Ik ben jarig + mijn tripje naar Oslo

GOEDEMIDDAG LIEVE MENSEN!

Ten eerste: ik ben jarig! Zo raar, gisteren was ik nog in Oslo aan het slenteren en nu zit ik weer in het koude Nederland achter mijn laptop, haha. Ik voel me daardoor totaal niet jarig ofzo, maargoed. Ik ben vandaag 23 geworden. Ik vier mijn verjaardag morgen, zaterdag, met mijn familie en over twee weken met vrienden.

Ten tweede: ik ben terug uit Noorwegen! Ik ga een uitgebreide blogpost plaatsen over Oslo met een heeeeleboel foto's. Apart ga ik nog eventjes een shoplog maken. Wel wilde ik jullie al kort iets vertellen over mijn algemene indruk van Oslo. Let's go!


Zwervers, prijzen, weer

Ik ben vier hele dagen (en een avond) in Oslo verbleven met m'n vriendinnetje Eline. We verbleven in het Thon Spectrum hotel, maar daar vertel ik in een aparte post wat meer over. Toen we in Oslo aankwamen, was ik om eerlijk te zijn een beetje geschrokken. We zagen vrijwel direct een heleboel zwervers/daklozen zitten die aan het bedelen waren. Ik had dit niet verwacht van zo'n 'rijke' stad als Oslo, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je een wijk uitkiest om te verblijven. Dit om rustig te genieten van je verblijf, maar ook voor je eigen veiligheid.

Oslo is een extreem dure stad op het gebied van eten en drinken. Ook kleding en cosmetica is ietsje duurder dan in Nederland. Ik zou de stad dus niet aanraden als je geen geld hebt en een beetje een 'broke' vakantie wil doen. Bij één van de duurste plekken, Joe&The Juice, was ik 7,60(!!) euro kwijt voor een koffie. Bizar! Een blikje Fanta voor 4,50 euro is geen uitzondering op de regel.

Het weer is extreem wisselvallig. Voordat we weggingen, werd er aangegeven dat we elke dag onweer en veel regen zouden hebben. We hebben juist best warm en mooi weer gehad, de regen viel erg mee. Je moet je gewoon een beetje 'laten verrassen' door het Scandinavische weer.


Meer ga ik nu niet verklappen- ik maak een blogpost klaar voor zondag met alle foto's! Nu eerst even m'n verjaardag vieren! :-)

7 opmerkingen

 1. Happy birthday! Ben benieuwd naar de foto's die je hebt gemaakt in Oslo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat tof zeg! Heel veel plezier daar en van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat leuk dat je naar Oslo bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte Gefeliciteerd en nog een fijne avond.
  Ik ben benieuwd naar je verslag over Oslo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd! En wat tof zeg. Oslo is echt een hele mooie stad! Wij zijn daar ook in de buurt op vakantie geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!