Eerste indruk/review: Crest Whitestrips voor tanden bleken


Een tijdje geleden zagen jullie al via Instagram stories (@irisxvi) en snapchat (@irisxvi, voeg me gerust even toe!) dat ik begon met Crest Whitestrips. Deze strips zijn in Amerika suuuper populair, maar hier in Nederland blijven we een beetje achter. Ik geef je vandaag mijn eerste indruk/review van de Luxe Professional Effects strips.

Crest Whitestrips Luxe Professional Effects 10 strips- 18,30 euro via Whitestripswinkel.nl


De Whitestrips zijn lastig te verkrijgen in Nederland. Ik bestelde ze via Whitestripswinkel. Om heel eerlijk te zijn vertrouwde ik de website niet helemaal, maar ik kreeg netjes informatie en een paar dagen later lagen de strips op mijn deurmat. Gewoon betrouwbaar, dus.

Er zijn meerdere soorten te verkrijgen. Deze, de Luxe Professional, zijn relatief goed geprijsd. Een halve kuur kost 18,30 en daar zitten tien strips in. Ik doe hier zelf twintig keer mee omdat ik de strips horizontaal doormidden knip. In principe kun je dus een hele kuur fixen voor 18,30 euro.


De Whitestrips bestaan uit twee strookjes: één wat langere en één iets kortere. Ik knip deze dus horizontaal nog eens doormidden. Niet omdat ik gierig ben (misschien een beetje), maar omdat ik een een spalkje achter mijn tanden heb én het een beetje kansloos vind om de achterkant van m'n tanden mee te bleken. Als je wat grotere/langere tanden hebt, zou ik dit niet doen. Het is wel een mooie tip om geld te besparen ;-)

Je plakt de strips op 'droge' tanden. Zorg dus dat je tanden schoon zijn van tandsteen én drooggemaakt met wat toiletpapier of een wattenschijf.


Ik heb nogal moeite met breeduit lachen omdat ik hele smalle kaken heb, dus de foto ziet er misschien wat raar uit, hahaha. Daarom zie je me full face ook nooit lachen.

Zo ziet het er uit als je de strips op je tanden hebt. Dit is dus precies de helft van een strip, dit past prima op mijn tanden. Aangeraden wordt om de strip 30 minuten te laten zitten, maar als je wil kun je hem anderhalf uur laten zitten. Daarna werken ze niet meer.


Ik noem deze review mijn eerste indruk, terwijl ik toch bijna door de hele kuur heen ben. Ik heb het gevoel dat ik nog een kuur nodig heb om maximaal resultaat te zien.

Bij de strips krijg je een klein strookje waarmee je de kleur van je tanden kunt bepalen. Ik zou mezelf op 5 neerzetten (het gaat van 1 tot 20) voordat ik begon. Ik zou mezelf ook op 5 neerzetten na de kuur. Maar eh, heeft het dan wel gewerkt? Ja en nee.

Nee.
Mijn verwachtingen waren misschien wel onrealistisch: ik hoopte na de kuur Gerard Joling te kunnen evenaren, maar helaas. Deze strips zullen sowieso beter werken als je echt veel verkleuring in je tanden hebt. Of mijn tanden echt witter zijn qua kleur, daar kan ik zeer lastig over oordelen. Op foto's zag je eigenlijk ook geen verschil, vandaar dat ik ze (nog) niet heb bijgevoegd. Ik ga nog een kuur doen, daarna zal ik voor en na foto's plaatsen.

Ja.
Tegen verkleuring werkt het wel degelijk! Als je een beetje bruinige/gelige vlekjes hebt, zijn die gegarandeerd weg of zelfs verdwenen door het gebruik van deze strips. Mensen met écht gele tanden hebben hier denk ik absoluut baat bij.


Hierboven nog even een resultaat van een reviewer. Check hier het filmpje! Ik moet ook wel zeggen dat haar tanden aardig verkleurd waren.Een groot nadeel dat ik ook even moet vermelden:
Ik heb ontzettend last gehad van mijn tandvlees na het gebruiken van deze strips. Dit kan twee dingen betekenen, namelijk dat je de strips te hoog op je tandvlees hebt geplakt óf dat je tandvlees/tanden te gevoelig zijn. Je kunt het beste Sensodyne tandpasta aanschaffen en twee-drie keer per dag poetsen tijdens de kuur.

Let ook op: de strips kleuren alleen de echte tand, dus geen kronen/aangezette stukjes tand/vullingen.

Ga ik ze opnieuw kopen? Ja. Dit omdat ik denk dat ik het maximaal haalbare niet heb bereikt.
Kan ik ze aanraden? Alleen als je geen gevoelige tanden hebt, geen kronen of vullingen en niet de verwachting hebt dat je tanden zo wit worden als die van Gerard (hij is echt hashtag goals).

Ohja, nog een leuk weetje: YouTuber Patrick Starrr gebruikt al eeuwen Crest Whitestrips. En kijk zijn tandkleur! So bright and shiny.

Afbeelding
Kende jij de strips? Wat is jouw eerste indruk?

11 opmerkingen

 1. Wauw, je ziet wel echt verschil.
  Mooi resultaat hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie wel verschil op de foto! Ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit ook eens geprobeerd! Hoe verkleurder je tanden zijn als je begint, des te duidelijker het resultaat. Dus als je eigenlijk al bijna witte tanden hebt maakt het minder verschil. Ik heb geen last gehad van irritaties, al plakte ik ze best hoog :O m'n huisgenoot testte ze toen ook, die was met zo'n ding in in slaap gevallen, had daarna wel pijn aan z'n tanden xD

  Zou goed opletten dat je de strips goed aandrukt vooral tussen je tanden, anders krijg je misschien ongelijke verkleuring. Ben benieuwd naar je eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi resultaat zeg! Alleen die pijn in je tandvlees.. Klinkt niet echt super

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ik vind het er goed uitzien, ik zie echt een redelijk groot verschil :) Had er minder van verwacht in eerste instantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een resultaat. Ik heb hier wel vaker over gehoord, maar het nog nooit zelf gebruikt. Ziet er wel goed uit. Ik vraag mij dan wel af hoe 'goed' dit eigenlijk voor je tanden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh my god! I gotta try these strips!! thanks for sharing, the result looks amazing (:

  Life in Pastel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ze gewoon er opgelegd niet op droge tanden heeft het dan wel effect

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vertrouw deze firma NIET! Ik beb meer dan 1 week geleden een bestelling geplaatst, betaald, en krijg geen reactie. Oplichters! ik wens mijn geld terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Juultje de Jong4 april 2021 om 01:30

  Mooi resultaat! Ik gebruik al jaren de Crest Whitestrips van https://www.whitestripsbestellen.com en ik ben groot fan! Voorheen altijd m'n tanden laten bleken bij de tandarts, maar deze strips werken naar mijn idee beter, sneller en veel makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!