Review: NYC Big Bold False Lash mascara


Er is een nieuwe mascara van NYC op de markt! Ik was erg benieuwd naar de Big Bold False Lash mascara, zeker omdat NYC af en toe met budgetpareltjes uitkomt. Kan hij de andere recent uitgebrachte budgetmascara's overtreffen? Lees mee voor mijn mening over de mascara!

NYC Big Bold False Lash mascara-  4,49 euro


De mascara belooft een valse wimpereffect in slechts één beweging. Door het unieke lash-maximizing borsteltje zouden je wimpers maximaal verlengd moeten worden. De super zwarte gepigmenteerde formule moet daarnaast 'dramatische lengte' en 'extra veel volume' geven.

Goed verhaal, lekker kort, geloofwaardig... dat weten we nog niet. Laten we dat eens even gaan testen!


De borstel van deze mascara is 'traditioneel' harig, dus niet plastic. Vind ik jammer, want ik houd meer van plastic borsteltjes. Deze harige borsteltjes zorgen normaal gesproken voor vrij dikke (en dus spinachtige) wimpers. Ik houd daar echt meer niet van. Vroeger wel, sla me alsjeblieft.

Anyway, de borstel is ECHT ENORM GROOT. In het midden zitten wat meer haartjes. Ik merk dat ik het borsteltje totaal niet handig vind. Ik mag mezelf best een mascara expert noemen vind ik- ik heb héél veel verschillende mascara's getest namelijk, en deze vind ik te groot en onhandig in gebruik. Ik krijg het voor elkaar om mascara boven én onder m'n ogen te smeren met de Big Bold False Lash mascara. Gratis zwarte oogschaduw, zegmaar.


Dit was de eerste keer dat ik de mascara probeerde. Dit resultaat vind ik niet mooi, ik kreeg mijn wimpers gewoon niet los van elkaar en in plaats van langer werden ze alleen maar klonteriger.


Dit was poging vier ongeveer. Ik draag hier wel eyeliner, maar het resultaat ziet er al wat beter uit. Oh en ja, ik moet m'n wenkbrauwen weer eens shapen.

Ik heb gemixte gevoelens over de mascara. Hij werkt wel prima, maar ik merk dat ik 'last' heb van het grote borsteltje. Ik krijg wel langere wimpers, maar ook wimpers die aan elkaar plakken. Door dat enorme borsteltje krijg je de haartjes niet los van elkaar. Verder presteert de mascara goed: ik krijg geen erge vlekken en je verwijdert hem gemakkelijk.

Nee, dit is er om eerlijk te zijn niet eentje om te onthouden. Er zijn betere opties, ook in het assortiment van NYC, dus ik zou deze niet aanraden.

Q: Wat is jouw favoriete budgetmascara?

10 opmerkingen

 1. Hmm, jammer zeg! Voor die prijs vind je veel betere mascara's bij Essence en Catrice.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Too bad! :( Echt een grote borstel inderdaad, beetje onhandig! Ik moet nog steeds de fel groene mascara proberen van NYC.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem hier ook liggen en ben een beetje bang. Hou zelf absoluut niet van klonterige wimpers. We gaan het zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm, jammer dat hij niet helemaal geweldig is. Ik vind het effect opzich wel erg mooi, maar het is wel jammer dat het borsteltje gewoon lastig in gebruik is. Ik vind het altijd zo balen als ik mascara knoei op mijn vers aangebrachte foundation of oogschaduw!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oké, de groene is hier bijna op en die dacht ik hier dus voor in te ruilen. Ga ik nog maar even niet doen dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer ik gebruik nu de Rock Couture van Catrice die is heel fijn moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer, maar ik was er al bang voor. Ik ben namelijk team siliconen borstels, haha. Mijn favoriet is momenteel die groene die ik dankzij jou heb gevonden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik houd sowieso niet van dat soort borsteltjes. Liever plastic. Mijn favoriet is van Catrice de Glam and Doll variant. De normale en de waterproof is ook super goed (waterproof), die heb ik nu op vakantie op met zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het resultaat op de foto wel erg mooi, lange wimpers en ze krullen mooi!
  Maar kan mij voorstellen dat plakkende wimpers zo vervelend is, het liefste moet het gelijk goed zitten!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!