Review: Sabon voetcreme


Vandaag heb ik een review over een bijzonder fijn product, namelijk de Foot Cream van Sabon. Ik kocht hem afgelopen zomer al, maar ben telkens vergeten om er iets over te schrijven. Zonde, want het is zo'n fijn product! Voor 30ml betaal je 6,95 euro, de grote pot (die ik heb/laat zien) kost 15,95 euro. Vrij duur dus, net als alle andere Sabon producten.Ik ben heel groot fan van de producten van Sabon. Er zit alleen bij voorbaat een paar nadelen aan de Foot Cream. Dit product zit verpakt in een glazen pot. Heel chique natuurlijk, maar je moet er wel met je handen in. Zeker als je net aan je voeten hebt gezeten, ga ik liever niet in de pot (veel bacteriënvespreiding). Ook zit er een houdbaarheidsdatum op. Als je lang doet met een voetcrème, kun je 'm dus beter laten staan. Deze gaat nog ongeveer negen maanden mee. Als je 'm eenmaal hebt geopend, is dat nog korter.


Dit is wat er in de voetcrème zit. Ik vind het opvallend dat er geen parfum in zit, maar dat zal de natuurlijke geur van menthol dan wel zijn. De geur van het product is wel aardig aanwezig. Verder ben ik niet echt onder de indruk van de ingrediënten. Er zit SLS in wat me enigszins verbaas en twee vormen van parabenen. Ben je daar gevoelig voor, skip deze crème dan.


Wat Sabon zegt over de Foot Cream:

'Deze heerlijke combinatie van aromatische olien en huidverzorgende ingredienten is de ultieme verwennerij voor je voeten. De creme heeft een verkoelend effect op vermoeide en warme voeten. De tijmolie gaat vervelende geurtjes tegen. Geef je voeten tijdens het insmeren een voetmassage en je zult merken dat je hele lichaam er van opknapt.'Zo ziet de Foot Cream er van dichtbij uit. Hij is heel 'luchtig', het lijkt zelfs een beetje op slagroom!


De structuur is inderdaad heel luchtig en niet erg dik. Dat vind ik wel prettig, anders moet het heel langs intrekken (en daar heb ik niet zoveel geduld voor, ik wil gewoon kunnen lopen). De geur is lekker fris en ruikt naar menthol. Jum! De Foot Cream trekt snel in en laat je voeten mega zacht achter. Het beste resultaat krijg je als je 'm voor het slapen aanbrengt, sokken aantrekt en gaat slapen. Je houdt namelijk wel een paar minuten plakkende voetjes als je geen sokken aantrekt. De volgende dag heb je blije voeten! Alleen het grove geschut (denk aan blaren, sneetjes en andere pijnlijke dingen aan je voeten) kan 'ie niet helemaal fixen.

Ik merk alleen niet, zoals Sabon wel beloofd, dat het echt verkoeling geeft. Er zit wel menthol in, maar voor mijn gevoel niet genoeg om een tintelende of verkoelende ervaring te geven. Dat maakt de werking er niet minder op, dus mij maakt het niet zoveel uit.


Dus, zou ik Sabon's Foot Cream aanraden? Absoluut! Ik houd van de geur, de werking is fijn en het trekt nog aardig snel in. De pot is vrij duur, maar de 30ml is best goed betaalbaar en je doet er lang mee. De 30ml verpakking zit ook nog eens verpakt zonder lucht (in een tube) dus die blijft langer goed. Win win!

Sabon is verkrijgbaar bij enkele V&D filialen en in hun eigen winkels.

1 opmerking

  1. Het lijk me wel een fijne crème, alleen is hij iets te duur. Voor die prijs zou ik hem niet kopen, misschien de kleinere variant.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!