Nog vijf dagen: OSLO!

Het is niet per se de meest zomerse bestemming, maar het is wél een spannende en onbekende bestemming voor mij: OSLO! Aankomende zondag ga ik daar vier hele dagen heen (vijf dus met de zondag meegerekend). Ben je benieuwd naar wat er op onze planning staat? Lees dan zeker even verder!

Instagram: +Visit OSLO 


Ik kan me voorstellen dat je denkt: HOE KOM JE BIJ OSLO? Of all places? Vorige week waren ik en Eline op zoek naar een heel erg last-minute stedentrip. Ik zat echt met Barcelona en Londen in m'n hoofd (waar ik al eens ben geweest), maar die prijzen waren heel hoog voor de datum dat wij wilden vertrekken. Toen kwam Oslo voorbij! We besloten niet heel lang na te denken en dit gewoon te gaan doen. Het zou best goed kunnen dat het once in a lifetime wordt, zelfs!

Ik kreeg een paar tips van Bella die in Oslo woont. Erg fijn om wat dingen te kunnen vragen over een stad waar ik écht niets over weet, haha.

Hierbij een paar plaatsen waar ik graag naartoe zou willen:

Vigelandsparken


Dit was een aanrader van Bella! Vigelandsparken is een park in het centrum van Oslo met een beetje... bijzondere beelden. Het is veel groter dan je op de bovenstaande foto kunt zien. Ik vind dit soort dingen altijd leuk om te zien (en veel foto-momentjes, natuurlijk!).

Makeup Mekka, Inglot, Gina Tricot en Bikbok


Ik vroeg of er leuke Noorse cosmeticamerken te koop zijn in Oslo (je bent een blogger of je bent het niet natuurlijk!) en het antwoord was jammer genoeg nee. Het schijnt sowieso onmogelijk te zijn om Urban Decay en MAC daar te kopen. Dat vond ik wel jammer, maar Bella raadde me aan om eens naar Makeup Mekka te gaan. Het is volgens mij vergelijkbaar met Kiko (ook qua prijzen). Ik heb hun Instagram al even bekeken en het ziet er veelbelovend uit. Er zit ook een Inglot winkel. Daar wil ik ook graag naartoe!

Qua kleding zijn Bikbok en Gina Tricot de bekendste Scandinavische merken, dus een bezoekje van ons komt er zeker aan!

De haven van Oslo

Foto

Als het mooi weer is, moesten we een bezoekje aan de haven van Oslo brengen. Ik ben dol op water en schepen, dus dat lijkt me ook zeker een goed idee! Nu nog maar duimen dat het weer een beetje meezit...

Tranen restaurant


De allerbeste pizza schijn je te kunnen halen bij Tranen- ja, zo heet het echt. Als ik de bovenstaande foto zie (min de vis) geloof ik het meteen! Ik hoop dat we het restaurant kunnen vinden. We zijn topografisch niet zo sterk, hahaha!

Als je tips hebt voor Oslo, zijn ze echt zéér welkom! Wij weten namelijk he-le-maal niets van de stad en moeten het echt doen met tips van Bella en wat informatie van Google. Als je iets weet wat in de buurt van Oslo zit- een natuurgebied of mooie bezienswaardigheid bijvoorbeeld, liefst gemakkelijk bereikbaar met de trein, dan zou ik dat ook heel graag willen weten :-)

Ik hoop vooral dat het weer een beetje beter wordt. De weersvoorspelling is namelijk niet om heel blij van te worden... regen en nog kouder dan hier. Maar hey, als het droog is ben ik tevreden.

Nog een keertje, als je tips hebt, laat ze alsjeblieft achter in de reacties! Thank you so much!

6 opmerkingen

 1. Oh ik vind het niet zo gek dat je naar Oslo gaat! Ik wil zelf er ook nog eens graag heen en gelukkig weet ik dus nu al een paar tips haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oslo zou ik niet als eerste op gekomen zijn maar lijkt me wel een heel gave bestemming, helemaal als ik nu zo die dingetjes allemaal zie :D gaat helemaal goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou graag zelf ook een keer naar Scandinavië willen, lijkt me bijzonder en anders dan andere landen in Europa! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je naar Oslo gaat! Scandinavië lijkt mij ook heel tof, ben heel benieuwd hoe Oslo je gaat bevallen. Ik ben er zelf helaas nog nooit geweest dus geen tips hier.. Alvast heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je naar Olso gaat, ik ben benieuwd hoe Olso je gaat bevallen :)
  Alvast veel plezier!
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!