Review/battle: La Roche Posay Effaclar mat & Effaclar Duo+

Een tijdje terug bezocht ik een heel leuk event van Vichy en La Roche Posay in Amsterdam. In de goodiebag zat de Effaclar Duo en naar aanleiding van mijn huidscan kreeg ik een Effaclar Mat opgestuurd. In eerste instantie vond ik deze twee zoveel op elkaar lijken dat ik ze wel samen moest reviewen! Ben jij benieuwd naar welke mijn favoriet was? Lees dan mee!

La Roche Posay Effaclar Duo plus- 11,95 euro
La Roche Posay Effaclar Mat- 12,95 euro (prijs verschilt erg per webshop)
Wat belooft de La Roche Posay Effaclar Duo+?
"Verwijdert ernstige onzuiverheden, opent verstopte poriën en helpt het verschijnen van littekens voorkomen. Na 24 uur: de onzuiverheden worden zichtbaar minder rood. Na 8 dagen: de onzuiverheden verminderen duidelijk. Na 4 weken: de poriën zijn niet meer verstopt, de huidkorrel is fijner, het glimmen en de vette zones worden gereguleerd."

De Effaclar Duo+ richt zich wel echt op een probleemhuid. Ik heb zelf geen acne en geen probleemhuid, dus ben misschien niet helemaal de juiste persoon om hem te testen. Ik heb wel vrij grote poriën waardoor mijn huid gevoelig is voor puistjes.


Wat belooft de La Roche Posay Effaclar Mat?
"Geschikt voor een gevoelige en vette huid. Oil free textuur, vloeipapier-effect: bewezen langdurig matterend effect. Niet comedogeen. Getest onder dermatologisch toezicht.
Werkt dag na dag in op de bron, om tegelijk het glimmen tegen te gaan en de poriën minder zichtbaar te maken. Met een exclusieve combinatie van:
- Sebulyse, een sebumregulerend bestanddeel dat nog efficiënter werkt dan zink. Gaat de sebumproductie tegen aan de bron.
- Oil-free textuur met absorberende microbolletjes en perliet, voor een langdurig matte huid."

Dit klinkt goed, want door mijn aanwezige poriën heb ik dus wel veel talgproductie (glans).

Ingrediënten Duo+


De belangrijkste ingrediënten van de Effaclar Duo+ zijn water, glycerine, dimethicone (een vorm van siliconen) en niacinamide. Dat laatste is een mooi ingrediënt: het werkt onstekingsremmend, beschermt tegen zonschade én het houdt vocht vast. Andere ingrediënten zijn piroctone olamine (gaat bacteriële proliferatie tegen), silica (mineraal dat er voor kan zorgen dat andere ingrediënten beter in de huid trekken) en zinc PCA (anti-age ingrediënt).

Ingrediënten matDe belangrijkste ingrediënten van de Effaclar mat zijn water, glycerine, dimethicone en alcohol denat. De basis is dus bijna hetzelfde als de Effaclar Duo+, alleen zit hier een niet-milde variant van alcohol in. Andere belangrijke ingrediënten zijn dimethicone crosspolymer (vorm van siliconen) en sarcosine (helpt de productie van talg te reguleren). Ik vind het niet echt logisch dat hier in alcohol in zit, maar in gebruik heb ik nergens last van.

Qua geur en textuur lijken de producten erg op elkaar. Ze ruiken beiden fris, maar toch een tikje klinisch. Hopelijk begrijp je wat ik daarmee bedoel. De Effaclar mat voelt wat dikker aan dan de Effeclar Duo+. Ze trekken allebei snel in de huid en zijn kleurloos.


De Effaclar Duo+ maakt mijn huid echt SUPER zacht. Ik zat mezelf echt te aaien alsof ik een baby was, haha! Wel merk ik dat mijn huid wat meer hydratatie nodig heeft dan dit product kan bieden. Ik gebruik het product samen met Vichy's Mineral 89 en dat is een super goede combi. Het is ook een prima basis voor mijn foundation.

De Effaclar mat is wat dikker van structuur. Het is het meest fijn om dit product met je handen aan te brengen. Ook hier wordt mijn huid erg zacht van. Je merkt wel dat er siliconen in zitten. Wat ik jammer vind is dat dit product ging rullen met mijn Benefit Porefessional. Zonder deze primer gaat het helemaal goed! Ik merk jammer genoeg niet dat ik helemaal niet ga glimmen, maar dat had ik ook niet verwacht.

Ik zou heel graag willen vertellen dat ik een overduidelijke favoriet had, maar dat heb ik eigenlijk niet per se. Beide producten zou ik zelf opnieuw kopen. Als ik echt moest kiezen tussen de twee, dan ging ik denk ik wel voor de Effaclar Duo+. Het gekke is dat dit product zich richt op een huid met erge acne- dat heb ik helemaal niet, maar ik vind hem toch fijn. Mijn huid wordt heel zacht en dit product kun je zowel 's avonds als 's ochtends goed gebruiken.

Is één van deze producten iets voor jou? Welke zou jij kiezen?

8 opmerkingen

 1. Ik heb de Duo+ ook een tijdje geprobeerd, maar ben er niet zo enthousiast over als velen zijn.. Ik merk te weinig effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb effaclar duo echt lang gebruik en ik was er tevreden van. Ik wist niet dat er een matte variant was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil die effaclar duo denk ik eens aanschaffen. Ben ik wel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze producten passen volgens mij niet helemaal bij mijn huid maar LP is wel een merk dat ik zelf zeker zou kopen. Vind het zo'n geweldig merk en super tof dat jij er dan ook aandacht aan besteedt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou voor de duo gaan, vanwege het zachte huidgevoel. Dat klinkt heel prettig! De efflaclar mat niet, want ik herken het stugge ervan. Ik heb een matte foundation en die is ook zo "droog" qua gevoel en het rullen van een foundation herken ik maar al te goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de effaclar duo aangeschaft omdat ik last had van puistjes in m'n gezicht. Ik las super lovende recensies maar helaas merk ik niet zoveel effect :( het is een fijne crème en m'n huid wordt wel ietsje zachter maar dat is het wel..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super jammer dat ‘ie voor jou niet werkte! Zelf heb ik geen puistjes (meer) dus dat aspect kon ik ook niet meenemen. Handig dat je jouw ervaring deelt!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!