Review: Chanel Herfst 2013 Coco Rouge Shine lipstick 88 Esprit


Chanel producten, voor sommige dames zijn en blijven ze onbereikbaar. Voor mij zijn ze dat normaal gesproken ook. De producten zijn prachtig en hebben een enorm grote 'ik-wil-het-hebben-factor', maar komen met een prijskaartje waar je je rot van schrikt. Bij Ici Paris XL is er nu een bijzonder leuke actie: alle lipproducten met 40% korting. Veertig! Dat is bijna de helft van het enorme bedrag van 31 euro. Ik greep mijn kans en bracht 'Esprit' mee naar de kassa.Ik koos voor kleur nummer 88, dat is één van de vier kleuren die Chanel uit heeft gekozen als ideale herfsttint. De normale Rouge Coco lipsticks van Chanel zijn trouwens vrij gepigmenteerd, maar Rouge Coco Shine is dat niet. Ik heb voor deze gekozen omdat ik me snel erger aan dekkende lipstick. Meestal kun je niet eens iets eten of een uurtje met lipstick rondlopen zonder dat je lelijke randen krijgt. Dus, vandaar, Rouge Coco Shine.De kleur Esprit wordt beschreven als 'burgundy'. Het is een donkere frambooskleur die toch niet heftig lijkt op de lippen. Het is zelfs een beetje 'my lips but better' als je maar een klein laagje aanbrengt. De kleur is goed op te bouwen. De lipstick ruikt trouwens wel wat standaard/ouderwets, dat vind ik jammer. Er zit geen lekker fruitig smaakje aan, terwijl ik dat wel heel lekker vind.


Zoals je kunt zien op de swatch is de kleur vrij sheer, maar wel goed te zien. Zie hieronder het effect op mijn lippen:


Hier draag ik niks op mijn lippen.


Hier draag ik een laag Coco Rouge Shine lipstick.

Jongens, meisjes, echt. Van een Chanel lipstick word ik gelukkig. Dit effect is precies wat ik zocht; niet te heftig, maar wel goed zichtbaar. Het lijkt wel alsof er meerdere kleuren in zitten: rood, paarsig en roze. Ik ben er heel blij mee. De houdbaarheid van de lipstick is niet heel indrukwekkend, maar dat wordt ook niet beloofd. Het blijft een 'sheer tone'- oftewel een licht doorzichtbare stick. Hij hydrateert aardig en slijt er op een prettige manier af, dus geen verschrikkelijke randen na een drankje in de kroeg. Aaaah... ik ben bang dat dit niet mijn eerste en laatste Rouge Coco lipstick was...

De lipstick kost normaal gesproken 31 euro en hebben nu dus 40% korting bij Ici Paris XL. Mocht je niet van een sheer finish houden, ook de gewone, zwaarder dekkende lipsticks zijn afgeprijsd. Neem zeker even een kijkje bij het Chanel schap, want man, wat zijn ze prachtig.

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!