Review: Decubal lippenbalsem SPF15


Goedemorgen op deze zonnige dag in deze super zonnige week! Ik merk dat het rustig is in blogland, maar ik ga gewoon door met om de dag een blog. Vandaag is het tijd voor een review van een product dat met dit mooie weer ontzettend goed van pas komt: lippenbalsem met spf! Ik laat je de nieuwe lippenbalsem van Decubal (één van mijn favoriete gezichtsverzorgingsmerken!) zien.

Decubal lippenbalsem SPF15- 5,99 via Decubal.nl


De verpakking is erg fijn, een tube! Ik vind dat veel fijner dan blikjes waar je met je vingers in moet.

Dit zegt Decubal over de lippenbalsem:

"Deze ultra verzachtende lippenbalsem verzorgt en beschermt je lippen met een hoge dosis huideigen lipiden (75%!), bijenwas, soja-olie en karitéboter. Glycerine zorgt voor het ontbrekende vocht, terwijl beschermingsfactor 15 je lippen tegen uv-straling beschermt. Parabenen en parfum zitten er niet in, dus deze zachte, crèmige lippenbalsem in handige tubetje is ook bij uitstek geschikt voor een overgevoelige huid."

Lipiden zijn, even simpel vertaald, vetten. Decubal staat er om bekend dat ze lipiden gebruiken in hun producten. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor een droger huidtype. Ik heb zelf een gemengde huid die snel gaat glimmen, maar toch kan ook ik de producten gebruiken.Hierboven zie je wat er in zit. Het is op basis van petrolatum (minerale olie), iets wat sommige mensen vermijden. Ik heb er persoonlijk geen problemen mee. Verder zit er onder andere verzachtende glycerine in. Het aroma zit er in om de lippenbalsem een lichte kokosgeur te geven. Dit stoort niet.


De lippenbalsem geeft een klein glansje af, maar is verder niet gekleurd.

In de zomer ben ik meestal op twee plekken in mijn gezicht de sjaak: de rand bij mijn haarlijn én mijn lippen verbranden al-tijd. Een lippenbalsem met SPF is dan ook onmisbaar! Deze bevalt hartstikke prima: ruikt lekker naar kokos, is klein, compact en niet plakkerig. Fijn! Het is daarnaast voor mij persoonlijk ook een goede reminder om ook aan m'n lippen te denken wanneer het heel zonnig is. Ik heb de balsem getest op een zonnige dag en hoera! Geen pijnlijke lippen.

De Decubal lippenbalsem is een aanrader dus! Ken jij het merk al?

*Ik heb dit product ontvangen ter review, dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 opmerkingen

 1. Wat handig! Mijn lippen verbranden ook altijd super snel, omdat ze al heel erg droog zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een fijne lippenbalsem :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende het merk nog niet. Een fijne lippenbalsem met bescherming is altijd handig!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!