Het leed dat scheren heet (rode bultjes verhelpen)

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik hekel aan scheren. Naast dat het uiteraard een tijdrovend klusje is, heb ik altijd enorm veel last van mijn huid na het scheren. Irritatie, bultjes, jeuk... Ik heb er toch minstens één keer week last van. Vandaag geef ik je een paar tips om Het Leed Dat Scheren Heet iets te verminderen!

Ten eerste, het filmpje hierboven. Een zaal vol jeukende kruizen. Iedereen moest hier heel hard om lachen, maar ik vond het zo waar wat ze zei! Ik ben er echter niet voor om een hele bos haar te laten groeien, maar het stukje over de irritatie was zo waar ;-) Dankzij het filmpje leek het me leuk om jullie tips te geven over het voorkomen van irritatie en bultjes.

1. Begin dagen van tevoren met scrubben


Dit is een tip die helpt tegen ingegroeide haren: SCRUB. Normaal wordt er altijd gesteld dat je voor het scheren moet scrubben, maar ik doe het net iets anders. Ik bereid mijn benen zeker twee, drie dagen voor het scheren voor met een flinke scrubbeurt. Je zult zien dat je veel gladder kunt scheren en je veel minder last hebt van ingegroeide haren. Mijn favoriete scrubs zijn de Kruidvat Natures scrubs (hier zie je lavendel, maar Hammam is mijn favoriete geur) en de Sugar Body Scrub van Kneipp. De eerste scrubt heel grondig en lost op in het water, de tweede laat een lekker verzorgend laagje achter.

2. Weet welk mesje je gebruikt


Er zijn zo ontiegelijk veel mesjes die véél te scherp scheren waardoor ik meerdere dagen last heb van huidirritatie. De wegwerpmesjes van Venus, bijvoorbeeld. Mijn huid reageert het best op de Wilkinson Intuition Naturals Sensitive Care. Er zitten helaas wel wat nadelen aan het gebruik: het scheert niet in één keer heel glad en het blok (er zit een blok met verzachtend product op) is snel op. Dit is echter één van de weinige apparaatjes waar ik goed op reageer. Koop liever een iets minder scherp mesje dan eentje die je hele huid kapot maakt.

3. Verzorgen zonder alcohol


Ik ben niet zo'n bodylotion-meisje, en zeker niet na het scheren. Mijn go-to producten zijn de Nivea Men Sensitive Aftershave balm en Zwitsal Zinkzalf. Zinkzalf is heel stroef met aanbrengen, maar het werkt zó goed. Zeker bij je bikinilijn kan veel irritatie ontstaan. Met de zinkzalf is het zo weg! Ik vind de Nivea Aftershave balm persoonlijk heel prettig als ik mijn oksels heb onthaard in de avond. Een beetje balsem en in de ochtend kan ik weer gewoon deodorant gebruiken, ideaal!

Zorg in ieder geval dat je producten met veel alcohol en parfum niet gebruikt na het scheren. Zeker bij je oksels, auch! Dove deodorant is mijn favoriet na het scheren, deze brandt niet. Merken als Fa, Vogue en Axe zou ik niet aanraden omdat deze zwaar geparfumeerd zijn.

4. Conditioner op je benen


Wat ik de laatste tijd best regelmatig doe, is conditioner aanbrengen voor het scheren op mijn benen. Dit verzacht de haren en zorgt ervoor dat het mesje soepeler over de huid glijdt. Die van Moroccanoil is favoriet (oh zo duur, helaas), maar elke simpele cremespoeling of conditioner can do the trick. Ik vind dit fijner dan scheergel. Scheergel geeft super veel troep in de badkamer en werkt minder goed.

5. Een elektrisch scheerapparaat
De laatste tip is ook simpel: koop een scheerapparaat. Ik heb er inmiddels eentje gekregen met Kerst. Hij scheert niet zo glad als een scheermesje, maar het kan ermee door. De irritatie is er helaas nog, dus ik gebruik alsnog alle tips die ik hierboven heb genoemd.

Heb jij last van irritatie bij het scheren en zo ja, wat doe je ertegen?

2 opmerkingen

  1. Ik gebruik altijd een heren scheermesje, dat helpt bij mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh, ik ga maar eens de zinkzalf proberen! Ik heb nooit veel last van jeuk, maar rode bultjes zijn er elke keer weer. Ook het scrubben is een goed idee! Ik scrub er meestal voor en na, maar heb nooit over nagedacht om verder van tevoren te beginnen. Goede tips! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!