Sebastian Dark Oil review


Toen ik de vorige keer bij de kapper was, maakte ik kennis met de Sebastian Dark Oil. Een aardige rib uit mijn lijf (ik betaalde er rond de 35 euro voor), maar ik was op zoek naar een goede vervanging van mijn Moroccanoil. Altijd op zoek naar iets beters ;-) Ben jij benieuwd of ik een nieuwe favoriet heb? Lees verder!

Ps. sorry voor het dagje vertraging, ik was onverwachts een dag en nacht op Texel!Veel oliesoorten maken je haar zwaarder. Het fijne aan deze 'olie' is dat 'ie dat dus niet doet! De verpakking bevat overigens 95ml en kost via internet tussen de 25 en 30 euro. Dat is best een aardige prijs, maar het is goedkoper dan mijn geliefde Moroccanoil. Ik waagde het er dus op.


Dit is wat de olie zou moeten doen! Klinkt best bijzonder, zo'n vliegende olie ;-) Er zit sandelhout, cederhout en arganolie in. Deze combinatie zorgt er voor dat het spul lekker ruikt.


Hierbij de ingrediënten. Het spul heeft een basis van siliconen (cyclopentasiloxane en dimethiconol), gevolgd door ingrediënten als parfum en argan olie. Het is dus meer een serum dan een olie. Persoonlijk vind ik dit jammer, want ik gebruik liever een olie die echt in het haar dringt. Verder zijn de ingrediënten ook niet zo bijzonder.
Op de bovenstaande foto's was mijn haar net gekleurd en tijdens het stijlen werd deze olie gebruikt. Dat ziet er best mooi uit, toch? Na gebruik ruikt mijn haar super lekker en ziet het er goed en glad uit.

Helaas ben ik niet dusdanig overtuigd van deze olie dat het echt mijn nieuwe favoriet is. Ik vind het erg fijn op droog haar in tegenstelling tot heel veel andere producten (die ik juist weer graag op halfdroog haar na het wassen wil gebruiken). Maar toch heb ik niet het gevoel dat er echt iets gebeurt. Mijn haar wordt er na lange termijn gebruik niet beter op en als ik mijn haar was, is het effect weg. Nee, deze koop ik helaas niet opnieuw!

 Wat is jouw favoriete haarserum of olie?

9 opmerkingen

 1. Jammer dat die geen langdurige werking heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben fan van de Biosilk, die koop ik dan op de Bazaar in Beverwijk :) want daar is hij een stuk goedkoper (ongeveer de helft van wat je in de winkel betaald). Verder gebruik ik het niet voor mijn haar wat het is vaak te vet of maakt mijn haar slap. Biosilk doet dat niet en ruikt ook nog eens heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh hoe kan dat nou! Ik vond deze echt geweldig, samen met Wella serum meteen m'n favoriet. Zo zie je maar, op verschillende haartypen pakt het verschillend uit :O

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat hij niet zo goed werkt! Maar wauw je haar <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je niet razend enthousiast bent.. :( Ik heb ook weinig tips helaas, maar als ik wat fatsoenlijks heb gevonden hoor je het meteen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wauw, je haar ziet er wel super mooi uit op de foto's! Jammer dat je niet helemaal tevreden bent. Zelf ben eigenlijk ook nog op zoek naar een goed haar serum, gebruik nu de Andrélon Arganolie, werkt wel goed maar niet toppie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat je toch niet zo enthousiast bent. Vooral voor zo'n prijs.. jammer! Ik gebruik al jaren een olie die ik heb gekregen van de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei voor die prijs is het zeker geen blijvertje. Ik gebruik een haarolie van Balea.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer bij mij werkt dit product ZO GOED! Ik heb bijna zwart haar en geblondeerd en ik hoefde het 2 jaar niet eens bij te knippen door deze olie. Het werd niet droog, m’n haar bleef gezond. Gelijk resultaat en toen ik was gestopt met de olie (omdat ik in buitenland heb gewoond) werd m’n haar na paar maanden wel droog. Elk product werkt echt bij iedereen verschillend

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!