Review: Essence Kabuki brush


Hoe leuk is het dat ik in Tilburg bijna naast het Kruidvat woon? Het is ook nog eens een mega groot filiaal waar ze alles eerder binnenkrijgen dan in het filiaal waar ik werk (Zaltbommel). Zo ook deze schattige kabuki kwast van Essence. Ik heb een hele, hele oude versie van dit kwastje en keek uit naar een nieuw exemplaar. Voor 3,99 euro nam ik 'm mee. En, is het een verbetering?Even kort ter vergelijking, links is de oude kwast en rechts de nieuwe. Links is misschien al wel vijf jaar in 't gebruik, dus ik kreeg hem niet helemaal goed schoon voor de foto. Qua uiterlijk is 'ie er wel op vooruit gegaan! Ik vond de linker kwast altijd heel fijn omdat 'ie gigantisch veel haar heeft. Al die haartjes zijn vrij stug en staan dicht op elkaar, waardoor je vrij snel en gemakkelijk een dekkend resultaat krijgt. Dit kwastje wordt trouwens al jaren niet meer gemaakt, helaas.


De nieuwe kwast komt in een wat goedkope verpakking. Het is een plastic kokertje waar Kruidvat Tilburg ook nog eens lekker veel plastic omheen heeft geplakt. Zucht...er zit ook nog een klein briefje in de verpakking:


Het kwastje heeft een rondje top waarmee je volgens Essence een mooi egaal resultaat krijgt. Ik vind een platte top fijner, maar een ronde top werkt wat preciezer, dus ik snap de keuze van Essence wel. En natuurlijk werkt 'ie het best met Essence bronzing powders. Ik gebruik een kabuki kwast zelf om poeder mee aan te brengen over een laagje vloeibare foundation.Deze kwast is echt enorm zacht! Ik had gehoopt dat 'ie wat stugger zou zijn, maar poeder aanbrengen wordt hiermee wel een feest. De kwast brengt poeder mooi egaal en licht aan. Net als de vorige kwast heeft deze kabuki héél veel haar. Als je een zwaardere dekking zoekt zou ik wel een kabuki zoeken met een flat top (afgesneden bovenkant) of een met wat minder zachte haren. Dit kwastje is ook heel erg geschikt voor lastige poeders met veel pigment (bijvoorbeeld het Sleek Lace Palette) omdat 'ie zo mooi egaal en licht dekt.

Concluderend moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de vorige versie fijner vind. Dit omdat ik een zwaardere dekking mooier vind dan heel licht en natuurlijk. Deze haren zijn daar net wat te zacht voor. Dit is wel persoonlijk, want de nieuwe versie is ook hartstikke fijn en prima betaalbaar. Deze kwast werkt dan weer goed met andere producten en andere manieren van aanbrengen. Daarmee is het ook zeker een toevoeging aan de kwasten die ik al heb. Aanrader!

1 opmerking

Thanks voor je reactie!