Review: Pui Pui Stay Real Foundation & Intense Glamour mascara


Kennen jullie Pui Pui al? Dit merk is exclusief verkrijgbaar bij schoonheidsspecialisten en professionele visagisten. Het merk wil zich graag onderscheiden door Italiaanse kwaliteit en een chique uitstraling te combineren. Ik mocht kennis maken met het merk en review hun mascara en foundation voor je! Eens even kijken of de mooie beloftes worden nagekomen.

Stay Real foundation- 29,90 euro
Intense Glamour mascara- 19,00 euro via Puipui.it


Laten we beginnen met de foundation! De Stay Real foundation belooft een lichte, vloeibare foundation te zijn die oneffenheden camoufleert terwijl de huid er natuurlijk uit blijft zien. Het product bevat vitamine E en beschermende UV-filters. Het resultaat zou een elastische en gladde huid moeten zijn. De foundation kost 29,90 euro wat best flink is, maar wel minder dan high-end merken uit de parfumerie.

De basis van de foundation bestaat overigens uit water, cyclopentasiloxane (siliconenvorm), talk en dimethicone (siliconenvorm). Verder zit er parfum in, geraniol (geurstof) en dus vitamine E (tocopheryl acetate). Deze staat niet heel hoog in de lijst- parfum staat nog hoger. Over de hoeveelheid-effectiviteit kan ik helaas geen feitelijke informatie geven.


Hierboven zie je een swatch (onder) van de foundation. De kleurreferentie is 25001 mocht je hem zoeken. Ter vergelijking heb ik een swatch van de Etos matte foundation in ivory gemaakt.

Ik had het niet verwacht (ik ben namelijk overdreven kritisch met foundation), maar ik ben echt verliefd op de Pui Pui foundation. Toen ik 'm voor het eerst aanbracht viel de geur me wel op: er zit een aanwezig, maar lekker luchtje aan de foundation. De geur deed me een beetje aan Lush denken... and that's some guuud smell. Veel foundations benadrukken mijn poriën (eigenlijk het enige huid'probleem' dat ik heb) waardoor je de foundation goed ziet zitten. De Stay Real foundation zie je gewoon niet zitten op de huid, terwijl je toch een mooie, vrij lichte dekking krijgt. Het lijkt wel te versmelten met je huid! Daardoor denk ik ook zeer geschikt voor een wat rijpere huid met rimpers/fijne lijntjes.

Kleine puntjes van kritiek: hij bedekt roodheid en/of puistjes niet echt. Daarvoor heb je toch een concealer nodig. Daarnaast houdt de foundation het niet de hele dag vol- ik moet wel bijpoederen, maar dat moet ik eigenlijk bij iedere foundation.

Over naar de mascara!



De Intense Glamour mascara belooft intens volle wimpers en staat garant voor sublieme lengte en een krachtige oogopslag. De fijne textuur en het kammetje zorgen voor perfect gesepareerde wimpers. Het is geen standaard 'haren' borsteltje maar eentje van plastic- mijn favoriet!


De mascara is helemaal prima! Vlekt niet op een vettere huid, maakt mijn wimpers langer en is lekker zwart. Eigenlijk niks op aan te merken. De mascara is wel aan de prijzige kant- er zijn ook veel goede budgetopties tegenwoordig, maar als je het geld er voor over hebt is 'ie het zeker waard.


Op de bovenstaande foto's heb ik zowel de foundation als de mascara gebruikt.


Hierbij nog een charmante close-up na een paar uur dragen. Ik ben erger gewend :-).

Het merk is niet verkrijgbaar in 'gewone' winkels en dat vind ik persoonlijk wel jammer. Je wil het liefst toch even rustig kijken en proberen voordat je iets koopt en nu moet je (letterlijk en figuurlijk ;-)) een drempel over om bij de schoonheidsspecialiste naar binnen te stappen. Aan de andere kant kun je dan wel weer goed advies krijgen. Op de website van Pui Pui staat een store locator zodat je een salon in de buurt kunt vinden. Bij mij in de buurt zag ik al volop locaties, dus dat scheelt.

De foundation vind ik HEEL erg fijn en zeker het geld waard, de mascara ook prima maar wel aan de prijzige kant. Het is aan jou of je zoveel geld kunt/wil betalen.

Kende jij het merk Pui Pui al?

6 opmerkingen

  1. De foundation lijkt me echt geweldig! Ik ben ook wel groot fan van dit merk geworden. Jammer dat het niet overal verkrijgbaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had nog nooit van dit merk gehoord? Het klinkt wel goed! Vooral de foundation heeft me nu wel nieuwsgierig gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die foundation klinkt echt heel goed! Wel wat duur �� hij klinkt ook wel een beetje als mijn True Match foundation van L'Oréal. Die blijft bij mij wel de hele dag goed zitten. Als ik niet aan m'n hoofd zit iig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een mooie producten. Ik kende het merk nog helemaal niet joh. Ik vind de foundation er goed uitzien en het effect van de mascara ook. Inderdaad wel erg jammer dat het niet in de gewone winkels verkrijgbaar is, want bij een schoonheidsspecialiste vind ik dan toch altijd een beetje engig ofzo, dan ben ik snel bang dat ik vanalles moet gaan kopen of iets in die trand. Je kunt dan inderdaad wel goed advies krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat mooi! Fijn ook dat hij in een lichtere kleur verkrijgbaar is, meestal is alles voor mij net te donker!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!