Aanraders in Oslo/ stedentrip tips: o.a Vigelandsparken (VEEL foto's)

Hi allemaal! Het is wat later dan ik had gehoopt, maar er staan zo veel foto's in deze blog dat het laden wat langer duurde. Ik ben een paar dagen terug uit Oslo en wil je vandaag laten zien wat wij gedaan hebben, wat we aanraders vonden en nog meer over onze algemene indruk! Dus heb jij een stedentrip naar Oslo op de planning staan, kijk dan zeker even verder! Als je mijn foto's wil gebruiken, neem dan alsjeblieft even contact met mij op.

(Hebben jullie trouwens ook last van omgekeerde heimwee? Dat je thuiskomt er weer terug wil? Haha)Algemene indruk

Wij verbleven in het Thon Spectrum hotel. Dit is officieel een budget hotel, maar het is echt meer dan prima! Hartstikke netjes, iedereen spreekt Engels en de locatie is ontzettend centraal. Het ontbijt is gratis en uitgebreid. Je loopt vijf minuten vanaf het centraal station en je bent er. De wijk (Brugata, Stenersgata en Gronland) vonden wij persoonlijk geen aanrader. Dit is een multicultureel deel van de stad waar, de eerste vijf minuten dat wij er waren, al iemand werd opgepakt. We hebben met eigen ogen gezien dat hier in drugs werd gehandeld, haha. Dit zijn wel slechts enkele straten, het overgrote deel van Oslo is hartstikke prima. Als je dit niet ziet zitten, kun je beter naar de andere kant van de stad gaan.

Zoals ik al eerder kort had verteld, zijn er veel zwervers in Oslo. Dit had ik van tevoren niet verwacht, aangezien je toch een beeld van een rijke stad hebt. Ze zijn niet vervelend, ze vallen je niet lastig, maar een prettig gevoel geeft het uiteraard niet.De vlucht naar Oslo duurt ongeveer anderhalf uur. Wij kwamen aan op Gardermoen en moesten nog ongeveer 25 minuutjes met de trein. De trein kost 9 euro voor een enkeltje, ongeveer gelijke prijzen met Nederland dus. Zowel het station als het vliegveld is ontzettend netjes, iedereen spreekt (wederom) perfect Engels en alles verliep vlekkeloos.

Oslo is een zeer prijzige stad om naartoe te gaan. Niet per se op het gebied van bezienswaardigheden- die zijn meestal gratis te bezoeken, maar wel op het gebied van shoppen, eten en drinken. Ik heb Bij Joe&The Juice koffie gedronken voor 7,60 euro(!!!!). Niet normaal! Als je voor budget gaat, skip! In Oslo betaal je met kronen, niet met euro's. Één Noorse kroon is ongeveer 10-11 cent.

Eten

Op Instagram vertelde ik al dat je in Oslo OVERAL hamburgers kunt vinden. De keuze qua eten vonden wij niet heel divers (niet gezond), maar we hebben wel een paar aanraders.
Een gelukje voor ons: Café Con Bar zat serieus naast ons hotel. Hier hebben we twee keer gegeten en het was ontzettend lekker. De prijzen zijn relatief laag. De köfte was het lekkerste ooit. *drool*


Bij het Hard Rock Café hebben we ook erg lekker gegeten! Houd er rekening mee dat je hier best wat neer moet leggen voor een relatief simpele maaltijd. Wij betaalden hier 45 euro (twee personen) voor een lunchgerecht.


De beste en meest betaalbare koffie haalden we bij Kaffe Brenneriet. Dit is een heel leuk zaakje met ook gezonde keuzes op het menu.


Voor lekkere nachos moet je bij Jensens Bofhus zijn. Sooo good! De rest van de kaart zag er ook goed uit, maar wij konden even geen 'fastfood' meer zien...

Bij de Mathallen (eethallen) kun je terecht voor van alles en nog wat. Ik had hier een gezond broodje pulled chicken met kool en limonade en dat was zo lekker vers! Let wel goed op de prijzen, want het is hier gruwelijk duur.

Waar wij niet echt van onder de indruk waren was Wayne's Coffee. Dit is een dure soort-van-Starbucks en de koffie is niet echt bijzonder. Ook Peppes Pizza vonden wij niet geweldig. Je kunt daar super goedkoop pizza eten via een soort buffet, maar die kwaliteit is nogal matig.

Als je uit eten gaat is het overigens normaal om fooi in te toetsen op het pinapparaat. Ik begreep dit eerst niet waardoor het restaurant een beetje teleurgesteld was, hahaha!

BezienswaardighedenHet Munch museum is een aanrader als je van kunst houdt. Het is niet groot, maar ook niet heel duur (ongeveer 12 euro). Goed te combineren met een bezoek aan de botanische tuinen!
De botanische tuin vond ik erg mooi! Zeker de kleine kassen zijn de moeite waard. Hier vind je tropische bloemen en planten die enorm groot zijn.
Ook Vigelandsparken is de moeite waard. Helaas hadden we hier erg slecht weer, ik zou aanraden om een mooie dag uit te kiezen- dat komt de foto's ten goede :-)
Waar je een prachtig uitzicht hebt, is vanaf het Opera House. Dit gebouw is helemaal van marmer gemaakt, bijzonder!Een bezoek aan de haven van Oslo inclusief een hop-on hop-off boottochtje is met mooi weer ook een aanrader. Wij vonden alleen het eilandje Bygdoy niet heel spannend.Het Akershus is een soort kasteel op de berg met een mooi uitzicht op de haven en de stad. Dit is niet heel bijzonder (vonden wij), maar leuk om kort te bezoeken.

Meer bezienswaardigheden (kort bezoek)


Het paleis is leuk voor een kort bezoek. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht op de hoofdstraat!


Qua winkels vond ik het niet heel anders dan in Nederland, maar de Monki winkel is zeker een bezoek waard en ook de H&M daar is geweldig. Bij de H&M vind je namelijk grote schappen van NYX, Sleek, Real techniques en House of Lashes. Ook Make-up Mekka is een leuk Noors merk. Daar heb ik veel gekocht, stay tuned ;-)

Er komt trouwens nog een aparte shoplog, whooooo!Oslo kent veel mooie parken! Ideaal met mooi weer om even uit te rusten.


Ook de kerk is prachtig! Wel erg warm (je verwacht het niet, haha).

Zo, ik heb geprobeerd me in te houden maar dat lukte niet zo goed :') We zijn nu twee uur verder in het maken van deze post en als ik je aandacht nog steeds heb ben ik je dankbaar!

Als je vragen hebt over Oslo, het hotel of iets anders, stel ze dan gerust! Ik vond dat wij van tevoren weinig informatie konden vinden, dus wees niet bang om iets te vragen :-) Wij hebben overigens alles lopend gedaan en hebben geen gebruik gemaakt van het OV.

Ben jij wel eens in Oslo geweest?

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!