Keune Tinta Color Care review


In de categorie luxe shampoo en conditioner: Keune Tinta Color Care shampoo en conditioner! Je weet dat iets chique is als het nog eens extra in een kartonnen doosje wordt verpakt ;-) Deze producten beloven een milde reiniging en maximaal kleurbehoud. Ik heb deze producten getest en ik laat je zoals altijd graag weten wat ik er van vind!

Tinta Color Care shampoo- 19,75 euro
Tinta Color Care conditioner- 20,50 euroTen eerste: de prijzen. Die zijn hoog! Dan moet je wel echt iets bijzonders in handen hebben. Ik heb een keer eerder Keune gebruikt en mijn ervaring was toen wel goed. De shampoo is groter dan de conditioner en persoonlijk had het van mij andersom mogen zijn. Ik verbruik echt liters conditioner om mijn droge bosje te temmen.

De verpakking is erg fancy! De flessen zijn minimalistisch en zitten in een kartonnen verpakking. De strakke verpakkingen van de Care-lijn zijn geïnspireerd op de apothekersflessen uit de jaren ’20, die in de apotheek stonden van bedrijfsoprichter Jan Keune (klinkt nu alsof ik heel slim ben maar dit heb ik stiekem afgekeken van het persbericht).

Wat Keune zegt:

"Keune Haircosmetics breidt de Care Line uit met de introductie van de nieuwe en innovatieve Tinta Color lijn. Een premium sulfaat- en parabeenvrije lijn bestaande uit een shampoo en conditioner, ideaal voor thuisgebruik. De producten houden gekleurd haar langer mooi en verzorgd. De rijke formulevan Tinta Color Care is gebaseerd op zijdeproteïnen om het haar te herstellen. De formule bevat ook Solamer: breed spectrumzonnebescherming tegen UVA- en UVB-stralen, die de kleur doen afbreken. Daarnaast bevatten de producten zonnebloemzaadextract en de kleurstabilisator LP300, om de kleur lang mooi en stralend te houden."


Misschien denk je nu 'maar waarom moet ik dit kopen, het is veeeul duurder dan shampoo en conditioner uit de drogisterij!' Nou, ja, dat klopt. Toch zijn deze producten wel een slagje anders. Zo'n beetje 99% van de shampoo's uit de drogisterij bevat sulfaten. Dat zorgt ervoor dat de shampoo lekker schuimt maar ook 'stript'. Het zorgt er voor dat je haar heel schoon wordt, misschien wel té schoon, en er zijn mensen die hier last van krijgen. Een jeukende hoofdhuid kan een gevolg zijn, maar dus ook een haarkleur die snel vervaagt. Willen we niet!


De basis van deze shampoo bestaat dus niet uit water en sulfaten, maar uit water en sodium cocoyl isethionate (een derrivaat van kokosolie). Volledig tegen mijn verwachting in schuimt deze shampoo erg goed! Ik moet bekennen dat ik toch wel fijn vind. Ik was mijn haar niet heel vaak, om de twee dagen meestal, en dan zit er nog best een hoop droogshampoo in. Het is een milde shampoo, maar niet té mild dus.


De basis van de conditioner bestaat uit water, een zachte vorm van alcohol, mineralie olie en glycerine. Verdere ingrediënten die een prettige werking hebben zijn butyrospermum parkii (shea) boter, hydrolyzed silk, sunflower seed extract en cocos nucifera oil. Deze conditioner maakt mijn haar lekker zacht, maar niet MEGA overdreven zacht. In ieder geval ziet het geheel er niet uit als stro als ik mijn föhn erbij pak.

De producten bevatten alletwee erg veel parfum en dat ruik je. Ik heb er geen problemen mee, sterker nog, ik vind het lekker. Ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen hier even van gecharmeerd is. Het is een luxe en bloemige geur.Dus, wat vind ik van de Tinta Color producten? Nou, goed! Ik denk wel dat de producten heel fijn zijn voor iemand die een gevoeligere hoofdhuid heeft en niet goed tegen sulfaten kan. Als je haar net geverfd is, is een milde lijn als deze een betere keuze dan een drogisterijproduct met sulfaten.

Ik kan je de producten aanraden als je geverfd haar hebt (henna kan ook) en de kleur mooi wil houden zonder je hoofdhuid te strippen. Ook erg geschikt voor droog haar. De prijs is wel hoog- ik weet niet zeker of ik de prijs kan verantwoorden. Ik had daarnaast liever een grote fles conditioner gezien, maar maybe that's just me?

Fijne producten met twee kleine kanttekeningen :-) Ben jij fan van Keune?

7 opmerkingen

 1. Ik moet nog steeds iets van dit merk uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een erg hoge prijs inderdaad. Zelf gebruik ik ook aardig dure producten van de kapper, omdat ik dus een mega gevoelige hoofdhuid hem en eczeem. Maar daar zitten dus wel sulfaten in :/. Misschien dat dit eerder wat is voor mij! Kan ik die €40 beter spenderen aan producten van Keune.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh dat lijkt me helemaal lastig. Geen drogisterij voor jou mijs?

   Verwijderen
 3. Ik vind de prijs best ok maar dan moet het wel heel goed zijn inderdaad. Anders zou ik liever voor iets goedkopers kiezen. Ik gebruik op dit moment bijvoorbeeld O'right, zit in dezelfde prijsklasse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poeh wat een prijs, dan mag het wel heel goed werken! Ik gebruik juist veel minder conditioner dan shampoo, soms verbruik ik wel 2 flessen shampoo op 1 conditioner :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow haha, grappig om te lezen! Misschien ligt het dan toch aan mij ;-)

   Verwijderen
 5. Wel duur maar voor de mensen die last hebben van normale shampoo zeker een uitkomst. Ik denk ook zeker dat dit veel beter voor je haar is, al die troep die ze toevoegen kan niet goed zijn. Leuke review! X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!