Review: nieuwe Etos gezichtsmaskers


Maskertjes die nieuw én budgetproof zijn? Uh, hallo, maskerliefhebber hier! Tijd om de hoarder in mij naar boven te laten komen ;-). De afgelopen dagen heb ik de maskertjes van Etos uitgeprobeerd. De lijn bestaat uit verschillende maskertjes met verschillende geuren, kleuren en werking. Ik vertel je er vandaag alles over!

Etos gezichtsmaskers- 0,99 euro per stuk


De basis van de 'gewone' maskertjes, dus niet de peel off, bestaat uit glycerine, water en kaolin. Dat laatste ingrediënt is klei: het zorgt ervoor dat het masker hard opdroogt. Daarnaast zitten er ook zeker voedende en verzorgende ingrediënten in per masker. Helaas weten we daar de precieze hoeveelheid niet van.

De vormgeving van de maskers wil ik toch ook nog even noemen; Etos is echt goed bezig met een meer volwassen uitstraling! Je kunt er niet van af zien dat het goedkopere maskertjes zijn.


Ik begin graag met de twee maskertjes die het lekkerst klonken voordat ik begon met testen ;-).

Het fruit smoothie masker sprak mij direct het meest aan, aangezien daar perzik en mango op stond. Ik kon me al helemaal voorstellen hoe dit zou ruiken en inderdaad; het ruikt heerlijk! Dit masker wordt hard als je een egale laag op je gezicht aanbrengt. Het chocolademasker/moddermasker rook ook waanzinnig, wow! Ik kreeg hier gewoon bijna honger van. Ik kreeg geen gevoelige, rode of prikkende huid van deze maskertjes.

Het nadeel van deze twee is dat de maskertjes een beetje voor irritatie in mijn ogen zorgden. Ik bracht het niet direct rondom de ogen aan, maar toch merkte ik dat ik een beetje broeierige ogen kreeg, haha. Misschien komt het door de kaolin, dat weet ik niet zeker. Bij het fruit smoothie masker had ik er het meest last van.


Dan de laatste twee!

Het cleansing mud mask vond ik erg ontspannend door de geur. Het heeft zo'n zachte geur met een vleugje lavendel waardoor ik m'n ogen dicht wilde doen, haha! Het peel off masker vond ik ZO. LEKKER. RUIKEN dat ik meteen ben gaan Google'en of er parfum bestaat met een soortgelijke geur (iemand tips, ik kon niks vinden). Toch ben ik persoonlijk geen fan van peel off maskers en dit masker heeft me niet overtuigd jammer genoeg. Je moet er heel precies mee zijn omdat de ene plek veel sneller opdroogt dan de andere. Sommige stukjes kun je super satisfying van je gezicht af trekken, terwijl het lijkt alsof je jarenlang op de rest moet wachten. Gewoon niet mijn ding. Doe mij alsjeblieft een normaal masker met deze geur in tweehonderd-voud?

Over het algemeen kan ik concluderen dat het fijne en vooral lekker ruikende maskers zijn. Je hoeft geen wonderen te verwachten, maar dat kan/hoeft ook niet voor die prijs. Het zijn gewoon prima maskers voor als je een relaxmomentje nodig hebt en zin hebt in een soepele en zachte huid. Ik vind het lastig om een favoriet te kiezen. Alleen het peel off masker zou ik niet zelf opnieuw kopen omdat ik niet van dat soort maskertjes houd.

Ga jij de maskertjes testen?

8 opmerkingen

 1. Ja, deze maskertjes lijken me fijn! Lekker om zo'n maskertje op te doen na een lange (warme) dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke, fleurige zomerse verpakkingen zeg! Krijg helemaal zin om zo'n maskertje op mijn koppie te smeren. Vooral erg lekker als je hem even in de vriezer legt na een warme dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke maskers! Ik ben juist wel van de peel-off maskertjes, dus die zou ik graag proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik ze ook nog wel een keer ga proberen! Ik ben juist gek op peel off maskers maar snap wel wat je bedoelt. Alleen dat gepulk weegt voor mij op tegen de nadelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Als mn maskertjes op zijn ga ik ook eens naar die van Etos kijken! Ik vind mud maskers wel fijn om te reinigen, maar soms is een voedend masker beter. Hangt beetje van de conditie van mijn huid af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben wel nieuwsgierig naar de maskertjes! De fruitsmoothie lijkt me het fijnste!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zien er leuk uit! ik ga ze zeker eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!