Cosmetica en candybars van de Poolse winkel (Belweder Polski Sklep)


Zelf kom ik niet uit Polen (dat zou je bijna gaan denken nu), maar ik ben wel dol op de Polski Sklep. In Zaltbommel zit Belweder, een Poolse delicatessenzaak. Ik ben daar nu een paar keer geweest en elke keer kom ik met een goede, nieuwe ontdekking thuis. Ik laat je mijn aankopen van vorige week zien!

Belweder heeft momenteel vier filialen in Nederland. Ik hoop dat meer mensen de winkel ontdekken, zodat er -hopelijk- ook meer filialen komen. Het personeel staat absoluut open voor Nederlandse bezoekers en als je vragen hebt over de producten (de tekst is meestal ook Pools) dan kun je die gewoon stellen.

De medewerkers zijn, voor zover ik heb meegemaakt, allemaal Pools. Ze spreken dus ook Pools, maar ook Nederlands.Ik vind het wel jammer dat ze bij Belweder geen make-up verkopen, máár er is best veel keuze op het gebied van haar- lichaam- en gezichtsverzorging.

Wat kocht ik?
- Ziaja Sopot Spa plyn Micelarny (micellair water)
- Eveline Hyaluron masker (gezichtsmasker)
- Marion Natura Silk farbowanyck (haarserum)
- Barwa Beer shampoo (shampoo)
- Naturia leave-in conditioner (anti-klit spray)

Dit zijn allemaal relatief onbekende producten. Als je ze opzoekt op Google, krijg je helaas niet meteen een zoekresultaat om het product aan te schaffen.
Wat ik mwah-mwah vond
Het Hyaluron masker. Deze was best dun, maar werkte prima. Na gebruik had ik een zachte huid. Verder niet noemenswaardig geweldig, maar de prijs is dan ook laag.

Wat ik goed vond
Het micellaire water. Reinigt goed, de geur is heel licht aanwezig en fris. Hij kost 3,10 euro voor 200ml. Hij beviel goed, maar niet opvallend beter dan Kruidvat of Bioderma.

Wat ik helemaal geweldig vond
De biershampoo! Ik heb al een nieuwe fles. Mijn haar wordt hier zoooo schoon en glanzend van, niet normaal. Daarnaast vond ik het serum (ruikt lekker, maar super glad) en de spray (die geur! ooh!) erg fijn. Die laatste is wel heftig geparfumeerd, wow! Je moet houden van de zoete geur. Ik zou al deze producten opnieuw aanschaffen.

Ik kon het niet laten om even te kijken naar de Poolse candybars! Ik heb er een paar getest. Sommige zijn in de prullenbak beland, andere vond ik weer top.

Wat kocht ik:

- Sekacz Toffi
- Wawel Orzechowy peanut butter
- Pawelek Toffi
- Skawa Elitesse

Wat ik niet zo lekker vond:
De sekacz toffi vond ik tegenvallen. Het krokante laagje was helemaal zacht, bluh! Ook de Pawelek Toffi vond ik niet geweldig. Het 'spul' dat er in zit smaakt naar toffee, maar ook naar drank. Een beetje teveel van het goede voor mij, haha.

Wat ik wel lekker vond:
De Skawa Elitesse was het goedkoopste product van allemaal (0,25 cent) en die was erg lekker! Gewoon een wafeltje met chocolade zoals je die in Nederland ook kent. Dan de allerlekkerste: Orzechowy peanut butter. Hmmm! Smaakt niet echt naar pindakaas, maar meer naar de inhoud van een snicker. Jam.

Het ontdekken van nieuwe producten en merken vind ik verfrissend. Je raakt meestal toch gewend aan een routine- je koopt vaak hetzelfde merk. Bij Belweder is het zo leuk om op ontdekkingstocht te gaan! Een aanrader :-) En het is goedkoop.

Koop jij wel eens in buitenlandse winkels?

6 opmerkingen

 1. Wat leuk dat je zo'n winkel om de hoek hebt. Ziaja kende ik wel al, dat vind ik echt zo'n heerlijk merk. Leuk dat je zo kennis kunt maken met aparte merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. D'r zat hier ook een Sklep maar die is weg :'( Hebben ze daar ook ponski? van die donut achtige oliebollen met vulling xD. Die candybars lijken me ook lekker :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig om dan op deze manier op onbekende merken te stuiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig, bier shampoo. Nog nooit eerder van gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bier shampoo heb ik nog nooit eerder gehoord, klinkt goed :)
  X leuk onbekende merken leren kennen!
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!