La Roche-Posay stapelreview: oa. Lipikar Gel Lavant, Hydraphase UV Legere


Speciaal voor de zomer kreeg ik van La Roche-Posay een paar producten opgestuurd. Daar werd ik heel blij van, want La Roche-Posay is een van mijn favoriete merken als het om gezichtsverzorging gaat. Ik review vandaag de Lipikar Gel Lavant, de Hydraphase UV Legere dagcrème met SPF20 en de Cicaplast Baume B5 met SPF50. Lees mee!Lipikar Gel Lavant is voor mij geen onbekend product: jaren geleden kocht ik regelmatig enorme flessen van 400ml omdat ik er zo van hield. De Lipikar Gel Lavant belooft te reinigen in alle zachtheid en het beschermt de gevoelige huid van het hele gezin. Respecteert de pH van de huid en prikt niet in de ogen.

Dit product is officieel voor het lichaam, maar ik gebruik het als gezichtsreiniger. Het is namelijk mild genoeg én het reinigt mijn make-up super goed. Na gebruik verzorg ik met een lekkere crème en dan is mijn huid brandschoon en gevoed zonder dat het trekkerig of droog aanvoelt. Hij ruikt ook erg lekker fris, aanrader! Kost ongeveer 7 euro voor 200ml. Niet duur!


De Cicaplast Baume B5 kende ik ook al (saai he), het product is ontzettend fijn voor een gevoelige en/of eczeem/psoriasishuid. Er is ook een versie met SPF50; die laat ik je nu zien!

Als je wil gaan zonnen met brandwonden/schaafwonden of tatoeages, moet je je goed beschermen. Dat kan met de Cicaplast Baume B5 met SPF50. Het product belooft te herstellen, kalmeren én beschermen. Stiekem is het wel jammer dat ik het 'doel' van dit product niet helemaal goed kan testen (ik heb geen tatoeages of een zeer beschadigde huid), maar ik heb hem wel geprobeerd. Ik had een veel dikkere crème verwacht dan de 'standaard' Baume B5, maar dat is het niet. Hij smeert makkelijk en ruikt wat beter dan de standaard crème. Een musthave voor mensen die snel verbranden!


Als laatste dit: de Hydraphase Intense UV Legere crème. Deze is wel nieuw voor mij en zó fijn! Smeert goed uit, trekt snel in, géén glans (ondanks de SPF) en ruikt fris. Ook nog eens een perfecte basis voor onder mijn make-up. De belangrijkste ingrediënten hiervan zijn octocrylene (UV-filter), ethylhexyl salicylate (UV-filter), glycerine en water. Misschien een beetje saai, maar deze zou ik gerust zelf kopen. Net als zo'n beetje ieder product van La Roche-Posay.

Nog even de prijzen:
Hydraphase UV Legere- 18,92 (Viata)
Cicaplast Baume B5 SPF50- 9,10 (Viata)
Lipikar Gel Lavant- 5,52 (200ml, Viata)


Hierbij wil ik het toch even melden: ik ben écht niet zo positief omdat ik het heb gekregen. Ja, ik ben erg blij dat ik het heb gekregen, maar ik kocht bijvoorbeeld de Lipikar Gel Lavant al jááááren geleden- toen durfde ik niet eens te dromen dat ik ooit perspakketjes zou krijgen ;-). La Roche-Posay heeft nog een beetje een saai en apotheek-achtig imago en ik werk graag mee om dat te minderen.

Aanraders dus, deze producten! Mijn favoriet uit het pakket is de Hydraphase Intense UV Legere crème. Fijne, lichte zonnebrand en verzorging voor onder je make-up.

Kende jij La Roche-Posay al? Wat is jouw favoriete product?

5 opmerkingen

  1. Klinkt heel erg fijn! Ik moet echt meer van dit merk proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kocht vroeger ook wel eens wat van La Roche Posay, goede producten en heel mild voor de huid!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne review. Ik vind de producten van La Roche-Posay echt mega fijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!