ik van mezelf mooie krullen heb. Toen ik met mijn vriendinnetje Anne ging lunchen viel het haar ook op, ze zei dat het er uit zag alsof ik het net had geföhnd.

Er is wel een keerzijde. Mijn haar is geverfd en daardoor niet in optimale staat. Deze krultang heeft niet de beste keramische platen die ik in m'n leven heb ervaren. Dat kan ook niet voor 15 euro, maar als je heel kwetsbaar haar hebt kan ik je deze tang niet aanraden. Op 200 graden (wat ik dus normaal doe) begint mijn haar wel érg naar brand te ruiken, terwijl ik mijn haar van tevoren goed heb voorbereid met hittebescherming en verzorgende olie. En dat wil je niet. Wel jammer, want het resultaat is mooi en de krullen blijven best goed zitten.

Aan de ene kant ben ik heel enthousiast over het resultaat, maar ik twijfel over of deze krultang goed is voor geverfd en beschadigd haar. Dat wil ik je eerlijk vertellen ;-) Als je haar niet heel sterk is, zou ik toch voor een duurdere tang gaan.

Ben jij al bekend met de tools van Kruidvat? Hoe is jouw eerste indruk?

*Ik heb dit product ontvangen van een bedrijf of PR-bureau. Omdat ik veel waarde hecht aan een eerlijk oordeel, heeft dit geen invloed op mijn mening.

7 opmerkingen

 1. Ik koop ook zelden een goedkope krultang. Ik heb er één uit China (niet dat daar wat mis mee is maar you get the point hihi) en dan lijkt het ook wel of mijn haar compleet afgefikt wordt. Die gebruik ik dus ook bijna nooit. Ik weet niet of het klopt maar heb het idee dat als je een wat duurdere tang koopt de platen toch een stukje beter zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, ik weet het niet. Vind het effect erg mooi maar als het je haar beschadigd..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het resultaat wel erg mooi! Zelf gebruik ik zo min mogelijk een krultang omdat ik last heb van beschadigd haar. Er komt bij mij wel altijd een knik in als ik een tang gebruik met zo'n klepje haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad oefening baart kunst :-) Goed dat je minder vaak stylingtools gebruikt! Ik ben er gewoon een beetje verslaafd aan haha!

   Verwijderen
 4. Het resultaat is heel erg mooi! Maar vind de brandlucht toch wel echt een minpunt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ook, haha! Durf hem daardoor toch ietsje minder aan te raden.

   Verwijderen
 5. Het resultaat is inderdaad erg mooi. Wel jammer dat je haar naar brand begint te ruiken door de krultang. Ik denk niet dat het wat zou zijn voor mijn haar.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!