Review: Keune Sun Sublime survival kit (care line)


Dingen winnen is leuk, zeker als het bij de kapster is én een van je favoriete merken. Ik was de gelukkige winnaar bij HaircutsandGo in Tilburg (dankjewel Gina!) en won de Keune Sun Sublime survival kit. Ik laat je vandaag mijn mening horen over deze producten!

Keune Sun Sublime kit- 31,75 euro via HaircutsandGoHeel leuk aan deze kit: naast een shampoo en conditioner zaten er ook magic grip hairpins bij. Ik heb mijn moeder hier heel blij mee gemaakt omdat de pins voor mij helaas niet werkten. Ik heb heel stijl en glad haar waar ze niet goed in bleven hangen. Ideaal voor mensen met wat stugger haar of mensen met krullen.Een blik op de ingrediënten!

Alvast vooraf even een disclaimer: ik ben geen productontwikkelaar bij Keune (lijkt me wel leuk overigens), dus ik weet niet hoeveel gram/ml er per ingrediënt in het product te vinden is, maar ik kan wel vertellen over wat ik vind van de ingrediënten.

Deze shampoo is op basis van SLES (Sodium Laureth Sulfate), een mildere reiniger dan SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Hoe dan ook zijn de meeste op sulfaten gebaseerde shampoos niet geschikt voor mensen met een zeer gevoelige hoofdhuid. Parfum staat ook vrij hoog in de lijst waardoor we kunnen inschatten dat daar een redelijke hoeveelheid van in zit. Ik zie een paar verzorgende/nuttige ingrediënten terug waaronder panthenol (glans-anti-statische werking) en wheat protein (volume en glans).

Er staat overigens hair&body op, maar ik gebruik het enkel als haarproduct. Veel te guitig als ik dit over m'n hele lichaam gebruik, haha.


In de conditioner zit, naast veel glycerine (nice!), een milde vorm van alcohol en minerale olie. Dit vond ik een beetje een tegenvaller aangezien paraffinum een goedkoper middel is om mee te vullen en het heeft geen aantoonbare relatie met herstel van het haar van binnenuit. Het legt er slechts tijdelijk een laagje over de haar ter bescherming.

Nu klink ik misschien als een halve scheikunde professor, dat ben ik totaal niet, maar de ingrediënten maken me niet heel warm.Over naar de werking: die is prima. De producten ruiken erg lekker naar een licht en niet te aanwezig parfum. De shampoo vind ik erg fijn omdat hij goed schuimt en daardoor zeer zuinig in het gebruik is. Het verzwaart mijn haar niet, het voelt zelfs redelijk luchtig, en verwijdert mijn volumepoeder en haarspray tijdens het wassen. Ik was overigens wel twee keer. Ik merk verder geen opmerkelijke veranderingen aan mijn haar op het gebied van glans en verzorging. Ik heb dan ook geen voor en na foto's, want daarop zul je geen verschil zien.

De conditioner, tja... ik vond hem niet héél bijzonder, maar ook niet slecht. Deze zou ik persoonlijk niet opnieuw aanschaffen. Na twee keer gebruiken wordt mijn haar er wel zacht van, maar dat doen goedkopere conditioners misschien nog wel beter (de Andrélon 1-minuut maskers bijvoorbeeld). De conditioner zou voor zeer droog haar zijn. Mijn punten zijn wel droog, maar worden ook niet intens gevoed voor deze conditioner.

Een fijne en lekker geurende kit! Is het het geld waard? Lastig. De shampoo zou ik opnieuw aanschaffen, de rest niet. It's up to you ;-) Als je niet van een heel gladde conditioner houdt, is dit zeker wél je ding.

Kende jij deze lijn van Keune al?

2 opmerkingen

  1. Kende ik nog niet! Klinkt wel heel goed zeg :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel gezien, niet gebruikt. Ik vind de vormgeving ook zo mooi van de shampoo, zo apart! Nog gefeliciteerd met je prijs, altijd fijn om mooie producten te winnen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!