Review: Etos Phyto Filler Lifting [serum]


Op Irispraat.nl komen allerlei soorten, vormen en budgetten voorbij als het om skincare gaat. Vandaag praat ik je bij over de Phyto Filler Lifting van Etos. Ik noem het voor het mooie even een serum, want daar lijkt het het meest op. Zijn we glad, strak en rimpelvrij? Lees mee!

Etos Phyto Filler Lifting- 7,99 euro


Wat Etos zegt: "De gloednieuwe Phyto Lifting-lijn is speciaal voor de vrouw van 40+ die behoefte heeft aan extra versteviging en hydratatie. De lijn is gebaseerd op fytotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de heilzame werking van planten. In dit geval zijn dat de antioxidantrijke stamcelextracten van de Gamay druif. Deze stamcelextracten beschermen en stimuleren de huideigen cellen en gaan veroudering door UV-straling tegen. De huid wordt zichtbaar en voelbaar gladder en steviger. Toegevoegd hyaluronzuur verbetert het vochtgehalte in de huid, waardoor de huid van binnenuit wordt opgevuld en haar jeugdige, frisse en verzorgde uitstraling terug krijgt."

Ehhh, oke. Ik had dit serum al uitgekozen in de winkel (gekregen van Etos overigens) en toen kwam ik er pas achter dat ik eigenlijk totaal niet binnen de doelgroep val. Maar dat drukt de pret voor mij zeker niet. Ik heb met mijn 24 jaar evengoed een fronsrimpel waar sommige 40-plussers jaloers van worden. Dus.


De basis van het product is best simpel: water, siliconen, glycerine. Er zit onder andere ook hyaluronzuur in (sodium hyaluronate), een vleugje parfum, rhamnose (kalmerend, celactivatie) en Vitis Vinifera fruit cell extract (druivenextract). Dat laatste moet dus hét werkzame ingrediënt zijn. Aan de positie op de lijst te zien betwijfel ik wel in hoeverre het werkzaam is.

Het product ruikt fris en ziet er uit als een serum. Het zit tussen een gel- en waterige structuur in en trekt snel in in de huid. Het geeft echt zo'n glad effect. Dat is niet gek als je je bedenkt dat er best wat siliconen in zitten.


Libelle lezeressen gaven de Phyto dagcreme een 7,7 en dat vind ik een mooi en terecht cijfer (al heb ik zelf dus een ander product uit de lijn geprobeerd). Ik probeer erg veel verschillende producten op het gebied van skincare en dit is toch wel snel een favorietje geworden! Het maakt mijn huid zacht, glad en het is perfecte basis voor mijn make-up. Eigenlijk heb je geen primer meer nodig: het is een primer en serum in één. Etos adviseert er nog wel een dagcreme bij. Ik zou alleen niet te veel verwachten van langdurige rimpelvermindering. Dat bestaat eigenlijk niet, rimpels wegsmeren, al zouden we dat wel graag willen ;-).

Alsnog een aanrader én regelmatig in de aanbieding. Daar worden we blij van.

Kende jij deze producten al?

2 opmerkingen

  1. Hele mond vol ook die naam! Snap wel dat je er voor hebt gekozen! Volgens mij moet je ook al eerder starten met zo'n product dan de leeftijd die ze aangeven? Weg smeren gaat hem inderdaad niet worden. Denk dat je wel een beetje kan uitstellen met een goede crème met spf. Die siliconen in dit product vindt mijn huid denk ik niet fijn. Krijg er meestal puistjes van. Hij klinkt wel precies als een primer inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze ook al een tijdje op mijn lijstje staan maar ja, zoveel producten zo weinig tijd hahaha maar ik kan hem dus met een gerust hart kopen en proberen dat is fijn om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!